Μοντάλι: «Έχω επαφές με τον Μαρινάκη»

Μοντάλι: «Έχω επαφές με τον Μαρινάκη»

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» βρέθηκε την Τετάρτη (19/10) ο Τζιανπάολο Μοντάλι, αναζωπυρώνοντας τις φήμες για συνεργασία με τον Ολυμπιακό, κάτι που ο ίδιος διέψευσε.

«Πάντα γυρίζω με μεγάλη χαρά στην Ελλάδα. Είμαι ευτυχής που έφερα τύχη στον Ολυμπιακό. Η μεγάλη τύχη του Ολυμπιακού ήταν ότι έπαιξε πολύ καλό παιχνίδι», τόνισε αρχικά σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, και πρόσθεσε: «Εχω επαφές με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Εχουμε καλή σχέση και πέρυσι είχαμε κάνει και φιλικό, όταν ήμουν στη Ρόμα. Δεν έχω συνηθίζει να μιλάω με υποθέσεις. Δεν υπάρχει κάτι αυτή τη στιγμή. Είναι πολύ σημαντική αυτή η στιγμή για τον Ολυμπιακό και δεν χρειάζεται τέτοια πράγματα».

Σε ερώτηση για το αν έφερε τύχη στον Ολυμπιακό που πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στους ομίλους του Champions League, επισήμανε:
«Μεγάλη τύχη του Ολυμπιακού είναι που έχει πρόεδρο τον Μαρινάκη, που δεν περιορίζεται στο αγωνιστικό κομμάτι. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται υπομονή και αποτελεσματικότητα, για να είσαι πρόεδρος σε μια ομάδα. Θέλει να δώσει συνεχείς νίκες η ομάδα και το σήμα του Ολυμπιακού να έχει μεγάλη απήχηση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό».

Οσο για τι λείπει από τον Ολυμπιακό και δεν κάνει την υπέρβαση στην Ευρώπη, σημείωσε: «Πιστεύω ότι η διαφορά είναι πάντα στο οικονομικό μπάτζετ. Αυτό το πρόβλημα των ομάδων στην Ευρώπη. Υπάρχουν κάποιες με μπάτζετ 400 εκατ. ευρώ και είναι δύσκολο να σταθείς ε αυτό το επίπεδο. Θεωρώ όμως ότι στο μέλλον το χρήμα δεν θα παίζει τόσο μεγάλο ρόλο. Δεν το λέει κανένας ότι μια ομάδα με χαμηλότερο μπάτζετ, μέσα από ένα μοντέλο οργανωτικό, δεν μπορεί να φτάσει ψηλά».

Κάνοντας ένα σχόλιο για το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, είπε: «Δεν θα έλεγα ότι είναι φτωχή η ελληνική πραγματικότητα. Υπάρχει ταλέντο και ενέργεια στην Ελλάδα, κάτι που το αποδεικνύει η Εθνική ομάδα. Υπάρχουν παίκτες που θα μπορούσαν να παίξουν στην Ιταλία.

Χρειάζεται να ξέρουν οι παίκτες τι πρέπει να κάνουν και να υπάρχει μια σταθερή διοίκηση που βήμα-βήμα θα κάνει κινήσεις προς τα εμπρός. Ο Ολυμπιακός το κάνει αυτό».

Για τις πιθανότητες του Ολυμπιακού για πρόκριση στους «16» του Champions League, εκτίμησε: «Ο Ολυμπιακός έχει τρία παιχνίδια ακόμη, τα δύο είναι εκτός έδρας και δύσκολα. Μέχρι τώρα έλειπαν παίκτες βασικοί και γι’ αυτό δεν πήρε βαθμούς. Όμως θεωρώ ότι όλα ανοιχτά στον όμιλο. Το τελευταίο παιχνίδι με την Άρσεναλ θα είναι καθοριστικό. Τα δύο παιχνίδια εκτός θα είναι αποφασιστικά αν πάρει βαθμούς, θα μπορεί να ελπίζει στο τελευταίο ματς».

Για την δική του πορεία, τόνισε: «Αποφάσισα να φύγω από τη Ρόμα γιατί άλλαξε η διοίκηση. Γυρίζω στην Ευρώοη, και μαθαίνω από τις μεγάλες ομάδες. Σήμερα πήγα στου Ρέντη,  και  βρήκα πως το προπονητήριο βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο. Το επόμενο διάστημα θα πάω στην Αγγλία στην Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ και την Αρσεναλ, ενώ στη συνέχεια θα βρεθώ στη Γαλλία και την Παρί Σεν Ζερμέν. Θέλω να δω πως λειτουργούν αυτές οι ομάδες και όπου αν ανάψει ένα φως μέσα μου, θα ξαναεργαστώ».

Οσο για τη συλλογή του με τις διακρίσεις του και τα αργυρό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα της Αθήνας, ο Μοντάλι, υπογράμμισε: «Στην καριέρα μου παίζω μόνο για να κερδίζω. Στο σπίτι μου στο βουνό που μένω, έχω στο γραφείο μου μόνο χρυσά μετάλλια, εκτός από ένα, κι αυτό το μετάλλιο κάθε φορά που το μετακινώ για να μη το βλέπω. Κι όλο βγαίνει μπροστά μου. Είναι σημαντικό το αργυρό ολυμπιακό μετάλλιο, αλλά για κάποιον που έχει συνηθίσει στην πρώτη θέση, η δεύτερη είναι σκληρή».

Τέλος, για το πότε θα ξαναέρθει στην Ελλάδα, σημείωσε: «Θα επιστρέψω για το ματς με την Αρσεναλ. Ελπίζω ο Ολυμπιακός να είναι σε θέση να πανηγυρίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved