Επστάιν: «Δύσκολο να ζήσεις στην Ελλάδα»

Επστάιν: «Δύσκολο να ζήσεις στην Ελλάδα»

Ο Ντένις Επστάιν διανύει την τέταρτη σεζόν στην Ελλάδα, ωστόσο, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στον Τύπο της Γερμανίας, υποστήριξε πως είναι δύσκολο να ζήσει κάποιος στην χώρα μας.

Συγκεκριμένα, ο άσος του Ατρόμητου, έδωσε συνέντευξη στο «ZDF» για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπου υπάρχουν πολλά κακώς κείμενα, στο πέρασμά του από τον Ολυμπιακό και την κατάσταση στην Ελλάδα από την οικονομική κρίση.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ντένις Επστάιν:

- Κ. Επστάιν συνεχίζετε την καριέρα σας στον Ατρόμητο, μετά τον Ολυμπιακό, όπου είχατε μικρή παρουσία. Ήταν εύκολη η απόφαση να φύγετε;

«Υπήρξε μεγάλος προβληματισμός, αλλά στην πραγματικότητα την απόφασή μου την πήρα το καλοκαίρι, ήταν στον Ολυμπιακό ήρθαν πολλοί Ισπανοί ποδοσφαιριστές. Ήταν εμφανές για εμένα πως δεν θα έμενα εκεί».

- Για ποιον λόγο θα παραμένατε;

«Δεν θα ήθελα να πω: Παίζω σε μία ομάδα που αγωνίζεται στο Champions League, αλλά τον περισσότερο καιρό να κάθομαι στον πάγκο ή στις εξέδρες. Μετά την παρουσία μου στην Κέρκυρα, όπου σημείωσα 10 τέρματα σε 30 αγώνες, ήταν πολύ καλό για μένα».

- Η Ελλάδα κυριαρχεί τον τελευταίο καιρό στον Τύπο, εξαιτίας της δραματικής οικονομικής κατάστασης. Η κρίση αυτή έχει επηρεάσει την εθνική ομάδα;

«Για την ακρίβεια, όλα έχουν μείνει τα ίδια. Το γεγονός πως οι μισθοί καταβάλλονται με καθυστερήσεις – σε μερικά κλαμπ ακόμα και τρεις με τέσσερις μήνες – βρίσκεται στην… ατζέντα. Στα νέα συμβόλαια με τους συλλόγους, οι μισθοί έχουν μειωθεί. Υπάρχει μεγάλη ζημία, παρά το γεγονός πως πολλά κλαμπ έχουν ιδιοκτήτες είναι πολύ ισχυροί στην Ελλάδα και έχουν πολλά χρήματα».

- Ο Ολυμπιακός είναι ένα ισχυρό παράδειγμα. Μέχρι πρόσφατα, ο μεγαλομέτοχος Σωκράτης Κόκκαλης, ήταν μια μεγάλη επιχείρηση, την οποία στη συνέχεια διαδέχθηκε ο πολύ ισχυρός ιδιοκτήτης Βαγγέλης Μαρινάκης.

«Στην Ελλάδα, είναι διαφορετικά από την Γερμανία. Εδώ όποιος θέλει, μπορεί να αναλάβει μια ομάδα».

- Το κλασικό θέμα. Η ελληνική κυβέρνηση είναι φτωχή, αλλά οι Έλληνες είναι πλούσιοι.

«Αυτό που γράφεται στον γερμανικό Τύπο, περιέχει κατά κάποιο σημείο απλά κινδυνολογία. Αν κάποιος μένει εδώ, βλέπει πως είναι πολλοί μα πάρα πολλοί πλούσιοι Έλληνες – αλλά παράλληλα υπάρχουν πολλοί μα πάρα πολλοί φτωχοί. Ωστόσο, καταλαβαίνω πως πολλοί Έλληνες υποστηρίζουν τι κάνει η Γερμανία σε αυτή την οικονομική κρίση. Όμως, η κάλυψη στην τηλεόραση με κάνει θυμωμένο, καθώς υπάρχει συχνά μια μειοψηφία που διαμαρτύρεται».

- Στα τέλη της άνοιξης, το ελληνικό ποδόσφαιρο συγκλονίστηκε επίσης από ένα σκάνδαλο, ενώ στην συγκεκριμένη λίστα ήταν και το όνομα του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη. Δεν αισθάνεσαι άσχημα να είσαι μέρος αυτού του «παιχνιδιού»;

«Και ναι και όχι. Είναι πάντα δύσκολο όταν κάποιος με πολλά λεφτά αναλαμβάνει μια ομάδα και μπορεί να κάνει ότι θέλει. Έτσι, μπορείς να παρατηρήσεις τα τελευταία χρόνια, πως σε μερικά παιχνίδια δεν έχουν γίνει σωστά τα πράγματα».

- Θεωρείς πως σε μερικά παιχνίδια, είχαν συμμετοχή συγκεκριμένες ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός;

«Σε αυτό δεν θα ήθελα να αναφερθώ».

- Μίλησες για τις μειώσεις μισθών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό είναι κάτι που συζητάτε μεταξύ των συναδέλφους σου;

«Τα νέα συμβόλαια έχουν οδηγηθεί λόγω ασφάλειας, λίγο πιο κάτω. Αυτό έχει γίνει λόγω της φορολογίας για τις ομάδας, από το 10% στο 40%. Ειδικά για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που σε μερικές περιπτώσεις πληρώνονταν κάτω από το τραπέζι. Αλλά, λόγω της κρίσης, η φορολογία είναι πάνω από το κεφάλι τους».

- Αγωνίζεσαι ήδη τέσσερις σεζόν στην Ελλάδα. Έχεις συνηθίσει την ελληνική νοοτροπία;

«Η Ελλάδα είναι μια όμορφη χώρα – για να κάνεις διακοπές. Αλλά είναι πολύ δύσκολο να ζήσεις».

- Θεωρείς πως οι Έλληνες πρόκειται να αλλάξουν ριζικά;

«Ναι. Προτιμώ να σκέφτομαι πως οι Έλληνες γενικά αναφέρουν: Τώρα ειδικά δεν μπορούμε. Αυτό μπορείς να το δεις από τις απεργίες – για παράδειγμα εδώ και τρεις εβδομάδες υπάρχουν παντού σκουπίδια. Μετά έχουν τα Μέσα Μεταφοράς, μετά τα αεροδρόμια – πάντα υπάρχει κάτι νέο σε αυτό. Αυτό είναι ενοχλητικό. Πρέπει να ζήσεις με αυτό, αλλά είναι δύσκολο».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved