«Ψήφο εμπιστοσύνης σε Καπίνο»

«Ψήφο εμπιστοσύνης σε Καπίνο»

Δύο θρυλικοί τερματοφύλακες του Παναθηναϊκού δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Στέφανο Καπίνο μέσα από το Onsports. Ο Γιόζεφ Βάντζικ και ο Βασίλης Κωνσταντίνου μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον 17χρονο άσο των «πρασίνων» και του δίνουν… το χρίσμα.

Έχοντας πιάσει την ευκαιρία από τα μαλλιά, ο Στέφανος Καπίνο στα 17 του χρόνια βρέθηκε να υπερασπίζεται την εστία του Παναθηναϊκού στα τελευταία – δύσκολα εκτός έδρας – παιχνίδια του πρωταθλήματος και έδειξε ότι μπορεί να αντέξει το βάρος, τόσο της φανέλας, όσο και της ευθύνης που έχει κανείς όταν υπερασπίζεται την εστία του «τριφυλλιού».

Σύμφωνα με τα λεγόμενα δύο τερματοφυλάκων-συμβόλων, που έγραψαν τη δική τους ιστορία υπερασπιζόμενοι το τέρμα του Παναθηναϊκού, μέσω του Onsports δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Καπίνο και μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την αξία του. Ο λόγος για τον Γιόζεφ Βάντζικ και τον Βασίλη Κωνσταντίνου που έπλεξαν το εγκώμιο του 17χρονου πορτιέρε.

Βάντζικ: «Κι εγώ έτσι ήμουν στα 17 μου»

«Το παιδί είναι μια χαρά. Να το αφήσουν να δουλέψει και να του δώσουν κι άλλες ευκαιρίες, ας είναι 17 ετών. Πρέπει να παίζουν τα νέα παιδιά, αλλιώς πώς θα τα δούμε και θα τα κρίνουμε;», ήταν τα πρώτα λόγια του Γιόζεφ Βάνζικ για τον Στέφανο Καπίνο και την παρουσία του κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού.

Το «Βουνό» είπε ακόμα πως: «Είναι αρκετά καλός και στις επεμβάσεις του και στον τρόπο που κατευθύνει την άμυνα. Εμένα μου αρέσει ο Καπίνο και πιστεύω ότι έχει όλο το ταλέντο και τα προσόντα για να κάνει μεγάλη καριέρα στον Παναθηναϊκό. Πρέπει να δουλέψει και να βελτιώνεται συνέχεια για να συνεχίσει να παίζει και να καθιερωθεί στην ομάδα».

Όσο για το αν ο Καπίνο βοηθιέται από τη σωματοδομή του, σχολίασε: «Κι εγώ στα 17 μου σαν τον Καπίνο ήμουν. Μάλιστα, έτσι πήρα και την ευκαιρία όταν ήμουν 16 χρονών κι έπαιξα στην Α’ Εθνική της Πολωνίας. Επιμένω ότι μπορεί αυτό το παιδί να παίξει στον Παναθηναϊκό και πρέπει να παίξει και να στηριχθεί όπως πρέπει από την ομάδα. Πιστεύω ότι αν δουλέψει σωστά θα έχουμε στην Ελλάδα έναν τερματοφύλακα που θα τρίβουμε τα μάτια μας για χρόνια».

Κωνσταντίνου: «Τερματοφύλακας της επόμενης δεκαετίας»

«Πιστεύω ότι στο δεύτερο παιχνίδι του ο Καπίνο ήταν πιο καλά προετοιμασμένος από ό,τι στο Περιστέρι. Κι εκεί πήγε καλά, αλλά στην Ξάνθη ήταν ακόμα καλύτερος γιατί είχε δουλέψει καλά όλη την εβδομάδα με τον Βασίλη Αλεξούδη. Ήξερε ότι θα παίξει και είχε και την κατάλληλη ψυχολογία», είπε αρχικά ο Βασίλης Κωνσταντίνου για την παρουσία του Καπίνο κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού στην Ξάνθη.

Στη συνέχεια, ο άλλοτε τερματοφύλακας του «τριφυλλιού» πρόσθεσε: «Το παιδί αυτό έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα που είναι το σώμα του. Είναι μόλις 17 ετών αλλά έχει κορμί ολοκληρωμένου τερματοφύλακα. Παράλληλα, έχει ένα ακόμα συν, καθώς κατευθύνει πολύ καλά την άμυνά του παρά το νεαρό της ηλικίας του. Έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά στην Παιανία, και με τον Καπίνο και με τα υπόλοιπα παιδιά, οι προπονητές τερματοφυλάκων που έχει ο Παναθηναϊκός».

Όσο για το αν μπορεί να καθιερωθεί ο Καπίνο, ο Βασίλης Κωνσταντίνου σχολίασε: «Εγώ θεωρώ ότι το παιδί πρέπει να προσεχθεί και να συνεχίσει να δουλεύει με την ίδια σοβαρότητα που δείχνει. Έτσι, δε θα έχει να φοβηθεί τίποτα και θα είναι ο τερματοφύλακας της επόμενης δεκαετίας όχι μόνο στον Παναθηναϊκό, αλλά στην Ελλάδα γενικότερα».

Τέλος, για την παράδοση που έχει ο Παναθηναϊκός στην ανάδειξη Ελλήνων τερματοφυλάκων, τόνισε: «Τα τελευταία χρόνια αυτό γίνεται κυρίως λόγω της δουλειάς που κάνουν στην Παιανία. Τόσο ο Τάκης Οικονομόπουλος παλιότερα όσο και ο Βασίλης Αλεξούδης στα πιο πρόσφατα χρόνια, ξέρουν όσο λίγοι το αντικείμενο και έχουν βοηθήσει τα παιδιά που παίζουν στη θέση του τερματοφύλακα».



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved