Καψής: «Παραιτηθήκαμε για… καλό!»

Καψής: «Παραιτηθήκαμε για… καλό!»

Τους λόγους της μαζικής παραίτησης της διοίκησης της ΑΕΚ εξήγησε το μέλος της ΠΑΕ, Δημήτρης Καψής με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Novasport FM».

Τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η διοίκηση της ΑΕΚ όλο το προηγούμενο διάστημα, τους λόγους της παραίτησης των μελών του ΔΣ καθώς και τις πιθανές λύσεις που μπορούν να βρεθούν στο μέλλον για τον σύλλογο ανέφερε ο Δημήτρης Καψής. Το μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΕΚ είπε:

«Οι εξελίξεις δείχνουν ότι εμείς σαν διοικητική ομάδα θέλουμε να οδηγήσουμε την ΑΕΚ στην επόμενη μέρα, διευκολύνουμε με τον τρόπο μας τους μετόχους και όσους θέλουν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Γι’ αυτό έχουν μπει και κάποιες καταλυτικές ημερομηνίες, όπως η 27η Οκτωβρίου για όσους θέλουν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον ή η 1η Νοεμβρίου για την Γενική Συνέλευση.

Μέχρι στιγμής ρητή και κατηγορηματική άποψη από την πλευρά του κ. Νοτιά δεν υπάρχει, όπως επίσης και κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον το οποίο να μας δίνει το δικαίωμα να προχωρήσουμε σε συζητήσεις».

Για την άποψη που υπάρχει ότι η διοίκηση της ΑΕΚ είναι αποτυχημένη, δήλωσε:

«Διαφωνώ με το να χαρακτηρίζουμε αποτυχημένη ή όχι μία διοίκηση επειδή κατέκτησε απλώς ένα Κύπελλο. Είναι σκληρή η καθημερινότητα στην ΠΑΕ με πολλά συσσωρευμένα προβλήματα οικονομικής φύσης. Δεν υπάρχει δυστυχώς το καλύτερο δυνατό περιβάλλον…

Υπήρξαν πολλές αλλαγές, οι οποίες επιδείνωσαν την κατάσταση στην ΠΑΕ, όπως η αύξηση του ΦΠΑ, η αλλαγή στην φορολογία των συμβολαίων κι άλλα τέτοια παραδείγματα.

Οι καταστάσεις είναι διαδοχικές και σε τόσο σφιχτά χρονικά όρια που δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε μακρόπνοο σχεδιασμό. Τον Μάρτιο είχαμε την αδειοδότηση, μετά είχαμε τον τελικό Κυπέλλου, μετά τα play off, μετά ξανά το θέμα της αδειοδότησης, μετά διαπιστώσαμε ότι υπάρχει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα, έγινε η κίνηση των Supporters, η οποία έπρεπε να στηριχθεί με περιοδείες σε όλη την Ελλάδα από τον πρόεδρό μας μαζί με τον κ. Κασνακίδη. Μετά άρχισε η μεταγραφική περίοδος… Δεν υπήρχαν χρονικά περιθώρια… Όλα αυτά βέβαια προσδοκώντας την βοήθεια του κόσμου, η οποία ουσιαστικά δεν υπήρξε στον βαθμό που περιμέναμε».

Για το γεγονός ότι οι φίλοι της ΑΕΚ γύρισαν την πλάτη στην ομάδα, ισχυρίστηκε:

«Εννοείται ότι δεν περιμέναμε ότι θα έρχονταν 50.000 κόσμου που θα κατέθεταν τον οβολό τους στην ΑΕΚ. Περιμέναμε, όμως, μία αξιοπρεπή προπώληση εισιτηρίων διαρκείας, όπως και μεγαλύτερη προσέλευση στο γήπεδο κάθε Κυριακή.

Τέλος Ιουνίου έπρεπε ν’ ανταποκριθούμε σε οικονομικές υποχρεώσεις για να πάρουμε αδειοδότηση. Μέρα με τη μέρα μεγάλωναν οι προκλήσεις και οι απαιτήσεις.

Ο κ. Παππάς από τότε που μπήκαμε μέχρι και τον Μάρτιο του 2011 που έκανε την τελευταία του δήλωση, έλεγε ότι θέλει ν’ αποχωρήσει από την ΑΕΚ. Το ότι έβαλε τα χρήματα για την αδειοδότηση τον Μάρτιο, όπως κι ένα μέρος τον Ιούνιο, δείχνει ότι έκανε ό,τι μπορούσε και μετά αποχώρησε. Δεν μπορώ να τον κατηγορήσω, ούτε να του κρατήσω κακία, το ίδιο ισχύει και για τον κ. Νοτιά».

Για το αν υπάρχει κάνει που τον κάνει έξαλλο σε σχέση με τις κινήσεις της διοίκησης, τόνισε:

«Δεν υπάρχει κάτι που να με κάνει έξαλλο σε σχέση με τα οικονομικά δεδομένα. Αυτό που περίμενα από τον μεγαλομέτοχο και τους Supporters είναι εκείνοι που έχουν τις μετοχές να βρουν και μία λύση, κάτι διαφορετικό από αυτό που προτείνει το Δ.Σ. Να τις κατέθεταν για παράδειγμα σ’ ένα δικηγορικό γραφείο και μετά όποιος εξεδήλωσε ενδιαφέρον για να τις αποκτήσει ν’ απευθυνόταν εκεί».

Σε ερώτηση για το πώς προέκυψαν τόσα υπέρογκα χρέη από τη στιγμή που η ΠΑΕ υπάχθηκε στο άρθρο 44, ο Καψής απάντησε:

«Το άρθρο 44 ουσιαστικά διακανόνισε οφειλές της δεκαετίας το ‘90. Αυτό το ποσό οι διοικήσεις που ακολούθησαν μετά το 2004, δεν μπόρεσαν να το αποπληρώσουν. Η ΑΕΚ έχει μηνιαίες οικονομικές υποχρεώσεις από αυτό το θέμα που ανέρχονται περίπου στις 500.000 ευρώ.

Μπορούμε να πούμε, έτσι πρόχειρα, ότι το σύνολο το οικονομικών υποχρεώσεων της ΠΑΕ είναι ένα ποσό γύρω στα 12 με 14 εκατομμύρια ευρώ. Για τα τρέχοντα έξοδα, συμβόλαια, προμηθευτές, για να είναι άπαντες εξοφλημένοι».

Στην επισήμανση ότι οι ποδοσφαιριστές έχουν δικαίωμα προσφυγής, τόνισε:

«Σαφώς και γνωρίζουμε ότι όλη η ομάδα έχει ουσιαστικά δικαίωμα προσφυγής λόγω πολύμηνων οφειλών. Η ΑΕΚ όμως δεν αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα της ποδοσφαιρικής Ελλάδας. Με δεδομένο μάλιστα, ότι υπάρχει και μία άτυπη περίοδος χάριτος ενός τριμήνου, ουσιαστικά εμείς είμαστε ‘’μέσα’’ ένα πεντάμηνο.  Όποτε έχουμε, πάντως, την δυνατότητα προχωρούμε σε αποπληρωμές».

Για την μεταγραφή του Γκούντγιονσεν και την πιθανότητα ενίσχυσης του ρόστερ τον Ιανουάριο, υποστήριξε:

Όταν το καλοκαίρι κάναμε την υπέρβαση μας και στο θέμα της ενίσχυσης της ομάδας, με τη απόκτηση του Γκούντγιονσεν, ελπίζαμε ότι όλο αυτό θα έδινε και μία μεγαλύτερη στα διαρκείας. Τώρα μεσούσης της σεζόν, δεν πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα».

Όσο για την πιθανότητα παρουσίας του Νίκου Νοτιά στην Γενική Συνέλευση, είπε:

«Σε συνομιλία που είχαμε πρόσφατα με τον κ. Νοτιά, εξέφρασε την επιθυμία του να δώσει το «παρών» στην Γενική Συνέλευση».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



ΕΟΚΑΝ: Επιβεβαίωση από FIFA - «Κανένα θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη»
ΕΟΚΑΝ: Επιβεβαίωση από FIFA - «Κανένα θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη»
Στέφανος Τσιτσιπάς: Στα προημιτελικά του Barcelona Open – Άντεξε στην πίεση του Μπαένα
Στέφανος Τσιτσιπάς: Στα προημιτελικά του Barcelona Open – Άντεξε στην πίεση του Μπαένα
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Η ενδεκάδα Μεντιλίμπαρ - Δύο αλλαγές στη ρεβάνς
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Η ενδεκάδα Μεντιλίμπαρ - Δύο αλλαγές στη ρεβάνς
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Πήγε Κωνσταντινούπολη ο Βαγγέλης Μαρινάκης
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Πήγε Κωνσταντινούπολη ο Βαγγέλης Μαρινάκης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved