Η τριάδα των αποδείξεων

Η τριάδα των αποδείξεων

Ο Παναθηναϊκός είναι σε εξαιρετική κατάσταση, ωστόσο η τριάδα αγώνων που ακολουθεί για τους «πράσινους» θα αποδείξει το κατά πόσο η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα μπορεί να θεωρείται ισχυρό φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός είναι αήττητος στις πέντε πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, έχοντας περάσει και ένα μήνα στα… πιτς με τα δύο ρεπό ελέω ομάδας Α και ομάδας Β, έχει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 13 γκολ στο ενεργητικό του και την δεύτερη καλύτερη άμυνα με μόλις 4 γκολ παθητικό.

Παράλληλα, κόντρα στον Εργοτέλη το «τριφύλλι» έδειξε το καλύτερο πρόσωπό του εδώ και αρκετό καιρό, κατά πολλούς καλύτερο ακόμα και από αυτό που είχε η ομάδα την χρονιά (2009-2010) που κατέκτησε το νταμπλ, όμως όλα αυτά για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα και τους ποδοσφαιριστές του λίγη σημασία θα έχουν αν στην επόμενη τριάδα αγώνων δεν υπάρξει ανάλογη συνέχεια.

Ο Παναθηναϊκός καλείται να δώσει το πλέον σοβαρό «Crash Test» στο πρωτάθλημα, καθώς επισκέπτεται την επόμενη Κυριακή (30/10) την Τούμπα και την έδρα του ΠΑΟΚ, καλούμενος να περάσει αλώβητος από τη Θεσσαλονίκη και να παραμείνει στην κορυφή και μετά το πρώτο του ντέρμπι στη φετινή Super League. Το παιχνίδι θεωρείται το δυσκολότερο ως τώρα του προγράμματος για τον Παναθηναϊκό που θα έχει και πάλι απουσίες, όμως σύμφωνα με τον Φερέιρα και τους παίκτες του θα αντιμετωπιστεί με την πρέπουσα προσοχή, έτσι ώστε να έρθει το θετικό αποτέλεσμα.

Μετά το ματς της Θεσσαλονίκης ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ως γηπεδούχος. Οι «κιτρινόμαυροι» ναι μεν δείχνουν σε… αποσύνθεση, ωστόσο όπως έκαναν και απέναντι στον Ολυμπιακό έχουν δείξει ότι συσπειρώνονται στα ντέρμπι και αποτελούν πάντα επικίνδυνο αντίπαλο. Έτσι, αντιμετωπίζοντάς την μόλις επτά μέρες από το ματς της Τούμπας, (06/11), όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα εκεί η νίκη θα είναι μονόδρομος για τον Παναθηναϊκό.

Το «κολασμένο» 20ήμερο του Παναθηναϊκού, θα κλείσει στις 19 Νοεμβρίου στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο Ολυμπιακό. Αν ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και οι ποδοσφαιριστές του έχουν φτάσει χωρίς απώλειες στο Φάληρο, τότε θα μιλάμε για έναν… πρόωρο τελικό του πρωταθλήματος, στον οποίο ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να δείξει ποιος είναι το «αφεντικό», για να πιστοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο ότι όσοι βιάστηκαν να τον ξεγράψουν από την κούρσα του πρωταθλήματος, έκαναν λάθος.

Η συγκεκριμένη τριάδα αγώνων για το «τριφύλλι», θεωρείται δικαίως κάτι παραπάνω από τη μισή χρονιά της ομάδας. Οι τρεις αντίπαλοι έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις που μπορεί να τους επιφέρουν απώλειες και κόπωση, προέρχονται και αυτοί από σημαντικά και δύσκολα ματς στο πρωτάθλημα, ενώ ο Παναθηναϊκός καλείται να συγκεντρωθεί αποκλειστικά στα ματς του πρωταθλήματος και να δείξουν ότι μπορεί να διατηρηθεί στην πρώτη θέση ακόμα και μετά το δυσκολότερο κομμάτι του προγράμματός του ως τώρα στη σεζόν.

Σύμφωνα με την ως τώρα εικόνα της ομάδας του Φερέιρα, τα εχέγγυα υπάρχουν για να καταφέρει κάτι τέτοιο ο Παναθηναϊκός. Μένει ωστόσο να το αποδείξει στο γήπεδο και να πιστοποιήσει ότι τα αποτελέσματα και η εικόνα του δεν είναι απλά αποτέλεσμα πρόσκαιρης φόρμας και ευνοϊκού προγράμματος. Πλέον, η ώρα των αποδείξεων για τον Παναθηναϊκό έφτασε…

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved