Η πρόταση του Τζίγκερ στον Αλ Σαούντ

Η πρόταση του Τζίγκερ στον Αλ Σαούντ

Ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για την Πέμπτη συνάντηση των δικηγόρων της πλευράς Βαρδινογιάννη και Αλ Σαούντ, ωστόσο υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία στην οποία δόθηκαν διευκρινήσεις.

Ο νομικός εκπρόσωπος του Σουλτάν Αλ Σαούντ, Παναγιώτης Πετρόπουλος, δεν συναντήθηκε τελικά διά ζώσης με τους δικηγόρους του Τζίγκερ, είχε όμως τηλεφωνική επικοινωνία με τον έναν εξ αυτών (Γεωργόπουλος) στην οποία δόθηκαν διευκρινήσεις για το MoU.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η πλευρά Βαρδινογιάννη, ο Τζίγκερ έδωσε εντολή στους δικηγόρους του από την περασμένη Δευτέρα να προχωρήσει η διαδικασία σύνταξης του MoU παρότι δεν είχαν στα χέρια τους το πρωτότυπο έγγραφο με την πιστοποίηση της υπογραφής του Σουλτάν Αλ Σαούντ.

Ο Βαρδινογιάννης ήταν και είναι σύμφωνος με την πρόταση για τα 70 εκ. ευρώ (20+50) που προτίθεται να βάλει στον Παναθηναϊκό ο Πρίγκιπας και το πρότζεκτ του γηπέδου και γι αυτό άλλωστε οι δικηγόροι του συνέταξαν ένα MoU με σκοπό να σταλεί στη Σαουδική Αραβία και να μελετηθεί από τον Σαουδάραβα υποψήφιο επενδυτή.

Οι αλλαγές που πρότεινε ο Τζίγκερ αφορούν στη διαδικασία εισροής χρημάτων. Ο Αλ Σαούντ επιθυμούσε πρώτα να αποκτήσει πρώτα τις μετοχές της οικογένειας Βαρδινογιάννη και στη συνέχεια να βάλει τα χρήματα στην ΠΑΕ. ως μεγαλομέτοχος, κάτι το οποίο δε βρίσκει σύμφωνο τον Τζίγκερ.

Πιο συγκεκριμένα και προκειμένου να επισπευσθεί η διαδικασία, ο Βαρδινογιάννης πρότεινε στην άλλη πλευρά να μπει στην ήδη προκηρυγμένη ΑΜΚ με το ποσό των 15 εκ. ευρώ και αυτή να εγκριθεί στην επόμενη Γ.Σ. Με αυτόν τον τρόπο, και ο Αλ Σαούντ θα αποκτήσει τις μετοχές  και τα ταμεία της ομάδας θα «γεμίσουν» άμεσα. Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα 55 εκ. ευρώ, η πρόταση του Τζίγκερ είναι να δοθεί αρχικά μια τραπεζική εγγύηση ότι υπάρχουν και εν συνεχεία να μπουν στην ΠΑΕ με αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου σε βάθος διετίας. Ουσιαστικά, ο Βαρδινογιάννης, ο οποίος ούτως ή άλλως δεν έχει οικονομικό όφελος από αυτή τη διαδικασία, θέλει να εξασφαλίσει ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει τη δυνατότητα και τα χρήματα για να πορευθεί την τρέχουσα σεζόν.

Σε ό,τι αφορά στην τιμή της μετοχής, αυτή θα είναι 0,33 ευρώ, από τη στιγμή που κανείς εκ των μετόχων δεν ήταν αρνητικός στην παλαιότερη πρόταση του Ανδρέα Βγενόπουλου. 

Οπως ξεκαθαρίζει η πλευρά του τωρινού κατόχου του 54,7% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μετοχές δεν πρόκειται να παραχωρηθούν αν πρώτα δεν εμφανιστούν χρήματα του Σουλτάν Αλ Σαούντ σε κάποια από τις μεγάλες ελληνικές τράπεζες.

Ολα τα παραπάνω συζητήθηκαν ανάμεσα στους κ.κ. Γεωργόπουλο και Πετρόπουλο στην τηλεφωνική τους επικοινωνία, με τον δικηγόρο του Τζίγκερ να τονίζει στον εκπρόσωπο του πρίγκιπα ότι ουσιαστικά πρόκειται για διευκόλυνση, καθώς επιθυμία του Βαρδινογιάννη στην παρούσα φάση είναι να μπουν λιγότερα χρήματα από αυτά που έχει δεσμευθεί ότι θα βάλει ο Σαουδάραβας. Απλώς πρέπει πρώτα να εμφανιστούν τα 15 εκ. ευρώ και μετά να γίνει η παραχώρηση των μετοχών. Ο Γεωργόπουλος ενημέρωσε επίσης τον Πετρόπουλο ότι αν ο Σουλτάν Αλ Σαούντ δεν συμφωνεί με αυτή την πρόταση, μπορεί να αντιπροτείνει τρόπο ώστε να προχωρήσει η μεταβίβαση. Αρκεί, πάντα, να εμφανιστούν τα χρήματα ώστε ο Παναθηναϊκός να είναι εξασφαλισμένος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλευρά Βαρδινογιάννη δεν έχει πρόβλημα να διενεργηθεί οικονομικός έλεγχος στην ΠΑΕ.

Διαβάστε μέρος της πρότασης της πλευράς Βαρδινογιάννη προς τον Αλ Σαούντ

«Προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω χρονική καθυστέρηση, σε βάρος του Παναθηναικού, και για να μπορέσει ο επενδύτης να υλοποιήσει άμεσα την πρόταση του για την ομάδα, προτείνουμε τα ακόλουθα:

1. Η καταβολή από τον επενδυτή ποσού 15.000.000 ευρώ στην ΠΑΕ με την μορφή της συμμετοχής του σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της που θα αποφασιστεί στην επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της 4ης Νοεμβρίου 2011.

2. Με την καταβολή του ποσού των 15.000.000 ευρώ στην ΠΑΕ Παναθηναικός ως ανωτέρω, θα μεταβιβάσθει στον επενδυτή το σύνολο των μετοχών της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

3. Μέχρι το πέρας των διαδικασιών της ΑΜΚ που θα επιτρέψουν την καταβολή από τον επενδυτή του ποσού των 15.000.000 ευρώ, το εν λόγω ποσό θα είναι κατατεθειμένο σε τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα του επενδυτή εντός της Ελλάδος.

4. Ανάληψη υποχρεώσεως εκ μέρους του επενδυτή με την υπογραφή, letter of comfort, καταβολης στην ΠΑΕ με την μορφή της συμμετοχής του σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της συνολικού ποσού 55.000.000 ευρώ για τα δύο επόμενα έτη (2012 και 2013)»



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved