Θέλει την προεδρία ο Αλ Σαούντ!

Θέλει την προεδρία ο Αλ Σαούντ!

«Ζεστός» να αναλάβει ακόμα και την προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, σε περίπτωση που το επιτρέψει η νομοθεσία, εμφανίζεται ο Σουλτάν Αλ Σαούντ σύμφωνα με πληροφορίες του Onsports. Τελειώνει το θέμα των εγγράφων τα επόμενα 24ωρα, προγραμματίζεται η άφιξη στην Αθήνα ως το τέλος της εβδομάδας.

Δεν είναι μόνο η πορεία των επαφών που έχουν κάνει οι δύο πλευρές και έχει φέρει τον Σουλτάν Αλ Σαούντ ακόμα πιο κοντά στο να πάρει το 54,7% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αλλά και η εκ νέου παραπομπή της Arboris Capital στο ΔΣ – κάτι που σημαίνει ότι ο πρίγκιπας κερδίζει έδαφος σε βάρος της – είναι κυρίως τα όσα είδε δορυφορικά ο Σαουδάραβας από το «τριφύλλι» και κυρίως τα όσα περιμένει να ζήσει από κοντά το Σάββατο το βράδυ στο ΟΑΚΑ.

Τα πιστοποιημένα έγγραφα έχουν φτάσει πλέον στα χέρια του δικηγόρου Παναγιώτη Πετρόπουλου και έχουν μεταβιβαστεί και στο δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, κάτι που σημαίνει ότι το θέμα έχει μπει πλέον στην τελική του ευθεία. Όλα δείχνουν ότι η Arboris Capital πλέον ίσως δεν προλάβει καν να συζητηθεί στο ΔΣ της Τετάρτης (19/10) αν έχει φτάσει και το πρωτότυπο «γνήσιο υπογραφής» του πρίγκιπα τις επόμενες 48 ώρες και πως ο Σουλτάν Αλ Σαούντ πλησιάζει κάθε μέρα και πιο πολύ στο να γίνει μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Αυτό που πλέον έχει στο μυαλό του ο πρίγκιπας και οι συνεργάτες του, είναι να κάνει τις κατάλληλες επαφές ερχόμενος στην Ελλάδα, έτσι ώστε να υπάρξει η κατάλληλη νομική φόρμουλα για να μπορέσει ο ίδιος να κατέχει όχι μόνο το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αλλά και την προεδρία της ομάδας! Ο Σουλτάν Αλ Σαούντ έχει «ζεσταθεί» αρκετά με την ομάδα, αφού την παρακολούθησε μέσω δορυφόρου στον αγώνα που έδωσε στην Ξάνθη, και περιμένει εναγωνίως να τελειώσουν τα διαδικαστικά για να έρθει στην Ελλάδα και να βρεθεί στο ΟΑΚΑ.

Ο πρίγκιπας περιμένει να ζήσει την «καυτή» ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, για την οποία έχει πάρει μια πρώτη γεύση μέσω διαδικτύου, και όντως επαληθεύουν οι διαθέσεις του τα όσα λέει ο Βλάσης Τσάκας για ενεργό συμμετοχή του στα διοικητικά και όχι απλή χρηματοδότηση της ομάδας.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν πλέον, για να γίνουν πραγματικότητα όλα όσα θέλει ο πρίγκιπας, είναι να προχωρήσει η αποστολή του πρωτότυπου εγγράφου που ζητάει η πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη και στη συνέχεια να γίνουν οι τελικές επαφές για την σύνταξη του MOU που θα οδηγήσει και στην τελική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Το συγκεκριμένο «μνημόνιο συνεργασίας», δε θα είναι κάτι άλλο παρά η γραπτή και επίσημη αποτύπωση της πρότασης του πρίγκιπα που με την υπογραφή του θα αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις που απαιτούνται από την πλευρά Βαρδινογιάννη για την παραχώρηση των μετοχών.

Ουσιαστικά στο MOU θα υπάρχουν σαφείς αναφορές για την καταβολή των χρηματικών εγγυήσεων για τα 20 εκατ. ευρώ που πρέπει άμεσα να μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έτσι ώστε να βγει η χρονιά, αλλά και για να δώσει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης το 54,7% των μετοχών του, ενώ θα υπάρχουν και δεσμεύσεις για την καταβολή ακόμα 50 εκατ. ευρώ ως το τέλος της σεζόν, όπως έχει εξαγγείλει ο Σαουδάραβας.

Δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι στο MOU θα υπάρχουν διατάξεις για την Παιανία και κυρίως για το γήπεδο στο Βοτανικό, επένδυση που έχει προσελκύσει άλλωστε και το ενδιαφέρον των άλλων «μνηστήρων», για το οποίο ο Σαουδάραβας έχει την πρόθεση να «ρίξει» ως και 150 εκατ. ευρώ έτσι ώστε να υλοποιήσει το έργο και να έχει ο Παναθηναϊκός το δικό του σπίτι.



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved