«Πρωτάθλημα θα πάρουμε, όλους θα τους τρελάνουμε»

«Πρωτάθλημα θα πάρουμε, όλους θα τους τρελάνουμε»

Με την επικράτησή του επί του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Ατρόμητος δεν παρέμεινε μόνο αήττητος και πρώτος στη βαθμολογία, έστω και με συγκάτοικους, αλλά έσπασε - σχεδόν - όλα τα ρεκόρ του στη Super League.

«Πρωτάθλημα θα πάρουμε, όλους θα τους τρελάνουμε», φώναζαν μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα οι οπαδοί του Ατρομήτου, για πρωτάθλημα μιλούσε προ καιρού και ο Γιάννης Σκόνδρας, έστω και αν το τέλος της πρότασης συνοδευόταν από το χαμόγελο που παραπέμπει σε χιουμοριστική ατάκα.

Όχι, στο Περιστέρι δεν ονειρεύονται πρωτάθλημα, πολύ απλά γιατί έχουν συναίσθηση της πραγματικότητας και εξακολουθούν να πατούν στη γη. Ονειρεύονται, όμως. Ισως κάτι απροσδιόριστο, ίσως την έξοδο στην Ευρώπη, ίσως μια επιτυχία που όμοιά της δεν θα έχει ξαναβιώσει ο φίλαθλος κόσμος της πόλης, μεγαλύτερη και από τη συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου. Και η αλήθεια είναι ότι η παρουσία τους ή καλύτερα τα νούμερα της ομάδας σε αυτές τις πρώτες επτά αγωνιστικές, δίνουν δικαίωμα στο κάθε μέλος της να… ταξιδεύει.

Ο κάθε Ατρόμητος μπορεί να νιώθει σήμερα υπερήφανος και αισιόδοξος γιατί η ομάδα του:

- Ισοφάρισε την καλύτερη συγκομιδή βαθμών της στις επτά πρώτες αγωνιστικές, που είχε παρατηρηθεί τη σεζόν 2007-08.

- Αν επικρατήσει, δε, του Πανιωνίου ή έστω πάρει έναν βαθμό στην αμέσως επόμενη αγωνιστική, θα έχει καταρρίψει και το ρεκόρ του 2007-08.

- Για πρώτη φορά από το 2005-06 και έπειτα, την περίοδο δηλαδή που επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια, εξακολουθεί να παραμένει αήττητη έπειτα από το πέρας σχεδόν του ¼ της χρονιάς. Ακόμα και στις καλές μέρες του παρελθόντος, ο Ατρόμητος είχε ήδη γνωρίσει δύο ήττες στα πρώτα επτά ματς.

- Εχει δεχθεί τα λιγότερα γκολ σε αυτό το διάστημα, μόλις πέντε. Και να φανταστεί κανείς ότι το ένα εξ αυτών το έβαλε σχεδόν μόνη της (στην Κέρκυρα)

- Εχει τα δεύτερα καλύτερα νούμερα στην επίθεση στο διάστημα των 7 αγωνιστικών (δεν μπορεί όλα να είναι τέλεια…)

- Τα καταφέρνει όλα αυτά, αν και το καλοκαίρι άλλαξε σχεδόν όλο τον κορμό της.

- Τα καταφέρνει, επίσης, έχοντας βγάλει δύσκολο πρόγραμμα στο ξεκίνημα και έχοντας παίξει τα τέσσερα από τα επτά ματς μακριά από την έδρα της.

- Τα καταφέρνει χρησιμοποιώντας αρκετούς Ελληνες παίκτες όπως επίσης και αρκετούς νεαρούς σε ηλικία.

- Τα καταφέρνει έχοντας μειώσει το μπάτζετ σε σχέση με πέρσι κατά περίπου 30%!

- Και τέλος, έχει φτάσει σε αυτή τη θέση χωρίς ακόμα να έχει δείξει σταθερά καλό πρόσωπο. Ο φετινός Ατρόμητος έχει πολύ μεγαλύτερες αγωνιστικές δυνατότητες από αυτές που μας έχει φανερώσει μέχρι τώρα.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη έχει κάνει στην πραγματικότητα: Ένα συνολικά καλό παιχνίδι με τον Αρη και από ένα καλό ημίχρονο στα ματς με ΟΦΗ, Παναιτωλικό, Γιάννινα (άντε και Κέρκυρα). Βγάζει, δε, πολύ λιγότερες τελικές στα ματς της συγκριτικά με την προηγούμενη διετία. Κι όμως, παραμένει αήττητη. Γιατί; Μάλλον γιατί διαθέτει περισσότερη ποιότητα από ποτέ και σίγουρα γιατί βγάζει περισσότερο τσαμπουκά.

Στα Δυτικά Προάστια αισιοδοξούν. Διότι γνωρίζουν ότι χωρίς η ομάδα να έχει φτάσει στα επιθυμητά στάνταρντς απόδοσης, καταφέρνει να μαζεύει πόντους ακόμα και όταν είναι χειρότερη από τον αντίπαλο. Κάτι που δεν συνέβαινε ποτέ. Ακόμα και πολύ καλύτερος από τον εκάστοτε αντίπαλο να ήταν τα προηγούμενα δύο χρόνια, ο Ατρόμητος δεν έπαιρνε πάντα αποτέλεσμα. Όχι τη νίκη, αλλά έστω τον βαθμό.

Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, ο Δώνης σωστά είπε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της νίκης επί του ΠΑΣ: «Μην στέκεστε τόσο στα κακά ημίχρονα του Ατρομήτου. Δεν παίζουμε μόνοι μας, παίζουν και οι αντίπαλοι».

Ξέρει, όμως και περιμένει και ο ίδιος πιο σταθερή απόδοση στη συνέχεια. Και το σημαντικό είναι ότι αν συνεχίσει σε ανάλογους ρυθμούς, η ομάδα του Περιστερίου θα ξεμπερδέψει γρήγορα από το άγχος και θα μπορέσει να διεκδικήσει το «κάτι περισσότερο» χωρίς να πιέζεται.

Οι «κυανόλευκοι» έχουν μπροστά τους βατό πρόγραμμα και τη δυνατότητα να μαζέψουν κι άλλους βαθμούς. Μέχρι να φτάσουμε στο τελείωμα του πρώτου γύρου που θα ανέβουν τον αγωνιστικό Γολγοθά τους. Συνήθως, στα δύσκολα τα πηγαίνουν καλά. Τώρα, στα δύσκολα θα αποδείξουν όχι αν μπορούν να πάρουν το πρωτάθλημα, αλλά αν έχουν τη δυναμική να διατηρήσουν αυτό το «ασαφές» όνειρο ζωντανό στην καθημερινότητα των οπαδών τους…

ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΑΝΑ ΣΕΖΟΝ

Σεζόν     Συγκομιδή          Ν-Ι-Η     ΓΥ-ΓΚ

2005-’06

11 βαθμοί

3-2-2

9-6

2006-’07

7 βαθμοί

1-4-2

7-8

2007-’08

13 βαθμοί

4-1-2

7-6

2009-’10

5 βαθμοί

1-2-4

7-8

2010-’11

7 βαθμοί

1-4-2

8-10

2011-’12

13 βαθμοί

3-4-0

8-5

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved