ΨυχΑΡΗΣ στο ΟΑΚΑ

ΨυχΑΡΗΣ στο ΟΑΚΑ

Ξέρετε είναι από εκείνα τα παιχνίδια-«κλειδιά», στα οποία το πρώτο πράγμα που μετράει είναι η καρδιά και η ψυχή. Εφόσον έχεις αυτά τα δύο στοιχεία, το ενδεχόμενο να πετύχεις τον στόχο σου είναι πολύ πιθανό.

Αυτό έγινε λοιπόν και στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου. Ένας ψυχωμένος και αποφασιστικός Αρης πήρε αυτό που ήθελε. Σ’ έναν αγώνα, από αυτούς, που –όπως προανέφερα- χαρακτηρίζονται «κλειδιά» και σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, οι «κίτρινοι» έφτασαν στον στόχο τους. Νίκη, τρεις βαθμοί και μια σημαντική «ένεση» ηθικού εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

Όπως είχα γράψει και στην προηγούμενη τοποθέτησή μου, τα πράγματα ήταν απλά.  Εφόσον η ομάδα παρουσιάζονταν όπως έπρεπε δεν είχε να φοβηθεί τίποτε και κανέναν. Και αυτό έγινε. Άλλωστε οι δυνατότητες υπάρχουν. Καιρός είναι να αρχίζουν να δίνονται και οι ανάλογες απαντήσεις μέσα στο γήπεδο. Η πρώτη δόθηκε. Απομένουν άλλες εννέα μέχρι την επίτευξη του στόχου.

Από εκεί και μετά, σε ό,τι αφορά την εικόνα της αναμέτρησης, είδαμε έναν Αρη καλά στημένο στον αγωνιστικό χώρο, με καθαρή σκέψη στο παιχνίδι του, με παίκτες πειθαρχημένους και συνάμα με ελευθερία κινήσεων. Μια ομάδα, που με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, ποτέ δεν έχασε τον έλεγχο, απεναντίας σε αρκετά σημεία τον έλεγξε κιόλας. Χωρίς να δημιουργήσει τις πολλές και μεγάλες ευκαιρίες, πέτυχε δύο γκολ σε κρίσιμα χρονικά σημεία και –συν τοις άλλοις- εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την κόπωση των αντιπάλων από το ματς του Κυπέλλου που προηγήθηκε μεσοβδόμαδα, καθώς και την έλλειψη χημείας που υπήρχε από τα πολλά καινούργια πρόσωπα στην ενδεκάδα.

Επίσης ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα σε εκτός έδρας παιχνίδι οι «κίτρινοι» καταφέρνουν να γυρίσουν το σκορ υπέρ τους.

Αναμφίβολα ο άνθρωπος του αγώνα ήταν ο Ντάρσι Νέτο. Σε μια θέση, που δεν είναι άγνωστη για τον Βραζιλιάνο, ο 30χρονος αγωνιζόμενος ως δεξιός μεσοεπιθετικός, σε ρόλο αντί-Χαβίτο, σε δύο περιπτώσεις εξέθεσε την άμυνα της ΑΕΚ, σκοράροντας μάλιστα ισάριθμες φορές με το αριστερό πόδι, το οποίο –ως γνωστόν- δεν είναι το καλό του.

Ο Νέτο ήταν ένας από τους άσους που τράβηξε από το μανίκι του ο Γιάννης Μιχαλήτσος το βράδυ του Σαββάτου, κερδίζοντας στη «μάχη» της τακτικής τον Μανόλο Χιμένεθ.

Η ιστορία αυτού του αγώνα έγραψε: ΑΕΚ-Αρης 1-2. Το πρώτο βήμα έγινε. Απομένουν άλλα εννέα… Το ζητούμενο για την ομάδα από εδώ και πέρα είναι η σωστή διαχείριση του αποτελέσματος και η διάρκεια.

Υ.Γ.: Για όλους αυτούς που βιάστηκαν να ξεγράψουν τον Αρη πήραν την απάντησή τους…

Υ.Γ.1: Και όπως λέει ο θυμόσοφος λαός «στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό…»



Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved