Προτάσοφ: «Μεγάλη μαγκιά του Ολυμπιακού»

Προτάσοφ: «Μεγάλη μαγκιά του Ολυμπιακού»

Μεγάλη μαγκιά, χαρακτήρισε τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ντόρτμουντ ο Όλεγκ Προτάσοφ, με δηλώσεις του σε αθλητική εφημερίδα.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού, μίλησε στη «Εξέδρα» και αναφέρθηκε στη σπουδαία νίκη των «ερυθρολεύκων» για το Τσάμπιονς Λιγκ, για τους φιλάθλους της ομάδας, αλλά και για τους Τζιμπούρ και Μιραλάς.

«Μεγάλη μαγκιά είναι για μένα η νίκη αυτή του Ολυμπιακού. Και το λέω αυτό γιατί, για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα ότι μπορεί να κερδίσει την πρωταθλήτρια Γερμανίας. Ωστόσο, στο ποδόσφαιρο όλα είναι ρευστά, πολύ περισσότερο στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου τα πάντα είναι πιθανά και οι αποστάσεις μεταξύ των ομάδων έχουν μικρύνει».

Δηλαδή αποτελεί έκπληξη για εσένα αυτή η νίκη;

«Δεν θα χρησιμοποιούσα τη λέξη «έκπληξη», αλλά δεν το περίμενα και μάλιστα με αυτό τον τρόπο. Ήταν τόσο καλός ο Ολυμπιακός που με εξέπληξε ευχάριστα. Και εγώ λέω ότι μου άρεσε πολύ, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο ο τρόπος που διαχειρίστηκε η ομάδα το παιχνίδι και το πώς μπόρεσαν να καλύψουν τις αποστάσεις και τα κενά. Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο να έγιναν τα γκολ και να μπήκε δυνατά η ομάδα, αλλά το δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο σημαντικό. Η Ντόρτμουντ είναι μεγάλη ομάδα και πρωταθλήτρια Γερμανίας. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό και γι’ αυτό λέω ότι η νίκη ήταν μεγάλη. Ήταν μαγκιά, από αυτές που ξέρει να κάνει ο Ολυμπιακός και μάλιστα μέσα στην έδρα του».

Μετράει η έδρα σ’ αυτά τα ματς και σ’ αυτό το επίπεδο;

«Φυσικά και μετράει πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για το Καραϊσκάκη και τον κόσμο του Ολυμπιακού. Ήταν πραγματικά φανταστική η ατμόσφαιρα και ο κόσμος βοήθησε πολύ κατά η διάρκεια του αγώνα. Ξέρω πολύ καλά από την εποχή μου και ως παίκτης, αλλά και ως προπονητής, ότι ο κόσμος αυτής της ομάδας είναι απαιτητικός. Ωστόσο, μπορεί να κερδίσει ένα παιχνίδι ή να βοηθήσει τους παίκτες να το κάνουν καλύτερα. Και αυτό συνέβη στο παιχνίδι με την Ντόρτμουντ».

Ο προπονητής έχει μερίδιο στη νίκη επί της Ντόρτμουντ;

«Σε κάθε επιτυχία, φυσικά και ο προπονητής έχει μερίδιο, αλλά και οι παίκτες. Ο Ολυμπιακός αυτή την εποχή έχει πολλούς και καλούς παίκτες και νομίζω ότι όσο περνάει ο καιρός θα δείχνει καλύτερο πρόσωπο. Έχει τα περιθώρια να βελτιωθεί και να δείξει καλύτερη εικόνα από αυτή με τη Ντόρτμουντ. Αυτό που για εμένα έχει μεγάλη σημασία, είναι ότι αυτή η επιτυχία θα βοηθήσει σημαντικά για τη συνέχεια στο ψυχολογικό. Είναι μεγάλο πράγμα μια νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα επί μιας ομάδας όπως είναι η Ντόρτμουντ. Σε ανεβάζει επίπεδο και βοηθάει τους παίκτες να ανέβουν ψυχολογικά».

Έχει καμία τύχη ο Ολυμπιακός για τη συνέχεια στη διοργάνωση;

«Εάν συνεχίσει έτσι και με τέτοιες εμφανίσεις όλα γίνονται. Είπα και προηγούμενος ότι πριν από το ματς δεν περίμενα τέτοια νίκη. Και όμως ήρθε και μάλιστα με ωραία εμφάνιση και απέναντι σε τέτοια ομάδα. Δεν ξέρω αν μπορεί ο Ολυμπιακός να πάει στη Γερμανία και να κερδίσει τη Ντόρτμουν, αλλά με καλές εμφανίσεις με αντίπαλο την Άρσεναλ και τη Μαρσέιγ, μπορείς να πάρεις βαθμούς. Και από κει και πέρα ό, τι γίνει».

Για τους Τζιμπούρ και Μιραλάς:

«Ο Τζιμπούρ πολύ καλός παίκτης και το ξέρουμε. Η κίνηση, όμως που κάνει στο δεύτερο γκολ και γενικά η ενέργειά του είναι το κάτι άλλο. Είναι μεγάλη δύναμη ο Τζιμπούρ και μαζί με τον Μιραλάς συνθέτουν ένα ιδανικό δίδυμο στην επίθεση που είναι ικανό ανά πάσα στιγμή να σου κάνει ζημιά. Οι κινήσεις τους και εντός περιοχής είναι ιδανικές. Η Ντόρτμουντ έχει προβλήματα στην άμυνα και οι δύο παίκτες τα εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό μπορεί να γίνει και στο επόμενο παιχνίδι στη Γερμανία, γιατί εκεί θα έχουν περισσότερους χώρους».

Ο Ολυμπιακός παραμένει ένα ξεχωριστό κομμάτι της ζωής σου;

«Φυσικά, γιατί και ως ποδοσφαιριστής, αλλά και ως προπονητής πέρασα ξεχωριστές στιγμές και θα τις θυμάμαι για πάντα. Πάντα σέβομαι όλες τις ομάδες, ωστόσο, ανάμεσα σε αυτές που έπαιξα ή δούλεψα ως προπονητής, ο Ολυμπιακός έχει μια ξεχωριστή θέση. Μπορεί να είμαι μακριά, αλλά παρακολουθώ πάντα τις εξελίξεις και όποτε μου δίνεται η ευκαιρία βλέπω την ομάδα».

 

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved