Με 16 ομάδες η Super League

Με 16 ομάδες η Super League

Για πρωτάθλημα 16 ομάδων αποφάσισε οριστικά η Super League, καθώς υπήρχαν σοβαρές ενστάσεις από την Ξάνθη, που αποχώρησε, αλλά από ΟΦΗ και Εργοτέλη. Η απόφαση της Λίγκας για το ποιες θα είναι οι δύο ομάδες που θα συμπληρώσουν τις 16, θα ληφθεί το Σάββατο.

Καμία ουσιαστική εμπλοκή δεν είχαν οι "ισχυροί" του ελληνικού ποδοσφαίρου στην απόφαση της Super League για να παραμείνουν 16 οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο φετινό πρωτάθλημα.

Τη σχετική συζήτηση μονοπώλησαν οι "μικρομεσαίοι" με τον ΟΦΗ, τον Παναιτωλικό, τον Εργοτέλη, την Κέρκυρα και την Ξάνθη να ξεκαθαρίζουν πως δεν υπήρχε περίπτωση να δεχτούν να πάει η Λίγκα σε 18, μόνο για μια ή δύο σεζόν, αλλά εφόσον αυτό θα αποτελούσε μόνιμη κατάσταση. Υπήρξε και αντίδραση από την πλευρά Γιώργου Σπανού, λέγοντας πως όταν ο Ατρόμητος είχε υποβιβαστεί δεν υπήρξε καμία τέτοια παρέμβαση για αναδιάρθρωση κατηγοριών και κάπου εκεί τινάχτηκε η υπόθεση στον αέρα.

Σημαντικό ρόλο φέρεται να έχει παίξει και η μείωση στα έσοδα των ομάδων, κυρίως των μικρομεσαίων, αφού για τις ομάδες που υπήρχαν και πέρυσι στην κατηγορία άγγιζε τις 418.000 ευρώ, ενώ στις νεοφώτιστες η μείωση άγγιζε τις 400.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί και η ύπαρξη φραστικού επεισοδίου ανάμεσα στον Πέτρο Θεοδωρίδη και παράγοντες της Λίγκας, ενώ έφτασε στο σημείο ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού να τα βάλει και με τον Απόστολο Παπουτσάκη, για να τον επαναφέρουν άμεσα στην τάξη οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση.

Στο θέμα της ψηφοφορίας για το ποιες θα είναι οι ομάδες που θα συμπληρώσουν την 16άδα, υπήρξε αίτημα από την πλευρά του Κώστα Πηλαδάκη, λόγω της διεξαγωγής γενικής συνέλευσης, να υπάρξει απαρτία. Αυτό το γεγονός και η απουσία Ξάνθης και ΠΑΟΚ (σ.σ. ο Μάκης Γκαγκάτσης δεν είχε δικαίωμα ψήφου) οδήγησε τη Λίγκα στην αναβολή της ψηφοφορίας για το μεσημέρι του Σαββάτου. Ορίζεται λοιπόν διοικητικό συμβούλιο, στο οποίο δεν απαιτείται απαρτία, αλλά οι αποφάσεις μπορούν να ληφθούν με πλειοψηφία επί των συμμετεχόντων... Τη Δευτέρα (24/10) θα συνεδριάσει η ΕΠΟ, όπου θα εξετάσει την πρόταση της Λίγκας και θα πάρει την οριστκή απόφαση.

Η ανακοίνωση για την απόφαση της Γ.Σ.:

«Η Γ.Σ. συζήτησε το μόνο θέμα της ημερήσιας διάταξης περί αναδιάρθρωσης του πρωταθήματος.

Κατά την εν λόγω συζήτηση, προέκυψε ότι η σχετική προϋπόθεση περί ομοφωνίας στο συγκεκριμένο θέμα, η οποία ετέθη από την ΕΠΟ, δεν επετεύχθη.

Ως εκ τούτου, το θέμα δεν ετέθη σε ψηφοφορία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λίγκας για το ΔΣ του Σαββάτου:

«Ανακοινώνεται ότι συγκλήθηκε έκτακτο Δ.Σ. για το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 14:00, με τα ακόλουθα θέματα ημερήσιας διάταξης:

Καθορισμός των ομάδων Α και Β, ως αυτές προέκυψαν από την 5/8/11 κλήρωση του πρωταθλήματος.

Διάφορα».

Στα γραφεία της Λίγκας βρέθηκε και εκπρόσωπος της ΠΑΕ Διαγόρας, και συγκεκριμένα ο πρόεδρος, Μιχάλης Σταθόπουλος. Από το πρωί οι Ροδίτες είχαν στείλει εξώδικο στη Λίγκα προκειμένου να κάνουν γνωστό πως αν προχωρήσει το πλάνο των 18 ομάδων, θα διεκδικήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμά τους. Παράλληλα, εξώδικο έστειλει και ο Ολυμπιακός Βόλου στη Λίγκα, προκειμένου να τους θυμίσει ότι έχουν κερδίσει ασφαλιστικά μέτρα για να μην αντικατασταθεί η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ και η Καβάλα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το Διοικητικό Εφετείο.

Η πρώτη εξέλιξη στη ΓΣ της Λίγκας προήλθε από την Ξάνθη, με τον εκπρόσωπό της, Βασίλη Κοντοβαζαινίτη να δηλώνει κατά την αποχώρησή του: «Να παγιωθεί πρωτάθλημα 18 ομάδων»

Για κωλοτούμπα και στροφή 180 μοιρών κάποιων για μικροπολιτικούς λόγους μίλησε ο Κώστας Πηλαδάκης. Ο πρόεδρος της Λάρισας επίσης παρουσίασε μια έκθεση του καθηγητή νομικής Στέλιου Σταματόπουλου, σύμφωνα με την οποία υπάρχει νομικό πλαίσιο που αναφέρει ότι η ΑΕΛ και ο Πανσερραϊκός πρέπει να παραμείνουν στη Super League.

Για θέση της ΕΠΟ να επανέλθουν οι 16 ομάδες στο πρωτάθλημα έκανε λόγο ο Απόστολος Παπουτσάκης.

Παράλληλα η Λάρισα αναμένεται να καταθέσει αγωγή κατά της Super League και της ΕΠΟ σε περίπτωση που δε συμπεριληφθεί στις 16 ομάδες του πρωταθλήματος.

Στο μεταξύ η ΑΕΛ και ο Πανσερραϊκός έστειλαν επιστολή στη Super League, η οποία θα διαβαστεί το Σάββατο (22/10), με την οποία εξηγούν τους λόγους για τους οποίους θα έπρεπε να παραμείνουν στην κατηγορία αυτές οι δύο ομάδες.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved