Μάντζιος στο Onsports: «Μόλις τώρα ξεκίνησα…»

Μάντζιος στο Onsports: «Μόλις τώρα ξεκίνησα…»

Η αποτυχία… γαρνιρισμένη από ισχυρές δόσεις κακοτυχίας, είναι το καλύτερο υλικό για να φτιάξεις ανθεκτικό δέρμα! Κανείς, άλλωστε, δεν ξεφεύγει από το νόμο της φθοράς. Το ζητούμενο είναι να΄χει κανείς την δυνατότητα να τινάξει την σκόνη από τα παπούτσια του και να βρει το λιμάνι του, όπως φαίνεται ότι συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση με τον Βαγγέλη Μάντζιο.

Ο 28χρονος φορ άφησε σχεδόν... ατσαλάκωτη την φανέλα του την περασμένη σεζόν στην Μαρίτιμο, αφού λόγω ενός σοβαρού προβλήματος τραυματισμού, έμαθε απ΄έξω και ανακατωτά τον… μισό ιατρικό σύλλογο της Πορτογαλίας. Στο μυαλό του, ωστόσο, δεν έπαψε ποτέ να΄χει την δική του... Ιθάκη!

Μπορεί να μην έχει χτυπήσει σε τατουάζ το «επιτρέπεται να πέσεις, αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς» όπως ο Πάμπλο Γκαρσία του ΠΑΟΚ, αλλά σίγουρα αυτό το μήνυμα του έκανε «κλικ» και άγγιζε τις ευαίσθητες χορδές του.

Τώρα μάλιστα που στέκεται ξανά γερά στα πόδια του και άνοιξε λογαριασμό με τα δίχτυα, δείχνει την διάθεση να σπριντάρει και να φτάσει μέχρι τα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας το προσεχές καλοκαίρι με την γαλανόλευκη φανέλα και το εθνόσημο στο στήθος!.

Ο επιθετικός του ΟΦΗ και «δήμιος» της ΑΕΚ, μιλάει στο Onsports για τα δύο πρώτα προσωπικά «πιάτα» του στην Super League,  την πρόκληση της επιστροφής στην Εθνική ομάδα, την φετινή πορεία του κρητικού συλλόγου στην Super League, ενώ υποκλίνεται στον κόσμο του ΟΦΗ!

Περιέγραψέ μας τα συναισθήματα που «γεννήθηκαν» μέσα σου, έπειτα από τα δύο γκολ που σημείωσες κόντρα στην ΑΕΚ, τα οποία είναι και τα πρώτα σου στο φετινό πρωτάθλημα...

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βοήθησα την ομάδα μου να πάρει τους τρεις βαθμούς και την νίκη που έκανε τον κόσμο μας χαρούμενο. Πέρυσι είχα ένα σοβαρό τραυματισμό στον αστράγαλο, με αποτέλεσμα να χάσω σχεδόν ολόκληρη την χρονιά. Εκανα μια καλή αρχή φέτος και ελπίζω να συνεχίσω ανάλογα».

Με το χέρι στην καρδιά, πίστευες πριν από την έναρξη του αγώνα πως θα καταφέρεις να σκοράρεις και μάλιστα όχι μία, αλλά δύο φορές;

«Ενας επιθετικός πάντα περιμένει πως θα σκοράρει στα παιχνίδια που αγωνίζεται και για αυτό άλλωστε παλεύει μέσα στο γήπεδο. Αυτός είναι ο ρόλος του. Χρειαζόμουνα αυτά τα γκολ, αφού όπως προανέφερα ο σοβαρός τραυματισμός δεν μου επέτρεψε να παίξω ποδόσφαιρο την περυσινή σεζόν και με έφερε πίσω. Για να καταφέρω να βρω τον εαυτό μου σε ποσοστό 100%, έχω ανάγκη από αγώνες στα πόδια μου και φυσικά από γκολ. Χαίρομαι που μόλις στο δεύτερο 90λεπτό μου και κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο, κατάφερα να σκοράρω δύο φορές. Αυτά τα γκολ θα με βοηθήσουν, τόσο ψυχολογικά, όσο και αγωνιστικά εν όψεις της συνέχειας. Μόλις τώρα ξεκίνησα…».

Μήπως τελικά η νίκη επί της ΑΕΚ ήρθε στην πορεία πιο εύκολα απ΄ό,τι θα μπορούσε να περιμένετε πριν από την σέντρα του αγώνα;

«Στον ΟΦΗ έγιναν καλές μεταγραφές. Ηρθαν αρκετοί ποιοτικοί παίκτες στην ομάδα, με εμπειρίες και παραστάσεις από δυνατά πρωταθλήματα. Μετά την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα αποκτήσαμε πολύ καλή ψυχολογία. Ο κόσμος μας έδωσε… φτερά με την δυναμική συμπαράστασή του στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ. Ακολουθήσαμε τις οδηγίες του προπονητή μας και καταφέραμε να φέρουμε το παιχνίδι εκεί που θέλαμε και πήραμε την πολύτιμη νίκη».

Ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, νίκη επί της ΑΕΚ στο Γεντί Κουλέ, ισοπαλία με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη έστω και σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας. Τελικά ο ΟΦΗ, έχει πάρει τον… αέρα των «μεγάλων»;

«Σίγουρα αποδεικνύει πως τα καταφέρνει καλά στα παιχνίδια που εμπεριέχουν υψηλό συντελεστή δυσκολίας. Ο ΟΦΗ διαθέτει ποιοτικό ρόστερ, ενώ γίνεται εξαιρετική δουλειά από τον προπονητή. Ο κ. Αναστόπουλος έχει αναλάβει δύσκολο έργο, εάν λάβουμε υπόψιν μας πως στην ομάδα ήρθαν 14 καινούργιοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι όπως είναι απολύτως φυσιολογικό, χρειάζονται χρόνο για να «δέσουν» μεταξύ τους. Είναι λογικό σε κάποια παιχνίδια να παίζουμε πιο σφιχτά και σε κάποια άλλα, περισσότερο ανοιχτά και ελεύθερα. Δεν φοβόμαστε κανέναν, ενώ ειδικά με τον κόσμο στο πλευρό μας, μπορούμε να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο».

«Με εντυπωσιάζει ο κόσμος του ΟΦΗ»

Πόσο ψηλά πάνω από τον πήχη έχει την δυνατότητα να περάσει ο ΟΦΗ την φετινή σεζόν;

«Νομίζω ότι οφείλουμε να είμαστε ρεαλιστές. Πρώτος μας στόχος θα πρέπει να είναι η εξασφάλιση της παραμονής. Μην ξεχνάμε ότι ο ΟΦΗ έλειπε τα τελευταία χρόνια από την Σούπερ Λίγκα και φέτος επανήλθε. Δεν θα πρέπει να μας ξεγελάσουν και κυρίως να μας αποσυντονίσουν τα θετικά αποτελέσματα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Οσο το δυνατόν γρηγορότερη παραμονή και από εκεί και πέρα, ό,τι καλύτερο προκύψει, ασφαλώς και θα είναι καλοδεχούμενο…».

Τι κλίμα συνάντησες στο Ηράκλειο; Υπάρχει κάτι διαφορετικό συγκριτικά με τα όσα έζησες στις προηγούμενες ομάδες που αγωνίστηκες εντός και εκτός συνόρων;

«Στο Ηράκλειο συνάντησα έναν κόσμο πεινασμένο και διψασμένο για επιτυχίες. Οι οπαδοί του ΟΦΗ αγαπάνε σε μεγάλο βαθμό την ομάδα τους. Είναι κάτι που αντιλαμβάνομαι καθημερινά από τις αντιδράσεις τους και γενικότερα από τον τρόπο που εκδηλώνονται. Μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση η υποστήριξη του κόσμου, αλλά και το άψογο κλίμα μεταξύ των παικτών στα αποδυτήρια».

«Ο προπονητής βάζει την σφραγίδα του»

Νωρίτερα έκανες λόγο για εξαιρετική δουλειά από πλευράς προπονητή. Θεωρείς δηλαδή ότι ο Νίκος Αναστόπουλος έχει βάλει την σφραγίδα του στην ομάδα;

«Φυσικά και ναι. Όταν έχεις αυτά τα αποτελέσματα και ιδιαίτερα κόντρα σε ομάδες σαν τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, ο προπονητής έχει μεγάλο μερίδιο. Ο κ. Αναστόπουλος παίζει σπουδαίο ρόλο στον ΟΦΗ».

Μπαίνει καθόλου ο προπονητής στην διαδικασία των ιδιαίτερων μαθημάτων για τις κινήσεις σου στο γήπεδο, δεδομένου πως είναι άριστος γνώστης της θέσης του φουνταριστού, από τα χρόνια της ποδοσφαιρικής καριέρας του;

«Σίγουρα έχει παραπάνω πράγματα να μου πει, αφού υπήρξε στο παρελθόν ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ των ελληνικών γηπέδων. Καθημερινά με συμβουλεύει, ενώ εκείνο που στο οποίο επιμένει είναι να μην βγαίνω από την μεγάλη περιοχή του αντιπάλου και γενικότερα να μην τραβιέμαι προς τα πίσω».

Τι σου είπε στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα;

«Μου έδωσε συγχαρητήρια όπως και στους υπόλοιπους συμπαίκτες μου».

Στις προγραμματικές δηλώσεις σου στο Ηράκλειο, είχες σταθεί στην παρουσία του Αναστόπουλου στον πάγκο, επισημαίνοντας πως ήταν ένας από τους λόγους που σε έκαναν να πάρεις την απόφαση να υπογράψεις στον ΟΦΗ…

«Βεβαίως το΄χω πει, από την πρώτη στιγμή. Ο Νίκος Αναστόπουλος και ο Νίκος Μαχλάς, ήταν δύο από τους βασικούς λόγους για την μεταγραφή μου στον ΟΦΗ. Με πήραν τηλέφωνο και μου έδειξαν πόσο πολύ ήθελαν να συνεργαστούμε, κάτι που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφασή μου».

«Μιλούσα με την ΑΕΚ...»

Είναι αλήθεια ότι προτού υπογράψεις στον ΟΦΗ, περίμενες μέχρι την τελευταία στιγμή την ΑΕΚ;

«Η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν συζητήσεις με την ΑΕΚ, λίγες ημέρες πριν από την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου. Ηθελα να πάω σε μια μεγάλη ομάδα σαν την ΑΕΚ, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι στενοχωρημένος, επειδή δεν έκλεισε θετικά η υπόθεση. Ισα – ίσα μάλιστα νιώθω πολύ χαρούμενος που αγωνίζομαι στον ΟΦΗ και μπροστά στον υπέροχο κόσμο του Ηρακλείου».

Μήπως το καλοκαιρινό «φλερτ» με την ΑΕΚ σου έδωσε έξτρα κίνητρο, προκειμένου να τα δώσεις όλα στο μεταξύ σας παιχνίδι;

«Όχι δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Απλά όπως σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια, έτσι και σε αυτό κόντρα στην ΑΕΚ, όλοι οι επιθετικοί έχουν αυτομάτως έναν επιπλέον κίνητρο να σκοράρουν. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο».

Πόσο σε φοβίζει το «ξεφούσκωμα» και η έλλειψη δυνάμεων  στην πορεία του πρωταθλήματος, δεδομένου πως το καλοκαίρι δεν έγινε η καλύτερη δυνατή προετοιμασία, εξαιτίας των δικαστικών περιπετειών και της συμμετοχής της ομάδας στα πλέι οφ;

«Όπως πληροφορήθηκα διότι εγώ ήρθα στο τέλος των μεταγραφών στον ΟΦΗ, το καλοκαίρι δεν κατέστη δυνατό να γίνει σωστή προετοιμασία. Ελπίζω και εύχομαι να μην επηρεάσει την εικόνα της ομάδας, την στιγμή που όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι το κομμάτι της θερινής προετοιμασίας, όχι μόνο για τον ΟΦΗ, αλλά για όλες τις ομάδες».

«Ονειρο η Εθνική και το Euro»

Επειτα από τον επαναπατρισμό σου έχει αρχίσει να στριφογυρίζει καθόλου στο πίσω μέρος του μυαλού σου η πρόσκλησή σου στην Εθνική ομάδα;

«Εχω μεγάλες φιλοδοξίες. Η επιστροφή στην Εθνική, αποτελεί το μεγάλο μου όνειρο. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, προκειμένου μέσα από τις εμφανίσεις μου στο ελληνικό πρωτάθλημα με την φανέλα του ΟΦΗ, να πείσω τον κ. Σάντος να με καλέσει στην Εθνική. Μακάρι να μου δινόταν η ευκαιρία, να είμαι ένα από τα μέλη της ομάδας που θα συμμετάσχει στο Euro 2012».

Ποια η γνώμη σου για το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος;

Δεν νομίζω ότι έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Σίγουρα, πάντως, όλα αυτά που συνέβησαν το καλοκαίρι επηρέασαν αρνητικά τον κόσμο και συντέλεσαν στην δημιουργία ενός κακού κλίματος».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ



Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved