Πανόπουλος: «Μόνη λύση οι 18 ομάδες»

Πανόπουλος: «Μόνη λύση οι 18 ομάδες»

Για επιβεβλημένη ανάγκη αύξησης των ομάδων της Super League από 16 σε 18 έκανε λόγο ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης, Χρήστος Πανόπουλος. «Ούτε οι μισές ομάδες δεν πληρούν τα κριτήρια της UEFA», ανέφερε για την τωρινή κατάσταση το «αφεντικό» των Ακριτών.

Με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM», ο Χρήστος Πανόπουλος, υποστήριξε ότι η κοινή λογική επιτάσσει την αύξηση των ομάδων, ενώ πρόσθεσε πως θα πρέπει να τεθούν και μπόνους για την κατάταξη των ομάδων έτσι ώστε να υπάρχει αγωνιστικό κίνητρο για όλους μετά την μετατροπή του αριθμού σε 18 από 16 που είναι τώρα.

Ο Χρήστος Πανόπουλος επισήμανε επίσης πως δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημιουργία νέας «παράγκας» αφού πλέον με τα όσα έγιναν το φετινό καλοκαίρι θα… κοπούν οι «μαγκιές» και όλα τα παιχνίδια για την επόμενη τετραετία, τουλάχιστον, θα παίζοντα στα ίσα!

«Είναι δική μας εισήγηση και αν ανατρέξετε ενάμιση μήνα πριν σε δελτίο Τύπου μας είχαμε προτρέψει τη Super League να αυξήσει τις ομάδες σε 18 ή 20. Το είχαν απορρίψει για δικούς τους λόγους. Χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του συνεταιρισμού, και πριν συζητηθεί το κομμάτι για τη Λάρισα, τον Πανσερραϊκό και όλα αυτά, είπαμε να γίνουν 18 οι ομάδες να μη γελοιοποιηθεί το ποδόσφαιρο περισσότερο», είπε αρχικά ο πρόεδρος της Ξάνθης.

Στη συνέχεια, δήλωσε: «Σε μια εποχή που το ποδόσφαιρο έχει μείνει ως η μια από τις λίγες φθηνές κοινωνικές διασκεδάσεις, είπαμε να δώσουμε την ευκαιρία σε δυο επαρχιακές χώρες να έχουν ομάδες στη Super League. Κάναμε την πρόταση και μετά από λίγη ώρα επικυρώθηκε ομόφωνα από το συνεταιρισμό. Θεωρώ ότι ήταν το πλέον σωστό και δεν μπορεί μια τέτοια λύση να την μπλοκάρει ο οποιοσδήποτε, είτε αυτός είναι κράτος, είναι ΕΠΟ, είναι η λίγκα».

Ο Χρήστος Πανόπουλος, τόνισε επίσης ότι: «Θεωρώ ότι ταιριάζει απόλυτα στο status της ελληνικής κοινωνίας και του ποδοσφαίρου, η διεύρυνση του πρωταθλήματος σε μίνιμουμ 18 ομάδες. Αυτά που λέτε, ταιριάζουν στην κατάσταση που ήμασταν μέχρι πριν δυο χρόνια και στα μπάτζετ των ομάδων και στις αμοιβές των παικτών, όταν ήμασταν αναπτυγμένη χώρα. Πλέον έχουν μειωθεί όλα στο μισό. Δεν έχουμε άλλη λύση και δεν μπορούμε να μειώσουμε τις ομάδες».

Για το αν οι ομάδες θα πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής, ανέφερε: «Για να μην κοροϊδευόμαστε, από τις 16 ομάδες αν είσαστε «ευχαριστημένος» με το να είναι τόσες, αυστηρά τα κριτήρια δε τα πληρούν ούτε οι μισές ομάδες. Δε μπορεί για τις μισές να είναι πιο ελαστικά ή για άλλες δυο να είναι πιο συμπαθητικά τα κριτήρια. Μην κοροϊδευόμαστε. Από 16 σε 18 μας μάρανε; Ούτε οι μισές δεν έχουν τα κριτήρια που ζητάει η UEFA».

Ενώ για την οικονομική κατάσταση, σχολίασε: «Μπαίνουμε σε μια εποχή που η οικονομία είναι σε τρομερή ύφεση. Κάνοντας 18 τις ομάδες, σημαίνει βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου, βελτίωση των ομάδων, των Ελλήνων προπονητών και των Ελλήνων παικτών συμμετέχοντας σε αγώνες επιπέδου Super League. Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς καλώς ή κακώς, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε ως έχει την κατάσταση, δεν γίνεται να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας».

Για το πώς θα υποβιβάζονται και θα προβιβάζονται οι ομάδες, απάντησε: «Η πρόταση που θα κάνουμε στη Super League είναι να μην υποβιβάζουμε τις ομάδες. Με 18 ομάδες υποβαθμίζουμε τις ομάδες της Β’ Εθνικής. Λίγες θα είναι οι αξιόμαχες. Θα πρέπει να γίνει το εξής λοιπόν. Θα πέφτει μια ομάδα απευθείας, και μία θα δίνει μπαράζ με την δεύτερη ομάδα της Β’ Εθνικής. Δε θα υπάρχουν τα «ασανσέρ» που βλέπουμε όλα αυτά τα χρόνια. Δε μιλάω για κανένα κλειστό κλαμπ, δε μπορεί να ανεβαίνουν ομάδες με μπάτζετ 300.000 ευρώ και να μην έχει κάνει κάτι. Θα πρέπει να αποδείξει ότι αξίζει να είναι στην Super League».

Για το αν υπάρχει κίνδυνος να εμφανιστούν εκ νέου φαινόμενα «παράγκας», υπογράμμισε: «Μετά από όσα τραβήξαμε, τα τραβάμε και θα τα τραβήξουμε και τους επόμενους μήνες, όλοι όσοι θέλαμε το κάτι παραπάνω, ήμασταν εξυπνάκηδες και θέλαμε να ευνοηθεί η ομάδα μας για μια τετραετία θα το κόψουμε. Όλοι. Όσο μάγκες και να είναι. Όλα τα ματς στα επόμενα χρόνια θα παιχτούν στα ίσα».

Σε ερώτηση για την ανταγωνιστικότητα πρωταθλήματος με 18 ομάδες, απάντησε: «Έχουμε πλέον τη δυνατότητα να βάλουμε μπόνους κατάταξης. Υπάρχει δυνατότητα να βάλουμε αυτά τα χρηματικά μπόνους, που θα πάνε κατ’ επέκταση στους ποδοσφαιριστές και θα υπάρχει αγωνιστικό ενδιαφέρον. Γίνεται εύκολα η συλλογή των χρημάτων, με τα χρήματα που βάζουμε στη λίγκα, να γίνει ένα Pool και να πάνε τα χρήματα εκεί που λέμε. Ένα εκατομμύριο πράγματα μπορούμε να κάνουμε, αν έχουμε καλή πίστη και θέληση».

Ενώ για την αποχώρηση του Πατρίκ Κομνηνού από τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της Λίγκας, ανέφερε: «Πιστεύω ότι ο Πατρίκ Κομνηνός, παρόλο που δεν έχω και δεν είχα σχέσεις μαζί του, πιστεύω ότι έτρεξε καλά το μαγαζί. Θεωρώ ότι κράτησε τις καλύτερες αποστάσεις από το κόκκινο, το πράσινο και τα άλλα χρώματα και πήγε καλά στη θέση του. Πρέπει να προσέξουμε πολύ την επιλογή για την επόμενη μέρα».

Τέλος, για το γεγονός ότι η Ξάθη παίζει καλό ποδόσφαιρο αλλά δεν παίρνει αποτελέσματα, ανέφερε: «Ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος τίποτα. Σε αυτά τα παιχνίδια η Ξάνθη ήρθε δεύτερη και δεν είναι τίποτα».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved