«Πέφτουν οι υπογραφές κι έρχεται ο Πρίγκιπας»

«Πέφτουν οι υπογραφές κι έρχεται ο Πρίγκιπας»


Ο Βλάσης Τσάκας επανέλαβε για ακόμα μια φορά την αισιοδοξία του ότι θα ολοκληρωθεί το deal με τον Πρίγκιπα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι εφόσον πέσουν υπογραφές την Τετάρτη, τότε ο Σαουδάραβας θα βρίσκεται στη χώρα μας το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Επίσης ο εκπρόσωπος του Αλ Σαούντ αποκάλυψε ότι στο νέο συμβούλιο θα είναι αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, ενώ παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι η πλευρά Βαρδινογάννη θα έπρεπε να είχε δώσει περισσότερο χρόνο για τη διενέργεια του οικονομικού ελέγχου της ΠΑΕ.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Τσάκας στον NovaΣΠΟΡ-fm.

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων:

«Είμαστε σε καλό δρόμο. Υπάρχουν κάποια πράγματα διαδικαστικού χαρακτήρα. Ήδη σήμερα πήραμε μία θετική απάντηση σε ορισμένα και μένει να ξεκαθαρίσουμε κάποια άλλα θέματα όπως είναι ο χρόνος του ελέγχου. Δεν μπορεί να περιορίζει χρονικά έναν έλεγχο η πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη».

Για τον χρόνο που χρειάζεται για τον έλεγχο αλλά και τους δύο ελέγχους που έχουν προηγηθεί στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Έχουνε γίνει δύο έλεγχοι από αξιόπιστες εταιρείες και θα βοηθήσουν στον δικό μας έλεγχο. Δεν μπορείς όμως να επιβάλλεις περιορισμό χρονικό και να λες στον άλλο “τελείωνε σε εφτά μέρες έλεγχο για τέτοιο deal”. Είχαμε ζητήσει από την αρχή 20 μέρες για έλεγχο. Είναι απαραίτητο. Να γίνουν 15 ναι, το καταλαβαίνω αλλά στην μία εβδομάδα…. Δεν γίνεται.
Αν πεις κάπου ότι ελέγχθηκε ανώνυμη εταιρεία σε εφτά μέρες και είχες αξιόπιστα αποτελέσματα θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι. Θέλουμε να έχουμε εικόνα της ΠΑΕ. Θέλουμε τον χρόνο μας και έχουμε αυτήν την ελάχιστη απαίτηση».

Για τον τρόπο που θα μπουν τα 15 εκατ. ευρώ από τον πρίγκιπα:

«Η πρόταση για να μπουν μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ήταν δική μας. Απλά εμείς λέγαμε για δική μας γενική συνέλευση που θα ορίσουμε ως μεγαλομέτοχοι ενώ τώρα πάμε σε εκείνη που είχε αναβληθεί… Κάναμε πίσω στο θέμα αυτό αλλά έχουμε ζητήσει τα πρακτικά για να δούμε τι έγινε σε εκείνη την συνέλευση.

Θέλουμε τα λεφτά να είναι κατατεθειμένα σε block account για να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κανέναν μέχρι την ανάληψη της διοίκησης από την δική μας πλευρά. Εμείς δεν πληρώνουμε για τις μετοχές κανέναν. Βάζουμε τα λεφτά στα ταμεία και δεν νοείται να τα διαχειριστεί άλλος».

Για το πρωτότυπο του πληρεξούσιου που δεν έχει φτάσει ακόμα στην πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη:

«Ο δικηγόρος του κ. Βαρδινογιάννη έχει στα χέρια του το tracking number της εταιρείας κούριερ που δεν είναι κανένα γραφειάκι του Τσάκα…. Μπορεί από εκεί να παρακολουθήσει και να ξέρει ότι η καθυστέρηση δεν οφείλεται στην εταιρεία. Γιατί να δίνουμε εντυπώσεις; Δεν καταλαβαίνω»

Για τα κείμενα που δόθηκαν στην δημοσιότητα και παρουσιάστηκαν ως εγγυητικές:

«Αυτά ήταν τα προσχέδια των δύο εγγυητικών που θα συνόδευαν την πρόταση. Είναι η φόρμα τους. Είναι λάθος τεχνικό από εμάς. Για να γίνει επίσημο το έγγραφο πρέπει να αποδεχτεί η άλλη πλευρά την πρόταση και τότε αυτό το κείμενο έρχεται bank to bank ηλεκτρονικά. Αυτή είναι η διαδικασία»

Για την άφιξη του Πρίγκιπα στην Ελλάδα:

«Πιστεύω ότι αν πέσουν οι υπογραφές την Τετάρτη, πριν ή μέσα στο Σαββατοκύριακο θα είναι στην Ελλάδα ο πρίγκιπας».

Για τον ρόλο που θα έχει ο ίδιος στην ΠΑΕ και το ΔΣ που θα οριστεί:

«Θα είμαι αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην ομάδα. Το νέο ΔΣ που θα ορίσουμε θα είναι 9μελές για να είναι ευέλικτο, δεν θα είναι θίασος».

Για το αν θεωρεί θίασο το σημερινό 20μελές ΔΣ:

«Κάθε ΔΣ που αποτελείται από 20 μέλη είναι θίασος. Δεν παράγει αλλά κάνει σόου».

Για την αντιμετώπιση που θα έχουν οι νυν μέτοχοι και αν θα συμμετέχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου:

«Οι θέσεις στο ΔΣ καταλαμβάνονται σύμφωνα με το ποσοστό που έχει ο καθένας. Δεν μπορώ να πω στον κ. Βγενόπουλο για παράδειγμα “δεν σου δίνω θέση”. Αν θέλουν να συμμετέχουν στην αύξηση καλώς… Πάντως θα σεβαστούμε κάθε απόφαση τους. Σίγουρα θα έχουμε επαφή μαζί τους πάντως».

Για τα ονόματα που ακούγονται σε μεταγραφικό επίπεδο:

«Είπαμε ότι ο Τζαβέλας είναι ένας παίκτης που θα ενδιαφέρεται τον οποιοδήποτε… Είναι νέος και ταλαντούχος. Για τον Κυργιάκο δεν υπάρχει τίποτα. Δεν έχουμε κλείσει κανέναν παίκτη, συζητήσεις γίνονται. Συνηθίζεται να γράφονται ονόματα αλλά δεν πρόκειται να ακουστεί από εμάς τώρα τέτοιο πράγμα».

Για την φάση στην οποία είναι η συμφωνία:

«Στα μεγάλα deal και το μισό της εκατό να χαλάσει είναι μεγάλο ποσοστό. Τρέχει καλά το πράγμα αυτή τη στιγμή. Αυτό πιστεύω».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved