Ο τρομοκράτης είχε... γιάφκα με γκολ στην Πλατεία! (photos+videos)

Ο τρομοκράτης είχε... γιάφκα με γκολ στην Πλατεία! (photos+videos)

Παίζοντας όσο χρειαζόταν, αλλά παράλληλα αποδίδοντας ποδόσφαιρο υψηλών προδιαγραφών κατά διαστήματα (μικρά, αλλά… κάτι είναι κι αυτό!), ο Ολυμπιακός πέρασε… αεράτα και με στόμφο πρωταθλητή από τη Νέα Σμύρνη επικρατώντας – εύκολα και δίκαια – του Πανιωνίου με 3-0 στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Δύο γκολ (το πρώτο και το τρίτο) σημείωσε ο Ραφίκ Τζεμπούρ, σ’ ένα γήπεδο όπου αγαπήθηκε όσο λίγοι, ενώ σκόρερ χρίστηκε και ο Κέβιν Μιραλάς. Μεγάλος πρωταγωνιστής ωστόσο, για τους «ερυθρόλευκους» ήταν ο Αριέλ Ιμπαγάσα, ο οποίος πήρε για μία ακόμα φορά τη… μπαγκέτα του και συνέθεσε μία σπάνιας ομορφιάς ποδοσφαιρική σονάτα για όλους όσοι είχαν την τύχη να βρεθούν στις εξέδρες του γηπέδου της Νέας Σμύρνης!

Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά «καθάρισε» το ματς στο πρώτο ημίχρονο και δη στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου 45λέπτου.

Στο διάστημα, δηλαδή, που οι παίκτες του Βαλβέρδε… πάτησαν γκάζι και εκμεταλλευόμενοι την τεράστια κλάση παικτών, όπως ο Αριέλ Ιμπαγάσα, ο Ραφίκ Τζεμπούρ και ο Κέβιν Μιραλάς… στρίμωξαν στα σχοινιά τον Πανιώνιο!

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επέλεξε την ίδια ενδεκάδα με το νικηφόρο ματς με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ για το Champions League, μόνο που αντί του τιμωρημένου Μοντέστο (σ.σ. είχε αποβληθεί στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής με την ΑΕΚ) στο δεξί άκρο αγωνίστηκε ο Μανιάτης, ενώ θέση στο αρχικό σχήμα βρήκε και ο Αμπντούν, αντί του Μαρκάνο, παρά τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών, τα οποία ήθελαν τον Μόνχε να είναι αυτός που θα έπαιζε ως αριστερός χαφ κάνοντας μάλιστα, ντεμπούτο με την φανέλα του Ολυμπιακού.

Ο Κοστάντσο ήταν κάτω από τα δοκάρια, Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μέλμπεργκ στην «καρδιά» της άμυνας, με τους Μανιάτη και Χολέμπας στα δύο άκρα της, δεξιά και αριστερά, αντίστοιχα. Οι τρεις στα χαφ ήταν οι Μακούν, Ορμπάιθ, αμφότεροι με περισσότερο ανασταλτικό ρόλο και λίγο μπροστά τους ο Ιμπαγάσα επιφορτισμένος με επιτελικές αρμοδιότητες. Στις δύο πτέρυγες ο 47χρονος Ισπανός προπονητής των πρωταθλητών έβαλε τους Μιραλάς στα αριστερά και Αμπντούν στα δεξιά, ενώ αιχμή του δόρατος ήταν ο Τζεμπούρ.

Στην αντίπερα όχθη, ο Τάκης Λεμονής δεν επεφύλασσε κάποια έκπληξη αναφορικά με την ενδεκάδα του Πανιωνίου. Ο Ελευθερόπουλος κάτω από τα «κυανέρυθρα» δοκάρια, υποδέχτηκε για τρίτη φορά από τότε που επέστρεψε στα πάτρια εδάφη τον Ολυμπιακό και μάλιστα, με τρίτη διαφορετική ομάδα, μετά τον Ηρακλή και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Πετκάκης και Κβιρκβέλια ανέλαβαν την φύλαξη των δύο άκρων της αμυντικής γραμμής των γηπεδούχων, με τους Σιόβα και Τσότσαλιτς να συνθέτουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι Κουμόρτζι και Ρόκας βρέθηκαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Γουνδουλάκη να είναι πιο μπροστά έχοντας περισσότερο οργανωτικά καθήκοντα. Για τα δύο άκρα επελέγησαν οι Ριέρα και Εστογιανόφ, ενώ «αιχμή του δόρατος» στην επίθεση της νεοσμυρνιώτικης ομάδας ήταν ο Κούτσι.

Στο 32’ ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Τζεμπούρ να σκοράρει με κεφαλιά εξ επαφής εκμεταλλευόμενος ιδανικά την σέντρα του Ιμπαγάσα, σε μία φάση που η άμυνα του Πανιωνίου «κοιμήθηκε» αφήνοντας ουσιαστικά, τόσο τον Αργεντίνο, όσο και τον Αλγερινό να δράσουν ανενόχλητοι!

Ο Πανιώνιος θα μπορούσε στο 40’ να φέρει το ματς στα ίσα, αν ο Κούτσι δεν αιφνιδιαζόταν σε τόσο μεγάλο βαθμό, ώστε να στείλει – όντας αμαρκάριστος! – με κεφαλιά τη μπάλα άουτ, έπειτα από… μπιλιάρδο στην άμυνα του Ολυμπιακού!

Το ματς ουσιαστικά τελείωσε στο 43’, όταν ο Ιμπαγάσα απέδειξε – για μία ακόμα φορά – γιατί αποκαλείται «μαέστρος», «εγκέφαλος» και όλα τα σχετικά… Πήρε τη μπάλα στο ύψος της μεσαίας γραμμής, επιτάχυνε και με μία εκπληκτική διαγώνια πάσα (βγαλμένη από τις χρυσές σελίδες της μεγάλης καριέρας του στα γήπεδα της Primera Division) «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Μιραλάς! Ο Βέλγος δεν αστόχησε στο τετ-α-τετ με τον Ελευθερόπουλο και το ματς έγινε 0-2…

Στο πρώτο ημίωρο, καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να ελέγξει πλήρως τον ρυθμό του παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός έμοιαζε να παίζει… μισή ταχύτητα κάτω απ’ αυτό που μπορεί, ενώ οι παίκτες του Πανιωνίου, αν και είχαν διάθεση, έδειχναν περισσότερο αγχωμένοι απ’ όσο θα έπρεπε…

Ενδεικτική αυτού του άγχους από πλευράς γηπεδούχων ήταν η φάση του 16ου λεπτού, όταν ο Σιόβας… κατάφερε να χάσει εξ επαφής, έπειτα από σέντρα-«ξυράφι» του Γουνδουλάκη ένα γκολ, απ’ αυτά που δεν χάνονται στέλνοντας τη μπάλα στα… πουλιά! Το ότι σήκωσε την σημαία του ο β’ βοηθός, Γεωργαράκος, υποδεικνύοντας τον σε θέση οφσάιντ, μάλλον δεν… εξιλεώνει τον κεντρικό αμυντικό του Πανιωνίου για το κάκιστο τελείωμα της φάσης…

Ο Ολυμπιακός άρχισε να δείχνει τις προθέσεις και τα… δόντια του μετά το 20’-22’, όταν απείλησε δις με τον Ζαν Μακούν.

Στο 24’ ο Καμερουνέζος έγινε αποδέκτης της εξαιρετικής πάσας του Τζεμπούρ, το πλασέ, το οποίο επιχείρησε ωστόσο, όντας τετ-α-τετ με τον Ελευθερόπουλο, έστειλε τη μπάλα να περάσει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Τεράστια ευκαιρία για τους πρωταθλητές Ελλάδας, στην πρώτη επικίνδυνη «επίσκεψη» τους στα «κυανέρυθρα» καρέ στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης.
Ο Μακούν απείλησε και στο 28’, όταν έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα πάνω από το δοκάρι του Πανιωνίου, μετά το κόρνερ του Αμπντούν. Η φάση είχε ξεκινήσει από επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Ιμπαγάσα, με τη μπάλα να «γλύφει» το αριστερό δοκάρι του Ελευθερόπουλου, αφού πρώτα βρήκε στο σώμα κάποιου αμυνόμενου…

Οι παίκτες του Πανιώνιου άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι πρέπει να πιέσουν την άμυνα του Ολυμπιακού, ώστε να μην δώσουν την δυνατότητα στους «ερυθρόλευκους» να βγαίνουν διαρκώς με επιθετικές διαθέσεις, λίγο όμως οι βιαστικές ενέργειές τους, λίγο το άγχος που λέγαμε και προηγουμένως, δεν τους επέτρεψαν να γίνουν πραγματικά απειλητικοί για την εστία του Κοστάντσο.

Κομβικό αποδείχθηκε το τρίλεπτο 40’-43’, καθώς αντί ο Κούτσι να κάνει το 1-1 στο 40’ με την εξ επαφής κεφαλιά του, «έγραψε» ο Μιραλάς το 0-2 στο 43’, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στ’ αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με διαφορετική ψυχολογία και τους πρωταθλητές Ελλάδας να είναι σαφώς σε θέση ισχύος έναντι των γηπεδούχων.
Το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου είχε τον Ολυμπιακό να παίζει με τον… αέρα των δύο γκολ και τον Πανιώνιο να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο προσπαθώντας ν’ ανασυνταχθεί και να βρει τα πατήματά του.
Στο 53’ οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν πολύ κοντά στο 0-3, με τον Τζεμπούρ να επιχειρεί το γυριστό από το ύψος της μικρής περιοχής, η μπάλα να κοντράρει στον Τσότσαλιτς και να στρώνεται στον Μακούν, ο οποίος προσποιήθηκε και πλάσαρε στέλνοντας ωστόσο, τη μπάλα ελάχιστα άουτ… Ήταν η τρίτη φορά που ο Καμερουνέζος χαφ «άγγιξε» το γκολ, στοιχείο, το οποίο καταδεικνύει το πόσο ανεβασμένος ήταν ο Αφρικανός σε σχέση με προηγούμενα ματς…

Ο Πανιώνιος απείλησε την εστία του Κοστάντσο στο 56’, μ’ ένα σουτ του Κούτσι, που έστειλε τη μπάλα ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κοστάντσο, ενώ όμως οι περισσότεροι πίστευαν ότι οι γηπεδούχοι θα αύξαναν την πίεση τους, αυτό δεν συνέβη με τον Ολυμπιακό να ελέγχει με χαρακτηριστική ευκολία το παιχνίδι.
Ο Λεμονής έριξε στο ματς τους Σάμαρη και Σκέμπρι σε μια προσπάθεια να… ανακατέψει την τράπουλα και να τονώσει το επιθετικό πνεύμα της ομάδας του θέλοντας να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες διατηρούσε ο Πανιώνιος για κάτι θετικό από το συγκεκριμένο ματς.

Τα όνειρα των Νεοσμυρνιωτών για το ο,τιδήποτε έλαβαν οριστικά τέλος στο 68’, όταν ο Ιμπαγάσα τροφοδότησε με μία εξαιρετική κάθετη πάσα τον Αμπντούν «σμπαραλιάζοντας» την άμυνα του Πανιωνίου… Ο Αλγερινός γύρισε τη μπάλα με τη μία – παράλληλα με την εστία - στον Τζεμπούρ κι αυτός απλώς την έσπρωξε εξ επαφής στα δίχτυα του Ελευθερόπουλου ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 0-3 για τους Πειραιώτες! Γκολ απαύγασμα της ομαδικής συνεργασίας, αλλά και της ανεπανάληπτης διορατικότητας του Αριέλ Ιμπαγάσα…

Συμπερασματικά, οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν ένα πολύ εύκολο απόγευμα στη Νέα Σμύρνη όντας πραγματικά πολύ καλύτεροι από τους αντιπάλους τους, ακόμα κι αν δεν είχαν το πόδι τους πατημένο στο γκάζι και στα 90’ της αναμέτρησης… Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είδε πράγματα που του αρέσει να βλέπει από τους παίκτες του, όπως πίεση ψηλά, γρήγορο passing game, αλλά και σοβαρότητα και αγωνιστική πειθαρχία, ακόμα κι όταν το ματς φαινόταν «καθαρισμένο»… Στα θετικά για τον Ολυμπιακό συγκαταλέγεται και το ότι πήρε το «βάπτισμα του πυρός» και ο Βιθέντε Μόνχε αγωνιζόμενος για ένα δεκαπεντάλεπτο, στο επίσημο ντεμπούτο του Αργεντίνου αριστερού χαφ…

Αξίζει, βέβαια, να υπογραμμιστεί ότι ο Ολυμπιακός δεν δέχτηκε γκολ για πρώτη φορά φέτος, ακόμα ένα θετικό στοιχείο από την αναμέτρηση της Ν. Σμύρνης για τους πρωταθλητές…

Από την άλλη, ο Πανιώνιος έδειξε ότι δεν μπορεί να «χτυπήσει» ομάδες επιπέδου Ολυμπιακού, αλλά – αλήθεια – πόσες ομάδες στην Ελλάδα έχουν την ποιότητα των «ερυθρόλευκων»…;

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό τη δράση της αναμέτρησης, πατώντας ΕΔΩ.

Θυμηθείτε το Pre-Game του αγώνα, όπως σας την παρουσίασε το Onsports, πατώντας ΕΔΩ.

Δείτε τα γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/WEB_GOAL_PANIONIOS_OSFP_231011{/akamai}

Η είσοδος των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο:

Οι παίκτες του Ολυμπιακού βγαίνουν για προθέρμανση:

Οι παίκτες του Πανιωνίου βγαίνουν για προθέρμανση:

Η προθέρμανση των δύο ομάδων:

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.

Ο τρομοκράτης είχε... γιάφκα με γκολ στην Πλατεία! (photos+videos)



Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved