Η αναφορά της αστυνομίας για τα επεισόδια στο ντέρμπι

Η αναφορά της αστυνομίας για τα επεισόδια στο ντέρμπι

Την επίθεση των οπαδών του Άρη στα μέλη της διοίκησης του ΠΑΟΚ, αναφέρει το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, χωρίς ωστόσο να δίνεται περαιτέρω έκταση. Κάτι που σημαίνει ότι οι «κίτρινοι» μπορεί να αποφύγουν την τιμωρία της έδρας τους.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι έγιναν τρεις συλλήψεις έξω από το γήπεδο, ενώ αναφέρονται και τα επεισόδια που έγιναν εκτός «Κλεάνθης Βικελίδης».

Συγκεκριμένα, το δελτίο Τύπου της ΓΑΔΘ αναφέρει:

«Συνελήφθησαν πριν και μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων «ΠΑΕ ΑΡΗΣ -ΠΑΕ ΠΑΟΚ», ο οποίος διεξήχθη στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της SUPERLEAGUE στο γήπεδο «Κλ. Βικελίδης», 3 ημεδαποί, ηλικίας 19, 23 και 36 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία με τις κατά περίσταση κατηγορίες της παράβασης των Νόμων για «Αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις», του Νόμου «περί Όπλων» και του Νόμου «περί Φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων».

Αναλυτικότερα, μισή ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνα, στο πλαίσιο προληπτικών αστυνομικών ελέγχων, εντοπίστηκε σε θύρα του γηπέδου και συνελήφθη, ο 19χρονος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πυρσοί.

Νωρίτερα και ενώ αφίχθησαν χωρίς προβλήματα οι αποστολές των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, εξωτερικά του γηπέδου, πολυπληθής ομάδα οπαδών πραγματοποίησε σφοδρή επίθεση κατά των αστυνομικών δυνάμεων, εκτοξεύοντας εναντίον τους βόμβες μολότοφ, μπουκάλια, πέτρες, φωτοβολίδες, αναμμένους πυρσούς και άλλα αντικείμενα. Πραγματοποιήθηκε άμεσα αστυνομική επέμβαση, με αποτέλεσμα η ένταση γρήγορα να αποκλιμακωθεί.

Μετά τη λήξη του αγώνα, οπαδοί των γηπεδούχων, ρίχνοντας παιδικά αθύρματα-φωτοβολίδες, κινήθηκαν προς την αίθουσα όπου βρίσκονταν μέλη διοίκησης της φιλοξενούμενης ομάδας, αποχώρησαν ωστόσο με την εμφάνιση των αστυνομικών δυνάμεων.

Λίγο αργότερα, στην οδό Καρολίδου, σημειώθηκαν επεισόδια μικρής έκτασης μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων, τα οποία έληξαν με αστυνομική καταδίωξη των εμπλεκομένων.

Στην ευρύτερη περιοχή του επεισοδίου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο άτομα, εκ των οποίων στην κατοχή του μεν 23χρονου βρέθηκε εκτοξευτήρας φωτοβολίδων, ενώ από την κατοχή του 36χρονου κατασχέθηκαν (2) αμπούλες πεπιεσμένου αέρα και (36) μεταλλικά σφαιριδία αεροβόλου όπλου.

Στην έδρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης προσήχθησαν συνολικά (12) άτομα, εκ των οποίων συνελήφθη ένας 30χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις.

Από τις ρίψεις των αντικειμένων τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved