Μοντάλι: «Εξαιρετικές σχέσεις με τον κ. Μαρινάκη»

Μοντάλι: «Εξαιρετικές σχέσεις με τον κ. Μαρινάκη»

Καμία πρόταση για να αναλάβει κάποιο πόστο στην ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν έχει δεχθεί ο Τζιανπάολο Μοντάλι, ο οποίος σε συνέντευξή του σε αθλητική εφημερίδα, υποστήριξε πως έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Οι δύο άνδρες συνδέονται με προσωπική φιλία από την εποχή που ο Ιταλός τεχνικός ήταν στην ομάδα του «ερυθρόλευκου» βόλεϊ, με την οποία κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα Ελλάδας και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός ήταν πρόεδρος του ΤΑΑ.

Ο Τζιανπάολο Μοντάλι σε συνέντευξή του στην αθλητική εφημερίδα «Goal» μίλησε για την παρουσία του στην Ελλάδα, την αλλαγή… πλεύσης στην καριέρα του, αλλά και το όνειρό του να επιστρέψει για μόνιμη εγκατάσταση στη χώρα μας.

«Μετά το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του 2005 ο πρόεδρος της Φίατ μου ζήτησε να αφήσω το βόλεϊ και να αναλάβω τεχνικός διευθυντής στη Γιουβέντους. Μπήκα σε μία νέα πραγματικότητα που δεν γνώριζα. Άρχισα από το μηδέν. Έπρεπε να αλλάξουμε το προφίλ της Γιουβέντους μετά το σκάνδαλο "Καλτσιόπολις". Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για μένα. Δεν πρέπει να φοβάσαι τις αλλαγές στη ζωή σου. Φόβος υπάρχει όταν παραμένεις ο ίδιος. Και από τη στιγμή που πήγα έχει κλείσει ο κύκλος μου», ανέφερε αρχικά ο Ιταλός για την απόφαση που πήρε να αλλάξει… πεδίο.

- Η καλή χημεία στις σχέσεις σας μπορεί να εξελιχθεί και σε συνεργασία στο μέλλον;

«Οι σχέσεις μου με τον κύριο Μαρινάκη είναι πολύ καλές και είναι πέρα από τα όρια των επαγγελματικών σχέσεων».

Την Πέμπτη (20/10) ο Ιταλός βρέθηκε στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη, έχοντας ραντεβού με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, με αποτέλεσμα να ενταθούν οι φήμες για πιθανή συνεργασία. Πάντως, ο Μοντάλι έσπευσε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα: «Μιλήσαμε πολύ καλά με τον κύριο Μαρινάκη για τις υποδομές του Ολυμπιακού στου Ρέντη. Ήθελα να δω το γήπεδο, να δω σε ποια κατάσταση είναι. Δεν είχα ποτέ τη δυνατότητα να δω τις εγκαταστάσεις και ο πρόεδρος μου έδωσε την άδεια να δω το αθλητικό κέντρο».

- Θα σας ενδιέφερε πρόταση του Ολυμπιακού;

«Δεν μου έχει γίνει καμία πρόταση για τον Ολυμπιακό και δεν είμαι συνηθισμένος να μιλάω με υποθέσεις. Για τον Ολυμπιακό είναι ζήτημα πρότζεκτ και τι φιλοδοξία υπάρχει...».

- Εχει ελπίδες πρόκρισης ο Ολυμπιακός στην επόμενη φάση του Champions League;

«Ο Ολυμπιακός πλήρωσε πολύ ακριβά την έλλειψη αγώνα πριν από το πρώτο ματς με τη Μαρσέιγ στην έδρα του. Δεν ήταν φορμαρισμένος και τιμωρήθηκε από τα προβλήματα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Με ένα άλλο αποτέλεσμα την πρώτη αγωνιστική τώρα θα μιλούσαμε για πολλές ελπίδες πρόκρισης. Ο όμιλος είναι ισορροπημένος. Η Άρσεναλ δεν είναι όπως παλιά, δεν είναι ανώτερη από τις υπόλοιπες ομάδες. Μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός δεν στάθηκε τυχερός κι ελπίζω να καλύψει το χαμένο έδαφος στο δεύτερο γύρο».

Όσον αφορά στην παρουσία του στην Ελλάδα, ανέφερε: «Για μένα κάθε φορά που έρχομαι στην Ελλάδα είναι σαν να γυρίζω σπίτι μου. Εδώ ο καιρός και ο ήλιος δεν σας αφήνουν ποτέ και το να έρχομαι κάθε φορά στην Ελλάδα είναι μεγάλη μου χαρά. Εκμεταλλεύομαι το γεγονός πως ύστερα από 15 χρόνια σταματάω λίγο να ξεκουραστώ. Έχω προγραμματίσει ταξίδια στην Ευρώπη για να δω από κοντά το πώς δουλεύουν μερικές από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες. Δεν είχα δει το προπονητικό κέντρο του Ρέντη. Κατέγραψα πολλά θετικά στοιχεία.

Την άλλη εβδομάδα θα πάω στην Αγγλία για να δω την Άρσεναλ και την Τότεναμ, τη Μάντσεστερ Σίτι και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Θα σταματήσω στο Παρίσι για να δω την Παρί Σεν Ζερμέν και μετά θα πάω Ισπανία και κάποιες ιταλικές ομάδες. Είναι ένα ενημερωτικό ταξίδι. Με ενδιαφέρει να δω τον τρόπο δουλειάς και οργάνωσης αυτών των συλλόγων, σε κάθε χώρο ξεχωριστά, και πώς είναι δομημένες οι καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες. Μετά θα επιστρέψω στην Ιταλία και ίσως βρεθώ και πάλι στην Ελλάδα για να δω τον αγώνα με την Άρσεναλ κι ελπίζω ο Ολυμπιακός εκείνο το βράδυ να πάρει την πρόκριση».

- Σε περίπτωση που δεν πάει κάτι καλά με την πρόκριση στο Champions League, θεωρείς εφικτή την πρόκριση στο Europa League;

«Ναι, ειδικά μετά τη νίκη με την Ντόρτμουντ. Όλα θα εξαρτηθούν από τους παίκτες και την ομάδα. Αν θεωρούν πως το Europa League είναι η Β' Εθνική της Ευρώπης, θα κάνουν μεγάλο λάθος. Η διαφορά θα γίνει από τη διοίκηση και τον προπονητή. Το πώς, δηλαδή, θα καταφέρουν να περάσουν στην ομάδα πως το Europa League είναι πολύ σημαντικό και πως ο Ολυμπιακός χρειάζεται να κάνει και εκεί μια καλή πορεία. Ο Ολυμπιακός εκπροσωπεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και την Ελλάδα και πρέπει να κρατηθεί ψηλά. Όλοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα έχουν κέρδος από μια καλή πορεία του Ολυμπιακού».

- Είχε γραφτεί στον Τύπο και για την περίπτωση της Ιντερ...

«Το διάβασα κι εγώ για την Ίντερ... Είναι μία περίπτωση που με ενδιαφέρει. Η Ιντερ είναι ομάδα φιλόδοξη που πάντα έχει στόχο να διακριθεί σε Ιταλία και Ευρώπη. Θα ήταν μια καλή ευκαιρία για μένα...».

- Πώς εξηγείς τη μεγάλη αγάπη και την εκτίμηση του κόσμου του Ολυμπιακού στο πρόσωπό σου;

«Είναι μεγάλη τιμή και μεγάλο πλεονέκτημα για μένα. Δεν έκανα κάτι το ιδιαίτερο για να κερδίσω την αγάπη και τη συμπάθεια του κόσμου. Κέρδισα τίτλους με τον Ολυμπιακό. Αυτή ήταν η δουλειά μου. Για αυτό με φώναξαν και για αυτό πληρώθηκα καλά, αλλά ο κόσμος διαπίστωσε πως το έκανα με διαφορετικό τρόπο. Πάντα έβαζα δύο πράγματα στη δουλειά μου. Εκτός από τις γνώσεις και τον επαγγελματισμό μου, βάζω την καρδιά και το πάθος και ο κόσμος το ένιωσε. Χάρηκα πολύ όταν στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Ρόμα στο Καραϊσκάκη ο κόσμος φώναζε ρυθμικά το όνομά μου. Δεν με είχαν ξεχάσει... Η σχέση μας όμως έχει οικοδομηθεί από τα χρόνια των επιτυχιών του βόλεϊ».

- Ποιες ομάδες είναι τα φαβορί για τον τελικό του Champions League;

«Ο όμιλος με τη Μάντσεστερ Σίτι, τη Νάπολι, την Μπάγερν και τη Βιγιαρεάλ είναι πολύ δυνατός. Αν η Σίτι και η Μπάγερν περάσουν από τον αυτόν τον όμιλο έχουν τη δύναμη να φτάσουν στον τελικό μαζί φυσικά με την Μπαρτσελόνα και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

- Η κρίση στον αθλητισμό φαντάζομαι πως ξεπερνάει τα ελληνικά σύνορα. Στην Ιταλία πώς το αντιμετωπίζετε;

«Σίγουρα τα μεγέθη της κρίσης είναι διαφορετικά από χώρα σε χώρα, αλλά τα χαρακτηριστικά είναι τα ίδια. Μπορείς να κόψεις τον μισθό ή να βάλεις φόρους, αλλά δεν μπορείς να κόψεις τα πάντα από τον κόσμο. Δεν μπορείς να κόψεις τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Ο κόσμος πρέπει να διασκεδάσει. Πρέπει να έχει διεξόδους. Μπορεί να πάει λιγότερες φορές στο γήπεδο, αλλά το πάθος του και η αγαπημένη ομάδα της καρδιάς δεν ξεριζώνεται και δεν αλλάζει με καμία κρίση.

Πρέπει ίσως να πέσουν και οι τιμές στα εισιτήρια ή να γίνουν προσφορές σε κοινωνικά στρώματα που δοκιμάζονται. Το ποδόσφαιρο είναι ένα από τα βασικά αγαθά που πρέπει να διατηρηθούν και σε αυτό το σημείο θα παίξουμε σημαντικό ρόλο και εμείς οι άνθρωποι του αθλητισμού. Έχουμε μεγαλύτερες ευθύνες διότι έχουμε ορισμένα πλεονεκτήματα γι αυτό και πρέπει να είμαστε πιο υπεύθυνοι στη δουλειά μας. Πρέπει να αποδείξουμε πολλά με σωστή συμπεριφορά και σωστό τρόπο. Η περίοδος για τους σταρ και τους σούπερ ήρωες τελείωσε. Τώρα ξεχωρίζουν όσοι είναι σεμνοί, προσεκτικοί και υπεύθυνοι».

- Σε παλαιότερη συνέντευξη είχες πει πως όταν αποσυρθείς θα έρθεις στην Ελλάδα. Ισχύει ακόμα;

«Φυσικά. Κάθε μέρα το συζητάω με τη σύζυγό μου Φεντερίκα και τον 12χρονο γιο μου Αλέξαντρο. Ακόμα και το όνομα του γιου μου ήθελα να είναι ελληνικό και είμαι περήφανος για αυτό. Θυμάμαι από παιδί τον πατέρα μου να μας μιλάει για την Ελλάδα. Είχε ανοίξει δουλειές στον κάμπο της Λάρισας με τοματοπαραγωγούς. Τους προμήθευε μηχανήματα και αργότερα ασχολήθηκε και με το εμπόριο τομάτας.

Πάντα μας έλεγε για το καλό κλίμα, για τον ήλιο και τον χαρακτήρα των Ελλήνων. Με ικανοποιεί που ακόμα και τώρα στη μεγάλη κρίση οι Έλληνες κρατούν ψηλά το κεφάλι, έχουν υψηλό ηθικό και πάντα το χαμόγελό τους. Όταν αποκατασταθεί και ο γιος μου ελπίζω να αποσυρθώ σε ένα νησί. Εφέτος πήγα στη Χάλκη και έμεινα άφωνος από την ομορφιά και τον ρυθμό ζωής. Είχε 100 κατοίκους, οι 98 ήταν Ολυμπιακοί, ένας ΑΕΚτζής και ο φούρναρης Παναθηναϊκός»!

 

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved