«Δώστε λύση στο πρόβλημα των γηπέδων»

«Δώστε λύση στο πρόβλημα των γηπέδων»

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και ο Γιώργος Χριστοβασίλης με αφορμή το πρόβλημα που υπάρχει με τις γηπεδικές εγκαταστάσεις στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, απέστειλαν επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Νικητιάδη και τον ΓΓΑ, Παναγιώτη Μπιτσαξή.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων, πρέπει να εξεταστεί εκ νέου το θέμα τόσο του γηπέδου οι «Ζωσιμάδες», όσο και του ΠΕΑΚΙ, αλλά και να προωθηθεί η προσπάθεια που κάνει ο ΠΑΣ Γιάννινα για την δημιουργία νέου αθλητικού κέντρου στην πόλη που θα δώσει άλλη δυνατότητα για άθληση στους νέους της περιοχής και καλύτερα εφόδια στην ομάδα του «Άγιαξ της Ηπείρου».

Αναλυτικά η επιστολή:

«Επιστολή της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και του Προέδρου της και Διευθύνοντα Συμβούλου της κ. Γιώργου Χριστοβασίλη προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού και τον Γ.Γ.Α (20/10/11)

ΠΡΟΣ:

•1. Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Νικητιάδη

•2. Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Μπιτσαξή

-----------------------------------------------------

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

•1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΠΕΙΡΟΥ

•2. ΔΗΜΑΡΧΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

Πριν ένα και πλέον χρόνο, με συνεργάτες εμού επισκεφθήκαμε τους αρμόδιους για τις Επενδυτικές προσπάθειες στην Ελλάδα Υπουργούς και παραδώσαμε σχετικό και πλήρη φάκελο για μια επένδυση, χωρίς προηγούμενο στον ελληνικό αθλητισμό, εκτός του Κέντρου (Αττική), ήτοι στην τουλάχιστον υποβαθμισμένη Δυτική Ελλάδα.

Η επένδυση περιλαμβάνει πλήρεις εγκαταστάσεις εκτός του πολεοδομικού ιστού των Ιωαννίνων και οι εγκαταστάσεις είναι πολλαπλών χρήσεων για την νεολαία και όλο τον πληθυσμό, όχι μόνο των Ιωαννίνων, αλλά γενικά της Δυτικής Ελλάδας.

Η επένδυση φυσικά περιλαμβάνει και κατασκευή οικοδομών και τεράστια επέκταση των αθλητικών δράσεων  σε διαφορετικές μορφές, από το ποδόσφαιρο μέχρι την κολύμβηση.

Η σημασία τους για την περιοχή, υπογραμμίζεται από το γεγονός ότι στην πολύ δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύει η χώρα μας, η Δυτική Ελλάδα  έχει την μεγαλύτερη μείωση οικοδομικής δραστηριότητας που φτάνει ακόμη και στο 46%. Στην Δυτική Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε ΕΝΑ στάδιο και γήπεδο ποδοσφαίρου με τα χρειώδη όχι για επίπεδο Super League, αλλά και για τοπικά πρωταθλήματα.

Το τραγικό επίπεδο των αθλητικών υποδομών των Ιωαννίνων υπογραμμίζεται από το γεγονός ότι, η περίφημη κατά τα άλλα τοπική ομάδα, χρησιμοποιεί με τριτοκοσμικές συνθήκες ένα γήπεδο στο κέντρο της πόλης.

Το γήπεδο κάνει κόλαση τη ζωή των κατοίκων, έτσι ,όπως λειτουργεί και κόλαση την προσπάθεια όχι μόνο των επενδυτών αλλά και των αθλουμένων, λόγω του παρωχημένου των εγκαταστάσεων.

Άπαντα τα ανωτέρω εκθέσαμε λεπτομερώς με την παράδοση του φακέλου στους αρμόδιους Υπουργούς και μετά 14 μήνες δεν είχαμε όχι μόνο καμία πρόοδο, αλλά ούτε καν μια στοιχειώδη ένδειξη ενδιαφέροντος που να μας ενημερώνει ότι η χώρα και η περιοχή είναι ίσως αυτάρκεις, γέμει επενδύσεων και άρα δεν έχει ανάγκη της δικής μας προσπάθειας. Ούτε ,έστω ένας κλητήρας να μας επιστρέψει το φάκελο.

Φέτος η ομάδα των Ιωαννίνων αγωνίζεται στη «Super League» μαζί με ομάδες που αγωνίζονται στην κορυφή της Ευρώπης ,με αντιπάλους κολοσσούς επενδύσεων και οι ελληνικές ομάδες για να ανταγωνιστούν έχουν κάνει επίσης σοβαρές επενδύσεις.

Χωρίς τη δική μας ευθύνη και θέληση οι επενδύσεις αυτών των ομάδων κινδυνεύουν άμεσα ,μαζί με τη δική μας, καθώς και οι ομάδες αυτές και όλες οι υπόλοιπες με εξίσου σοβαρές, τηρουμένων των αναλογιών, επενδύσεις και η δική μας  είναι υποχρεωμένες να αγωνίζονται σε ένα γήπεδο εξαιρετικά επικίνδυνο.

Όπως ήδη έχουμε εκθέσει αρμοδίως το γήπεδο αυτό ΔΕΝ παραχωρήθηκε, ΔΕΝ ανήκει ιδιοκτησιακά και το χειρότερο ΔΕΝ ανήκει ούτε κατά χρήση και συντήρηση στην ομάδα μας, με αποτέλεσμα να μην έχουμε και δυνατότητα και ευθύνη συντήρησης, διατήρησης των όσων αρχικά δημιουργούμε με δικά μας (κυρίως) έξοδα.

Το αίτημά μας να προωθηθεί τάχιστα, σε αυτή την δραματική οικονομική συγκυρία η επένδυση δημιουργίας των αθλητικών χώρων και του γηπέδου παραμένει .Έως ότου όμως αυτό προωθηθεί είναι ΑΠΟΛΥΤΗ υποχρέωσή σας και ευθύνη σας να μας παραδώσετε εξολοκλήρου τη χρήση και άρα και την ευθύνη συντήρησης-διατήρησης του γηπέδου, στο οποίο τώρα είμαστε ενοικιαστές και χρήστες  με την υποχρέωση να πληρώνουμε τεράστια ποσά και να μην έχουμε και το ελάχιστο δικαίωμα του ενοικιαστή- χρήστη πέραν του δίωρου διεξαγωγής του αγώνα κάθε 15νθήμερο.Το αίτημά μας αφορά και τις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ, δηλαδή του Προπονητικού Κέντρου, στο οποίο πάνω κάτω συμβαίνουν τα ίδια με αυτά που εκθέσαμε πιο πάνω για το γήπεδο.

Σε διαφορετική περίπτωση, όπως είναι αυτονόητο, αλλά και δίκαιο, έχετε εσείς την ευθύνη για κάθε ζημιά που υφίσταται η πόλη από την λειτουργία ,με αυτούς τους όρους, του συγκεκριμένου γηπέδου αλλά και των ζημιών που πιθανότατα θα υποστούν οι ομάδες της «Super League», που  θα αναγκαστούν να αγωνιστούν μαζί με μας στο γήπεδο-χωράφι, παρά τις δικές μας επίπονες προσπάθειες.

Μπορείτε να μας απαντήσετε άμεσα και να μας υποδείξετε και τόπο εξορίας, (άλλο γήπεδο), την οποία (εξορία) θα υποστούμε, όχι τόσο για να προστατεύσουμε τη δική μας επένδυση, όπως έχουμε υποχρέωση, αλλά κυρίως τις επενδύσεις των άλλων ομάδων που είναι όντως πολύ σοβαρές και συμπάσχουμε μαζί τους.

Με την προσήκουσα τιμή

ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Α.Ε. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ & Δ/ΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗΣ

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ :

  • 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
  • 2. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ - ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved