Μαρσελίνιο: «Φέτος με… γουστάρει ο Ουζουνίδης»

Μαρσελίνιο: «Φέτος με… γουστάρει ο Ουζουνίδης»

Η εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει απογειώσει τον Μαρσελίνιο, ο οποίος φέτος κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Εθνοσπορ», ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός αναφέρθηκε στην αγωνιστική του μεταμόρφωση, τη ζωή του στην Ελλάδα και την Ξάνθη, αλλά και το όνειρο της Εθνικής Βραζιλίας.

Πού οφείλεται η αγωνιστική σου μεταμόρφωση;

«Φέτος ο Ουζουνίδης γουστάρει πολύ τον... Μαρσελίνιο και αυτό με βοηθάει να βγάζω τον καλύτερο εαυτό μου στο γήπεδο. Είμαι στην Ελλάδα από το 2008, όμως τώρα νοιώθω πως πραγματικά μου δίνονται οι ευκαιρίες. Πριν έπαιζα, αλλά δεν ήμουν βασικός. Ισως να μην ήμουνα ο παίχτης που ήθελαν οι προπονητές».

Πόσο ευχάριστο σου είναι όμως, εσύ να βγάζεις την ομάδα μπροστά είτε σημειώνοντας το γκολ είτε όχι και να χάνετε τα ματς επειδή δέχεστε εύκολα γκολ;

«Για κανέναν δεν είναι ευχάριστο. Και όλοι μας έχουμε ευθύνη γι΄ αυτό. Δεν είναι μόνο θέμα της άμυνας. Ομως, για μια ομάδα της δικής μας δυναμικότητας, είναι πολύ δύσκολο να γυρίσει ένα ματς όπως για παράδειγμα αυτό με τον Παναθηναϊκό, στο οποίο χάναμε με 3-0. Θέλει μεγάλη καρδιά για να απειλήσεις ένα τέτοιο σκορ και εμείς το κάναμε».

Θεωρείς πως ήταν θέμα μόνο δική σας δουλειάς, καθώς την επόμενη το σύνολο του Τύπου άσκησε κριτική στον Ζεσουάλδο Φερέιρα για τις επιλογές του στο β΄ ημίχρονο;

«Δεν ξέρω τι έγραψαν οι εφημερίδες. Ηταν πολύ δύσκολο για μας επιθετικά να γυρίσουμε το ματς. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, δεν μπορείς να την κερδίσεις έτσι εύκολα, αλλά τον καρδιοχτυπήσαμε».

Τι ήταν αυτό ή εκείνος που σε δυσκόλεψε περισσότερο στο συγκεκριμένο παιχνίδι;

«Δεν υπήρχε κάτι ή κάποιος ιδιαίτερα. Στο σύνολο του Παναθηναϊκού αναφέρομαι και στην ποιότητά του. Αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιον, θα ανέφερα τον πολύ καλό τερματοφύλακά του».

Τι σου αρέσει στον Στέφανο Καπίνο;

«Για την ηλικία του έχει καλές εξόδους. Μου άρεσε που έπαιξε σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, όπως ήταν εκείνη την ημέρα ο πολύ δυνατός αέρας. Ακόμη και οι πιο έμπειροι τερματοφύλακες δυσκολεύονται να τα βάλουν με τον αέρα, όμως αυτός διαχειρίστηκε άψογα την κατάσταση».

Για την Ξάνθη πώς βλέπεις τα πράγματα φέτος;

«Υπάρχει μεγάλη διάθεση. Ξεκινήσαμε καλά το πρωτάθλημα. Αρέσει σε όλους ο τρόπος που παίζουμε. Νομίζω πως μπορούμε να πάμε πιο ψηλά, αρκεί να βελτιώσουμε κάποια πράγματα για να έρθουν και οι νίκες».

Θεωρείς πως μπορεί φέτος η ομάδα σου να σου δώσει την ευκαιρία για να κάνεις το μεγάλο άλμα;

«Ολες οι ομάδες πάντα κοιτούσαν τους παίκτες της Ξάνθης και ξέρουμε πολλούς που όταν διακρίθηκαν έκαναν το άλμα στην καριέρα τους. Μακάρι να συμβεί και με μένα. Τώρα όμως το μόνο που θέλω είναι να οδηγώ την Ξάνθη στις νίκες».

Τι μελλοντικές σκέψεις κάνεις;

«Είμαι τέσσερα χρόνια στην Ξάνθη. Το συμβόλαιό μου λήγει το 2014. Θα ήθελα κάποια στιγμή να παίξω σε μια μεγάλη ομάδα που θα συμμετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Εχεις κάποια ιδιαίτερη προτίμηση;

«Οχι. Απλά θα ήθελα μια ομάδα που θα μου δώσει ευκαιρίες για την καριέρα μου».

Από το ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχεις;

«Δεν μπορώ να πω κάτι τέτοιο. Το καταλαβαίνεις. Ομως, με φαντάζομαι κάποια στιγμή να παίζω σε μια μεγάλη ομάδα».

Από τις μεγάλες ελληνικές ομάδες, όμως, ποια σου αρέσει περισσότερο;

«Δεν υπάρχει κάποια που να με εντυπωσιάζει. Απλά μου αρέσει ο τρόπος που παίζουν ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟ. Μάλιστα στο Καραϊσκάκη έπαιξα για πρώτη φορά φέτος και έπαθα «πλάκα» από την ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος».

Το καλοκαίρι είχες προτάσεις από Ιταλία, Τουρκία και Πορτογαλία (σ. σ. έχει πορτογαλικό διαβατήριο). Γιατί έμεινες στην Ξάνθη;

«Η Ξάνθη δεν ήθελε να φύγω. Με υπολόγιζε κι αυτό φαίνεται, αφού παίζω».

Η ζωή σου στην Ξάνθη πώς είναι;

«Μου αρέσει πολύ γιατί τώρα έχω αρκετούς φίλους. Παρότι δεν έχεις πάρα πολλές επιλογές και γενικά δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις άνετα, αφού όλοι ξέρουν ποιος είσαι, συνήθισα».

Οταν πήγες για πρώτη φορά τι είπες;

«Παναγίτσα μου, πού ήρθα; Τι κρύο είναι αυτό; Δεν είχα συνηθίσει σε τέτοιες καιρικές συνθήκες. Και οι γονείς μου ακόμη δυσκολεύονται στο κρύο όταν έρχονται, γιατί με επισκέπτονται για μεγάλα διαστήματα».

Ο καλύτερος φίλος ποιος είναι;

«Στην Ξάνθη, ο Πόι. Στην Ελλάδα όμως έχω και τον Λεονάρντο της ΑΕΚ. Ξεκινήσαμε μαζί στη Φλαμένγκο. Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και πραγματικά χαίρομαι που κι εκείνος φέτος πετυχαίνει ωραία γκολ».

Η οικονομική κρίση που περνάει η Ελλάδα σε φοβίζει καθόλου;

«Με φοβίζει για το πού μπορεί να βγάλει τη χώρα όλος αυτός ο πανικός. Σε προσωπικό επίπεδο δεν με έχει επηρεάσει. Δεν έχω πάρει κάποιο ιδιαίτερο μέτρο. Και τα χρήματα που παίρνω τα έχω σε ελληνική τράπεζα. Θεωρώ ότι αν υπάρχει θέληση από τους πολιτικούς η κρίση θα ξεπεραστεί, όπως συνέβη πριν από πολλά χρόνια και στη Βραζιλία. Θυμάμαι πόσο δυσκολευτήκαμε και εμείς. Παρότι κανείς δεν έμεινε άνεργος στο σπίτι, αντιμετωπίσαμε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, αλλά το ξεπεράσαμε».

Στη Βραζιλία θα επέστρεφες;

«Δεν το σκέφτομαι για τώρα».

Δεν θα ήθελες να παίξεις στο νέο Μαρακανά;

«Υπάρχει Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής που δεν το θέλει; Μακάρι να γίνει με την Εθνική ομάδα».

Θεωρείς πως από την Ξάνθη μπορείς να προσελκύσεις το βλέμμα του προπονητή της;

«Ξέρω πως είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά θα συνεχίσω να το πιστεύω».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved