Η εβδομάδα της κρίσης για πρίγκιπα

Η εβδομάδα της κρίσης για πρίγκιπα

Νέα συνάντηση θα έχουν οι δικηγόροι του Γιάννη Βαρδινογιάννη με αυτούς του Σουλτάν Αλ Σαούντ για να συνταχθεί νέο MoU και να προχωρήσει η μεταβίβαση του 54,7% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στον δεύτερο.

Από σήμερα (24/10) οι εξελίξεις στην υπόθεση του πρίγκιπα θα αρχίσουν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον στον Παναθηναϊκό. Μεταξύ του Γιάννη Βαρδινογιάννη και του Σουλτάν Αλ Σαούντ έχει υπάρξει μια συμφωνία βάσης και θα πρέπει να αποτυπωθεί εκ νέου σε ένα Memorandum Of Understanding αφού στο πρώτο σχέδιο που είχε συνταχθεί, δεν υπήρξε απόλυτη σύμπνοια των δυο πλευρών.

Πλέον, μετά και την έγκριση του γνήσιου της υπογραφής του πρίγκιπα και από αρμόδια ελληνική αρχή, θα υπάρξει ραντεβού μεταξύ των δικηγόρων του Γιάννη Βαρδινογιάννη και των συνεργατών και πληρεξούσιων του Σουλτάν Αλ Σαούντ στην Ελλάδα για να ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας νέου MoU. Όλα δείχνουν ότι την Τετάρτη (26/10) θα έχουν ολοκληρωθεί οι συγκεκριμένες διεργασίες και θα υπάρξουν οι πρώτες υπογραφές.

Τα πιο σημαντικά κομμάτια ωστόσο του παζλ, έχουν να κάνουν με τους δύο όρους που έχει θέσει η πλευρά του πρίγκιπα. Ο πρώτος είναι η διενέργεια του οικονομικού και νομικού ελέγχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που θα πρέπει να ολοκληρωθεί ως τις 4 Νοεμβρίου για να μπορέσει ο πρίγκιπας να πάρει μέρος στην ΑΜΚ και να την καλύψει με 15 εκατ. ευρώ έτσι ώστε να πάρει το ποσοστό του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Σε περίπτωση που ο έλεγχος «τραβήξει», θα πρέπει να υπάρξει άλλη φόρμουλα για το πώς θα βάλει τα χρήματα ο πρίγκιπας έτσι ώστε να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της «πράσινης» ΠΑΕ. Επίσης, η πλευρά του Σαουδάραβα θέλει να διασφαλίσει ότι το υπάρχον ΔΣ δε θα διαχειριστεί χρήματα που θα έχει βάλει στην ΠΑΕ, κάτι που όμως δε θα γίνει αν έχει πάρει στα χέρια του τις μετοχές και αλλάξει η σύνθεση των μετόχων του Παναθηναϊκού. Τότε θα πρέπει υποχρεωτικά να αλλάξει μορφή και το ΔΣ άρα θα ικανοποιηθεί και αυτό το αίτημα του Αλ Σαούντ.

Όσο για το υπάρχον ΔΣ, αυτό αναμένεται να συνεδριάσει πιθανότατα την Τρίτη (25/10) έτσι ώστε να πάρει απόφαση για το θέμα της Arboris Capital και το αν θα της δώσει την ελευθερία να βρει επενδυτή για την απόκτηση του 90% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved