Δώνης: «Να παραμείνουμε στην κορυφή»

Δώνης: «Να παραμείνουμε στην κορυφή»

Το «σύνθημα» για τον αγώνα του Σαββάτου (22/10, 17:15) κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, έδωσε ο Γιώργος Δώνης.

Ο τεχνικός του Ατρόμητου, μιλώντας στην κάμερα της «NOVA» υποστήριξε πως στόχος της ομάδας είναι να πάρουν το «τρίποντο» κόντρα στους Γιαννιώτες προκειμένου να διατηρηθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ενώ μίλησε για το ηθικό που υπάρχει στα αποδυτήρια, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους ποδοσφαιριστές του, ενώ αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να συνεχιστεί το πρωτάθλημα με 18 ομάδες.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Δώνης μίλησε για:

Την αναμέτρηση της προηγούμενης αγωνιστικής με την Κέρκυρα: «Μπορείς να αναλύσεις ένα ματς ανάλογα με τη μορφή του παιχνιδιού. Έτσι όπως πήγε ο αγώνας κρατάμε ότι την τελευταία μισή ώρα αντιδράσαμε. Όταν είσαι μπροστά στο σκορ και στην συνέχεια μένεις πίσω με ένα δικό σου «δώρο» αυτό επηρεάζει και την ψυχολογία. Είναι πολύ σημαντικό πως η ομάδα αντέδρασε και οι παίκτες που μπήκαν ως αλλαγή βοήθησαν πάρα πολύ στο να αλλάξει το παιχνίδι. Είχαμε την κατοχή μπάλας και νομίζω ότι ήταν πολύ άδικο να χάναμε αυτό το ματς. Συμπεριφερθήκαμε πολύ καλά στην τελευταία μισή ώρα και καταφέραμε να διατηρήσουμε το αήττητο και να πάρουμε έναν σημαντικό βαθμό.

Το αν είναι σημαντικό για τον ίδιο να μην χάνει η ομάδα του: «Είναι σημαντικό για μένα να κερδίζει η ομάδα. Θα πρέπει να βλέπουμε τις συνθήκες που δημιουργούνται σε ένα παιχνίδι, αλλά και το πρόγραμμα που έχουμε. Πρέπει να δούμε ότι σε έξι αγώνες, παίξαμε τέσσερα παιχνίδια εκτός έδρας. Αυτό είναι σημαντικό σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια – γιατί καμία ομάδα δεν μπορεί να κερδίσει εκτός έδρας εύκολα – ότι έχουμε καλή συγκομιδή βαθμών και ένα παιχνίδι ήταν ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Άρα σε αυτό τον τομέα η ομάδα τα καταφέρνει περίφημα».

Την ικανοποίησή του για τους ποδοσφαιριστές του Ατρόμητου: «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, ειδικά όταν μιλάμε για μία ομάδα που είναι καινούρια και έχει τουλάχιστον εφτά νέους ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα. Οι παίκτες μου είναι άψογοι επαγγελματίες, προσπαθούν να εφαρμόσουν αυτά που θέλω μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Λογικό είναι όταν πρόκειται για νέα ομάδα, η οποία έχει χτιστεί από το καλοκαίρι παιχνίδι με παιχνίδι να βλέπουμε τα θετικά και τα αρνητικά, θα υπάρχουν και λάθη, αλλά είναι σημαντικό ότι τα λάθη είναι λίγα».

Το αν είναι ικανοποιημένος από τη δική του παρουσία στην ομάδα: «Οι προπονητές πάνω από όλα κρίνονται από τα αποτελέσματα. Υπάρχουν πολλές φορές που εγώ μπορεί να είμαι ευχαριστημένος από αυτό που κάνουμε είτε στην προετοιμασία είτε στη διάρκεια της εβδομάδας αλλά τελικά να μη σε δικαιώνει το αποτέλεσμα της Κυριακής και να υπάρχει πικρία και στεναχώρια. Το σημαντικό είναι η συνεργασία και αυτή τη στιγμή σε αυτό που θέλουμε να περάσουμε και το κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια είναι πάρα πολύ καλά. Είναι σημαντικό ότι διατηρούμε την ψυχολογία μας σε υψηλά επίπεδα και σε αυτό μας βοηθάνε τα αποτελέσματα και είμαστε πλέον πανέτοιμοι για το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι το Σάββατο».

Τον στόχο για τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Αυτός είναι ο στόχος μας. Να κερδίσουμε το Σάββατο και να παραμείνουμε στην πρώτη θέση».

Τα πλάνα του για την αναμέτρηση του Σαββάτου: «Προβλήματα δεν έχουμε. Έχουμε μελετήσει τον αντίπαλό μας. Ξέρουμε ότι είναι ομάδα που κάνει καλή πορεία, έχει ενθουσιασμό, όπως και ο αντίπαλός μας ξέρει το δικό μας παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να επιβάλουμε το δικό μας τρόπο παιχνιδιού και νομίζω ότι το πιο σημαντικό αβαντάζ που έχουμε είναι ότι παίζουμε στην έδρα μας. Και παιχνίδια απέναντι σε ομάδες που είναι ισάξιες, είτε λίγο υποδεέστερες, είτε λίγο καλύτερες από εμάς, αυτό που μπορεί να μας οδηγήσει ψηλά και να διατηρηθούμε εκεί που είμαστε είναι οι νίκες εντός έδρας».

Την ψυχολογία στα αποδυτήρια του συλλόγου: «Το δύσκολο κομμάτι το καταφέραμε. Ήταν πολύ πιο δύσκολη η αρχή. Με πολλά παιχνίδια εκτός έδρας. Άρα η ψυχολογία μας είναι ήδη σε πολύ καλό επίπεδο, κάτι που δεν το είχαμε καταφέρει τα δύο προηγούμενα χρόνια. Αυτό που κοιτάμε είναι παιχνίδι με παιχνίδι. Δεν μπορούμε να κοιτάμε μακριά. Είμαστε μια ομάδα καινούρια που θέλει να εκμεταλλευτεί το «σπίτι» της, θέλει να κερδίζει τα ματς στην έδρα της, θα κοιτάξουμε να παίξουμε καλά, να περιορίσουμε τον αντίπαλό μας, να κερδίσουμε το παιχνίδι με τα Γιάννινα και μετά να κοιτάξουμε το παιχνίδι με τον Πανιώνιο».

Τι δεν θα ήθελε να δει στον αγώνα με τους Γιαννιώτες: «Να το πω διαφορετικά. Τι θα ήθελα να δω που προσδοκώ παραπάνω σε σχέση με αυτό που έχουμε δείξει στα πρώτα παιχνίδια και με τις προηγούμενες δύο χρονιές. Όταν καταφέρνουμε, μετά την υπεροχή που έχουμε, να παίρνουμε το προβάδισμα αυτό να μην λειτουργεί ανασταλτικά, αλλά να λειτουργεί θετικά ώστε από την στιγμή που επιτύχαμε τον πρώτο στόχο, να πετύχουμε τον επόμενο που να έχουμε τον έλεγχο και να μπορέσουμε να πετύχουμε κι άλλο τέρμα».

Το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα του εξωτερικού: «Πολλές φορές οι τίτλοι δεν παρουσιάζουν ακριβώς την ερώτηση που έχω δεχτεί. Η ερώτηση που δέχτηκα ήταν αν θα ήθελα το καλοκαίρι να υπάρχει πρόταση από το εξωτερικό και να φύγω από την Ελλάδα και απάντησα μακάρι να υπάρξει αυτή η καλή πρόταση και να φύγω από την Ελλάδα. Δεν είπα ποτέ μακάρι να φύγω από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ίσα ίσα το τιμώ το ελληνικό ποδόσφαιρο γιατί πρώτα απ' όλα έχω δουλειά, παίρνω χρήματα από το ελληνικό ποδόσφαιρο και προσπαθώ με όποιον ρόλο μου αντιστοιχεί να βοηθήσω να προοδεύει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι μετά από πάρα πολλά χρόνια, έδωσα τα δικαιώματα μου σε ένα ολλανδικό γραφείο και πιστεύω να γίνει μία σοβαρή δουλειά και να διεκδικήσω μία καλή πρόταση είτε από την Ελλάδα είτε εκτός Ελλάδας».

Το πρωτάθλημα των 18 ομάδων: «Δεν είμαι αρμόδιος να απαντήσω. Όλα αυτά μου φαίνονται λίγο πρόχειρα και να βολευτούμε όλοι. Σίγουρα όλες οι ομάδες έχουν το δίκιο τους. Ο Λεβαδειακός και η Δράμα, γιατί αυτό αναφέρει ο ΚΑΠ από την άλλη η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός, γιατί όταν ένα πρωτάθλημα, γίνονται πράγματα που λειτουργούν εναντίον κάποιων ομάδων, πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη, άρα έχουν αδικηθεί η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός, νομίζω ότι πλέον είναι τεχνικό θέμα, δηλαδή των κληρώσεων, πως μπορούν να βολευτούν οι 18 ομάδες. Υπάρχουν άνθρωποι περισσότεροι αρμόδιοι. Για εμάς είτε είναι 16 ομάδες, είτε 18 δεν αλλάζει κάτι».

Την κατάσταση στην Ελλάδα: «Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό μέλημα, γιατί το ποδόσφαιρο είναι κομμάτι της κοινωνίας. Αν το κράτος δεν προοδεύει και δεν μπορούμε να λύσουμε τα βασικά μας προβλήματα, όλα τα άλλα «θα πεθάνουν». Το βασικό να βρεθούν λύσεις, γιατί δεν υπάρχουν επενδύσεις στο ποδόσφαιρο και όσοι εργαζόμαστε θα έχουμε πρόβλημα».

 

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved