Η κοινωνική δράση της ΠΑΕ Παναιτωλικός

Η κοινωνική δράση της ΠΑΕ Παναιτωλικός

Τη διαφορετικότητά της συνεχίζει να δείχνει η ΠΑΕ Παναιτωλικός, η οποία ενεργοποιείται συνεχώς σε θέματα που αφορούν το κοινωνικό σύνολο.

Η ομάδα του Αγρινίου έχει ξεκινήσει από την έναρξη της σεζόν την κοινωνική της δράση και με δελτίο Τύπου που εξέδωσε την Πέμπτη (20/10) ενημερώνει για τις επόμενες δραστηριότητές της. Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ Παναιτωλικός:

«Για την κοινωνία της Αιτωλοακαρνανίας ο Παναιτωλικός δεν είναι απλώς ένα αθλητικό σωματείο και οι αγώνες που δίνει δεν αποτελούν ένα ποδοσφαιρικό γεγονός διάρκειας ενενήντα λεπτών. Είναι κάτι πολύ περισσότερο, όπως αποδεικνύουν οι διαχρονικοί και άρρηκτοι δεσμοί ομάδας – φιλάθλων, όπως και η ευρύτητα της αποδοχής κάθε εκδήλωσης που διοργανώνει ή συμμετάσχει ο Παναιτωλικός.

Η παρουσία της ομάδας μας στη SUPER LEAGUE διεύρυνε περισσότερο το πλαίσιο δράσης και τη συμμετοχή της κοινωνίας. Η πρόθεση της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ να καταστήσει κάθε αγώνα ξεχωριστή γιορτή που θα ξεφεύγει από τα όρια της στενής ποδοσφαιρικής αναμέτρησης, έτυχε ευρείας αποδοχής. Από την έναρξη του πρωταθλήματος επεδίωξε να προγραμματίσει παράλληλες με τον αγώνα εκδηλώσεις, όπου όλοι οι φίλαθλοι μπορούν να συμμετάσχουν στη γιορτή, να απολαύσουν την ευχάριστη ατμόσφαιρα και τη χαρά του παιχνιδιού, να δημιουργήσουν οι ίδιοι το όμορφο και πολιτισμένο περιβάλλον μέσα στο οποίο πρέπει να διεξάγονται ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα σε όλους να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα. Εκδηλώσεις που αφορούν κοινωνικά, πολιτιστικά, περιβαλλοντικά και άλλα θέματα, τα οποία σε συνεργασία με άλλους φορείς διοργανώνουμε.



ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Η αρχή έγινε με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της περιόδου με τον Πανιώνιο, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου και αφορούσε τη βία, με σύνθημα ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΟΡΤΗ ΟΜΑΔΑ ΔΥΝΑΤΗ. Η φιλαρμονική του Δήμου παιάνιζε εκτός και εντός γηπέδου, ενώ παιδιά μοίραζαν έντυπο υλικό κατά της βίας που ενημέρωνε για τις ποινές τις οποίες προβλέπει ο νέος Πειθαρχικός Κώδικας και την ανάγκη να προστατεύουμε με την υπεύθυνη συμπεριφορά μας την ομάδα. Πρωτοβουλία που αποδείχτηκε ιδιαίτερα αποτελεσματική.

Ακολούθησε στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα εκδήλωση με θέμα την ανακύκλωση και σύνθημα ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ… ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΚΑΘΑΡΗ. Στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου τοποθετήθηκαν από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αγρινίου μπλε κάδοι ανακύκλωσης, παιδιά μοίρασαν φυλλάδια και σακούλες ανακύκλωσης, ενώ μεταδίδονταν ηχητικά μηνύματα στο γήπεδο. Και αυτή η δράση στέφθηκε με επιτυχία καθώς συγκεντρώθηκε μεγάλος όγκος ανακυκλώσιμου υλικού.

Στη διάρκεια της ανάπαυλας όλων των αγώνων παιδιά της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του Παναιτωλικού, συμμετείχαν σε παιχνίδια στον αγωνιστικό χώρο, επιδεικνύοντας την τεχνική τους κατάρτιση και κερδίζοντας το χειροκρότημα των θεατών.



ΝΕΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και στα επόμενα παιχνίδια με δράσεις για το ρατσισμό, με εθελοντική αιμοδοσία και άλλες εκδηλώσεις που έγκαιρα θα ανακοινωθούν. Είμαστε σε επαφή με διάφορους φορείς για κοινή δράση και ανοικτοί σε προτάσεις για πρωτοβουλίες που θα διοργανώσουμε από κοινού.

Οι εκδηλώσεις δεν θα περιοριστούν στις ημέρες των αγώνων, αλλά θα επεκταθούν, με βάση συγκεκριμένο πρόγραμμα.


  1. ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

Μετά την προσπάθεια που άρχισε την άνοιξη για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου Στράτου, και τη δημοσιότητα που δόθηκε σ’ αυτή από τα Μέσα Ενημέρωσης (τοπικά και πανελλαδικά) η ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, με ικανοποίηση είδε να λαμβάνονται πρόσφατα πρωτοβουλίες από την τοπική αυτοδιοίκηση και το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ». Η ίδια ετοιμάζεται για τα επόμενα βήματα:

- Σύντομα θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη του ποδοσφαιρικού τμήματος το οποίο θα ενημερωθεί από Αρχαιολόγους για την ιστορία της Αρχαίας Στράτου. Η προβολή της επίσκεψης θα βοηθήσει να γίνει περισσότερο γνωστός ο χώρος, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ένα από τα σημαντικότερα αρχαία θέατρα της Ελλάδας και ελπίζουμε θα ευαισθητοποιήσει μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.

- Προγραμματίζει έκδοση έντυπου υλικού (ιστορικό κείμενο και εικονογράφησή του), με σκοπό να διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των Σχολείων, προκειμένου να γνωρίσουν την πιο σπουδαία πόλη της ιστορίας της Ακαρνανίας και να κατανοήσουν την ανάγκη να αξιοποιήσουμε αυτόν τον ανεκτίμητο ιστορικό μας πλούτο.


2.                   ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ

Μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ θα συναντηθούν σύντομα με το Δασαρχείο Αγρινίου, για να προετοιμάσουν εκδήλωση αναδάσωσης με τη συμμετοχή της διοίκησης και των ποδοσφαιριστών, δίνοντας σε όλους τους φιλάθλους και ευρύτερα την κοινωνία την δυνατότητα με την ενεργό συμμετοχή τους να δείξουν την ευαισθησία τους και σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.


3.                   10ΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ένας από τους μεγάλους στόχους μας είναι και ο προγραμματισμός για την άνοιξη μιας μεγάλης εκδήλωσης προβολής προϊόντων που παράγει ο νομός Αιτωλοακαρνανίας και θα περιλαμβάνει έκθεση προϊόντων, διοργάνωση σχετικής ημερίδας με παράλληλες αθλητικές, πολιτιστικές, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, δεκαήμερης διάρκειας, που με τη συνεργασία και συμμετοχή πολλών εμπλεκόμενων φορέων, ελπίζοντας ότι αυτό θα μπορέσει να μετατραπεί σε ετήσιο θεσμό.


4.                   ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ

Δράσεις που αφορούν τους μαθητές και σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου, βρίσκονται στη φάση υλοποίησης, με:

- Επισκέψεις ποδοσφαιριστών στα Σχολεία του νομού και συζήτηση για θέματα βίας

- Προτροπή στους μαθητές να συμμετάσχουν με κείμενά τους, ζωγραφιές, συνθήματα κατά της βίας, τα οποία θα ενταχθούν σε έντυπο που θα εκτυπώσει η ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ και θα διανεμηθεί από τους μαθητές στην περιοχή.

- Διοργάνωση τουρνουά ποδοσφαίρου με τη συμμετοχή ομάδων των Γυμνασίων και Λυκείων του νομού Αιτωλοακαρνανίας και της ομάδας της Π.Α.Ε Παναιτωλικός, παρουσία όλων των μαθητών στις κερκίδες του γηπέδου.


5.                   ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Θα συνεχιστούν οι εκδηλώσεις για την ανάδειξη της ιστορίας της ομάδας, καθώς και οι βραβεύσεις ανθρώπων που έχουν προσφέρει στον ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ και τον αθλητισμό του νομού γενικότερα».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved