Το καλύτερο ξεκίνημα του Δώνη

Το καλύτερο ξεκίνημα του Δώνη

Ο Ατρόμητος κάνει το καλύτερο ξεκίνημά του έχοντας τον Γιώργο Δώνη στον πάγκο του, την ώρα που ο Έλληνας τεχνικός παρέμεινε αήττητος στις έξι πρώτες αγωνιστικές για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2006-2007 όταν ήταν στο τιμόνι της Λάρισας.

Θεωρείται ένας από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές της γενιάς του, έχοντας αποκομίσει πολλά από τη θητεία του στην Αγγλία ως ποδοσφαιριστής – στην οποία θέλει να επιστρέψει ως τεχνικός – για αρκετά χρόνια. Ο Γιώργος Δώνης στην 3η του χρονιά στον πάγκο του Ατρόμητου κάνει το καλύτερο ξεκίνημά του, έχοντας συγκεντρώσει 10 βαθμούς διατηρώντας την ομάδα στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο έμπειρος προπονητής από την περίοδο 2009-2010 που καθοδηγεί τεχνικά τους Περιστεριώτες δεν είχε ποτέ άλλοτε κρατήσει αήττητη την ομάδα του στις έξι πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και φέτος δείχνει ότι είναι έτοιμος να πράξει αυτό που έχει θέσει ως στόχο για την  ομάδα του. Να μπορεί δηλαδή ο Ατρόμητος να παίζει καλό ποδόσφαιρο, κάτι που έκανε και τα προηγούμενα χρόνια, αλλά να παίρνει και τα αποτελέσματα.

Κακό το ξεκίνημα…

Ο Γιώργος Δώνης σε επίπεδο Super League κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο του Ατρόμητου στις 22 Αυγούστου 2009 και είδε την ομάδα του να χάνει με 1-0 από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Όχι εκτός προγράμματος ήττα, αλλά ακολούθησε και δεύτερο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο Περιστέρι όπου ηττήθηκε με τον ίδιο σκορ. Κόντρα στην παλιά του ομάδα τη Λάρισα, την 3η αγωνιστική, ήρθε ο πρώτος βαθμός (2-2) όμως στην Καβάλα την επόμενη αγωνιστική, ήρθε νέα ήττα (2-1) για τον Ατρόμητο.

Η ομάδα του Έλληνα προπονητή αναδείχθηκε την 5η αγωνιστική ισόπαλη χωρίς τέρματα με τον ΠΑΟΚ στο Περιστέρι και την έκτη αγωνιστική ηττήθηκε με 2-1 από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Ο απολογισμός μόνο καλός δεν ήταν για τον Ατρόμητο, αφού οι 2 βαθμοί σε έξι ματς για ομάδα που είχε αρκετές φιλοδοξίες ήταν ελάχιστοι. Οι Περιστεριώτες ωστόσο «έσωσαν» τη χρονιά στο φινάλε.

Έξι ματς, έξι βαθμοί

Την περσινή σεζόν, 2010-2011, ο Ατρόμητος του Γιώργου Δώνη άρχισε εκ νέου με ήττα. Κόντρα στη Λάρισα στο «Αλκαζάρ», το 1-0 των «βυσσινί» άφησε χωρίς βαθμό την ομάδα στην πρεμιέρα. Ακολούθησε η ισοπαλία (1-1) με τον Ηρακλή στο Περιστέρι και η ήττα (3-1) από την Κέρκυρα που άφηναν τον Ατρόμητο με μόλις ένα βαθμό μετά από τρία παιχνίδια πρωταθλήματος, ώσπου ήρθε το 2-1 επί του Πανσερραϊκού εντός έδρας για να έρθει η πρώτη «ανάσα».

Ακολούθησαν δυο ισοπαλίες, 1-1 και 2-2 με Αστέρα Τρίπολης εκτός και Ολυμπιακό Βόλου εντός αντίστοιχα, με τον Ατρόμητο να έχει συγκομιδή έξι βαθμών σε ισάριθμα ματς στο ξεκίνημα της Super League. Η χρονιά εξελίχθηκε αρκετά δύσκολα για την ομάδα του Δώνη, «σώθηκε» στο φινάλε και «γλύκανε» ακόμα περισσότερο με τη συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου.

Αρχή… πρωταθλητισμού

Φέτος, ο Ατρόμητος δείχνει ένα αρκετά διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη προσπαθεί να γίνει περισσότερο αποτελεσματική και έχει καταφέρει να παραμείνει αήττητη στα πρώτα έξι ματς του πρωταθλήματος, πρώτη φορά στην τριετή θητεία του Έλληνα προπονητή. Η ισοπαλία με τον ΟΦΗ (1-1) στην Κρήτη, η νίκη (1-0) στο «Κλεάνθης Βικελίδης» επί του Άρη, οι ισοπαλίες με τον Παναθηναϊκό, τον Αστέρα Τρίπολης και την Κέρκυρα αλλά και η νίκη του Παναιτωλικού, έχουν φέρει συγκομιδή… πρωταθλητισμού στον Ατρόμητο.

Οι δέκα βαθμοί είναι μια από τις καλύτερες επιδόσεις για ομάδα του Γιώργου Δώνη σε αρχή σεζόν, με το ίδιο επίτευγμα να έχει επαναληφθεί και την σεζόν 2006-2007 όταν ο Έλληνας τεχνικός καθόταν στην άκρη του πάγκου της Λάρισας. Τότε οι «βυσσινί» είχαν 12 βαθμούς με τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες, τερματίζοντας στο τέλος στη δέκατη θέση αλλά έχοντας κατακτήσει στο τέλος το Κύπελλο Ελλάδας.

Οι συγκυρίες και οι αριθμοί πολλές φορές δείχνουν το δρόμο, με τον Ατρόμητο του Γιώργου Δώνη να έχει φέτος ούτως ή άλλως υψηλούς στόχους και να δείχνει – τουλάχιστον στις πρώτες έξι αγωνιστικές του πρωταθλήματος – ότι μπορεί να τους πετύχει κάνοντας αυτό που θέλει από την πρώτη του μέρα στο Περιστέρι ο προπονητής του…

Τα «ξεκινήματα» του Δώνη με τον Ατρόμητο

Σεζόν 2009-2010

Αγωνιστική

Αγώνας

Αποτέλεσμα

1η

Άρης-Ατρόμητος

1-0

2η

Ατρόμητος-ΑΕΚ

0-1

3η

Λάρισα-Ατρόμητος

2-2

4η

Καβάλα-Ατρόμητος

2-1

5η

Ατρόμητος-ΠΑΟΚ

0-0

6η

Πανιώνιος-Ατρόμητος

2-1

Σεζόν 2010-2011

Αγωνιστική

Αγώνας

Αποτέλεσμα

1η

Λάρισα-Ατρόμητος

1-0

2η

Ατρόμητος-Ηρακλής

1-1

3η

Κέρκυρα-Ατρόμητος

3-1

4η

Ατρόμητος-Πανσερραϊκός

2-1

5η

Αστέρας Τρίπ.-Ατρόμητος

1-1

6η

Ατρόμητος-Ολυμπιακός Βολ.

2-2

Σεζόν 2011-2012

Αγωνιστική

Αγώνας

Αποτέλεσμα

1η

ΟΦΗ-Ατρόμητος

1-1

2η

Άρης-Ατρόμητος

0-1

3η

Ατρόμητος-Παναθηναϊκός

1-1

4η

Αστέρας Τριπ.-Ατρόμητος

0-0

5η

Ατρόμητος-Παναιτωλικός

2-1

6η

Κέρκυρα-Ατρόμητος

2-2



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved