Βελλίδης: «Υποχρέωσή μας η νίκη»

Βελλίδης: «Υποχρέωσή μας η νίκη»

Αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ είναι οι παίκτες του Άρη, όπως δήλωσε ο Μάρκος Βελλίδης.

Ο 23χρονος τερματοφύλακας του Άρη, μίλησε στην εφημερίδα «Metrosport» και αναφερόμενος στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, τόνισε ότι είναι υποχρέωσή τους να πάρουν τους βαθμούς της νίκης.

Είναι το πρώτο σου ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο οποίο θα αγωνιστείς; Πως αισθάνεσαι για αυτό;

«Σίγουρα τα συναισθήματα είναι πολύ δυνατά. Περιμένω αυτό το παιχνίδι εδώ και καιρό. Και όχι μόνο εγώ, άλλα όλα τα παιδιά θέλουν να παίξουν σε αυτό το παιχνίδι. Προσωπικά θεωρώ ότι αυτό το ματς, πέρα από το βαθμολογικό σκέλος, είναι και θέμα γοήτρου για εμάς τους ποδοσφαιριστές, αλλά και για τον κόσμο. Περιμένουμε να αγωνιστούμε και να αποδείξουμε πόσο δυνατή ομάδα ήμαστε και ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε κάθε παιχνίδι και με οποιοδήποτε αντίπαλο».

-Η ομάδα δεν ξεκίνησε καλά στο πρωτάθλημα. Πόσο καθοριστικό είναι το αυριανό παιχνίδι για την συνέχεια;

«Οφείλουμε πάση θυσία να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Ακόμη και να μην ήταν αύριο αντίπαλος ο ΠΑΟΚ, είμαστε υποχρεωμένοι να κατακτήσουμε την νίκη. Δεν ξεκινήσαμε καλά και πρέπει να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Από εκεί και πέρα έχει να κάνει και με την προσωπική φιλοδοξία του κάθε ποδοσφαιριστή. Μέσα από τέτοιου είδους παιχνίδια, «χτίζεις» χαρακτήρα και αναγκάζεις τον αντίπαλο να σε σεβαστεί».

-Τα άτυχα αποτελέσματα σε συνδυασμό ότι αντίπαλος είναι ο ΠΑΟΚ, σας δημιουργεί επιπλέον άγχος για την νίκη;

«Προσωπικά δεν με δημιουργεί κανένα άγχος. Ανυπομονώ να αγωνιστώ. Νομίζω ότι όλη η ομάδα μου έχει την ίδια άποψη. Μέχρι στιγμής μπορεί να μην έχουν έρθει τα επιθυμητά αποτελέσματα, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε δώσει μόλις τέσσερα παιχνίδια. Χρειαζόμαστε μια νίκη για να πάρουμε τα πάνω μας. Να αντιστρέψουμε το κλίμα και να πραγματοποιήσουμε την πορεία που πραγματικά μπορούμε να κάνουμε στο φετινό πρωτάθλημα».

-Σε ποια σημεία θεωρείς ότι θα κριθεί το αυριανό παιχνίδι;

«Αυτά τα παιχνίδια κρίνονται στις προσωπικές μονομαχίες. Στο ποια ομάδα θέλει περισσότερο την νίκη. Τα συστήματα και η τακτική περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Οφείλουμε να δείξουμε συγκροτημένο πάθος και να έχουμε από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό καθαρό μυαλό».

-Γιατί ο Άρης δεν ξεκίνησε καλά το φετινό πρωτάθλημα;

«Σε όλα τα παιχνίδια ήμασταν εμείς αυτοί που έπρεπε να σκοράρουμε πρώτοι. Δεν ήρθε το γκολ, και έπειτα δεν είχαμε το καθαρό μυαλό. Μας έλειψε το τέμπο, ενώ είχαμε και σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας. Και από την στιγμή που δεν σκοράραμε, δεν ήταν δυνατό να έρθει η νίκη. Πάντως αν κοιτάξουμε, η άμυνα μας τα έχει πάει πολύ καλά. Αυτό που μας έλειψε ήταν το γκολ».

-Το τελευταίο διάστημα βρίσκεσαι στο επίκεντρο, χάρη των καλών σου εμφανίσεων. Αυτό σε αγχώνει;

«Ίσα-ίσα συμβαίνει το αντίθετο. Περίμενα την στιγμή αυτή εδώ και πολύ καιρό, να αγωνιστώ δηλαδή σε συνεχόμενα παιχνίδια. Ωστόσο αυτό που θέλω είναι οι καλές οι εμφανίσεις να συνδυάζονται και με νίκες. Τότε γίνομε ακόμα πιο δυνατός.

-Πλέον είσαι ο πρώτος τερματοφύλακας της ομάδας, ήταν κάτι που το περίμενες καιρό…

«Όταν έχεις φιλοδοξίες και αγωνίζεσαι σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Άρης, ανά πάσα στιγμής περιμένεις την ώρα που θα παίξεις βασικός. Είναι κάτι που το θέλεις, για να αποδείξεις ότι αξίζεις να βρίσκεσαι σε αυτή την ομάδα. Ήταν κάτι για το οποίο ανυπομονούσα. Πλέον είναι στα…χέρια μου να αποδείξω ότι αξίζω να είμαι βασικός και φυσικά να αγωνίζομαι σε αυτόν τον μεγάλο σύλλογο».

-Ο Άρης έχει παράδοση στους καλούς τερματοφύλακες. Αυτό σε βοηθάει στη ψυχολογία σου. Εσύ νιώθεις αυτή την αύρα κάτω από τα «κίτρινα» δοκάρια;

«Ασχέτως, αν υπάρχει παρελθόν στη θέση του τερματοφύλακα στον Άρη, θεωρώ ότι με την καθημερινή δουλειά πρέπει να αποδεικνύεις πόσο καλός τερματοφύλακας είσαι. Και φυσικά καθρέφτης είναι το γήπεδο. Μακάρι να συνεχίσω αυτή την παράδοση, να «χτίσω» την καριέρα μου μέσα από τον Άρη και να αγωνίζομαι σε αυτή την ομάδα για πολλά χρόνια ακόμη».

- Πόσο δύσκολο είναι για έναν ποδοσφαιριστή να περνάει μια τέτοια δοκιμασία, όπως αυτή που βιώνει ο Μιχάλης;

«Πρώτα απ΄ όλα θέλω να ευχηθώ για ακόμη μια φορά περαστικά στο Μιχάλη και ταχεία ανάρρωση. Έχει προσφέρει πάρα πολλά στον Άρη και είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και πραγματικός επαγγελματίας. Πραγματικά είναι πολύ άσχημο που θα μείνει εκτός για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Είμαι σίγουρος ότι θα επανέλθει πιο δυνατός από ποτέ και του εύχομαι μέσα από την καρδιά του ότι το καλύτερο».

-Πως είναι η συνεργασία του με τον Γιακούποβιτς;

«Άριστη. Είναι πολύ καλό παιδί, εντός και εκτός του γηπέδου. Μόνο και μόνο αυτό, κάνει καλό και στους δυο μας. Συνεργαζόμαστε για το καλό του Άρη».

- Νιώθεις ότι πλησιάζει το «όνειρο» της Εθνικής;

«Αυτό δεν το γνωρίζω εγώ. Μακάρι μέσα από τις καλές μου εμφανίσεις και από την απόδοση μου να με καλέσει ο κ. Σάντος. Είναι φιλοδοξία μου η κλήση στην Εθνική και θα προσπαθήσω μέσα από την σκληρή δουλειά να την υλοποιήσω».

-Πολύς κόσμος έχει μπει στη σύγκριση του Τσιώλη των περσινών πέντε αγωνιστικών και του Τσιώλη των τριών πρώτων φετινών αγωνιστικών…

«Καλώς ή κακώς στο ποδόσφαιρο μετράνε οι βαθμοί. Αυτό είναι το κυριότερο. Ο κ. Τσιώλης κάνει την ίδια δουλειά με πέρυσι. Είναι καλός προπονητής, και μας βοηθάει και στο ψυχολογικό «κομμάτι». Όλα θα στρώσουν με την πρώτη νίκη».

-Ο κόσμος του Άρη είναι απογοητευμένος, εκνευρισμένος, στεναχωρημένος με την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα. Έχεις να τους πεις κάτι;

«Ο κόσμος καλά κάνει και έχει αυτά τα συναισθήματα, είναι λογικό. Μια ομάδα όπως ο Άρης, με τόσο λαό, οφείλει πάντα να έχει μεγάλες φιλοδοξίες και να παίζει πάντα για την νίκη. Σε κανέναν μας δεν αρέσει η βαθμολογική μας θέση. Όλη η ομάδα είναι στεναχωρημένη για το άσχημο ξεκίνημα. Αν δεν ήμασταν στεναχωρημένοι δεν θα είχαμε φιλοδοξίες και όνειρα και δεν θα βρισκόμασταν σε αυτή την ομάδα».

-Φαντάζομαι αύριο περιμένεις να δεις ένα γεμάτο Χαριλάου. Πόσο ρόλο παίζει ο κόσμος σε τέτοιου είδους παιχνίδια;

«Νομίζω το πιο σημαντικό. Τον χρειαζόμαστε στο πλευρό μας και θα κάνουμε τα πάντα για να χαρούμε στο τέλος την νίκη όλοι μαζί. Αξίζει τα καλύτερα αυτός ο κόσμος, γιατί πραγματικά είναι η δύναμη του Άρη».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved