Έκκληση Μαχλά για λύση ως την Τετάρτη!

Έκκληση Μαχλά για λύση ως την Τετάρτη!

Έκκληση, να βρεθεί λύση στο θέμα που έχει προκύψει με τα χρήματα που απαιτούν από τον ΟΦΗ οι αδερφοί Βατσινά, έκανε ο Νίκος Μαχλάς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Δευτέρα (17/10), ρίχνοντας παράλληλα τα... βέλη του προς τους πρώην μεγαλομετόχους των Κρητικών για την αλλαγή... πλεύσης τους.

Ο πρόεδρος των Κρητικών μίλησε για το θέμα που έχει προκύψει με την οικονομική απαίτηση των Φανούρη και Μανώλη Βατσινά και έκανε έκκληση προς όλους να βοηθήσουν έτσι ώστε να βρεθεί μια λύση για το καλό του ΟΦΗ. Ο Νίκος Μαχλάς υποστήριξε πως αν το θέμα δε λυθεί η ομάδα θα αντιμετωπίσει τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης, αποδίδοντας τις ευθύνες που αναλογούν στους αδερφούς Βατσινά για την στάση τους.

Το Onsports έδωσε το «παρών» στην αίθουσα Τύπου του «Γεντί Κουλέ» και σας μετέφερε live τα λεγόμενα του Νίκου Μαχλά.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ πήρε το λόγο και ξεκίνησε τη συνέντευξη Τύπου λέγοντας: «Σήμερα κάνουμε τη συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσουμε τον κόσμο της ομάδας και όλους αυτούς που πρέπει να λέμε τα πράγματα και τα θέματα που έχουν σχέση με την ομάδα. Διάλεξα αυτή την ημέρα για να μην χάνουμε χρόνο, σε όλα όσα έχουν να κάνουν με τους αδερφούς Βατσινά. Να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μας για τη χθεσινή εμφάνιση. Να χαρούμε περισσότερο στη συνέχεια. Η ενημέρωση αυτή γίνεται για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις. Δεν είμαστε από τους ανθρώπους να δίνουμε απαντήσεις στον αέρα. Έρχομαι με ντοκουμέντα να σας αναφέρω. Έχουμε ξεκινήσει κάποιους «αγώνες» με δικαστήρια. Πριν από λίγο καιρό είχαμε και την υπόθεση με τα «στημένα» όπου δεν είχαμε καμία σχέση. Έχουμε περάσει ακραίες καταστάσεις και είμαι πρόεδρος σε δύσκολες στιγμές στην ιστορία της ομάδας. Να προχωρήσουμε για το καλό του συλλόγου. Πλέον τα πράγματα παίρνουν τροπές που δεν τις περιμένουμε».

Ο Νίκος Μαχλάς αναφέρθηκε στη συνέχεια στη συνάντηση που είχε με τους αδερφούς Βατσινά: «Έγινε στις 22/9 στο γραφείο του κ. Βατσινά, μαζί με τους δικηγόρους. Είχαμε έρθει σε συμφωνία με τον Μανώλη Βατσινά και τον Φανούρη. Είπαμε πώς για να προχωρήσει η ομάδα, θέλαμε και τη συμβολή τους. Ταλαιπωρηθήκαμε πολύ. Το ποδοσφαιρικό τμήμα παραμένει ακέραιο. Σίγουρα είχαμε μια καθυστέρηση, που είχαν μπλοκάρει τα χρήματα από τα τηλεοπτικά και τον ΟΠΑΠ, λόγω της υπόθεσης με των στημένων. Ήμουν χαρούμενος ότι τελείωσε αυτό το θέμα και προχωράμε. Δυστυχώς μετά από μία εβδομάδα είχαμε πάλι τα ίδια και αλλαγή σκέψης. Από τους αδερφούς Βατσινά. Σήμερα έχουμε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα και δεν μπορούμε να προχωρήσουμε».

Ο πρόεδρος του ΟΦΗ, τόνισε στη συνέχεια ότι: «Θα πάω στη δεύτερη πρόταση που κάναμε για να βγούμε από το αδιέξοδο. Η πρόταση που τους έγινε, ήταν στις 30/11 να πάρουν 100.000 ευρώ στις 30/01 να πάρουν 50.000, στις 30/4 να πάρουν άλλες 50.000 όπως και στις 30/5 και στις 30/6 άλλα 50.000 ευρώ. οι διαπραγματεύσεις έπεσαν στο κενό, γιατί ήθελαν το ποσό να δοθεί από την αρχή. Ούτε το ματς της ερχόμενης Κυριακής δεν έχουμε να παίξουμε. Βλέπετε τι κακό έχει συμβεί. Δεν είμαι εδώ για να σπείρω διχόνοια και δεν θέλω να σκεφτώ ότι θέλουν να κάνουν κακό. Κάνω έκκληση στους αδερφούς Βατσινά να βοηθήσουν την κατάσταση. Αν μέχρι την Τετάρτη δεν ξεμπλοκαριστούν τα χρήματα θα υπάρχει πρόβλημα. Πλέον θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα και μια ομάδα που παλεύει μπαίνει σε νέες περιπέτειες από ανθρώπους που μένουν στο ίδιο μέρος. Το μόνο που ζητήσαμε ήταν να γίνει μια διευκόλυνση στην ομάδα και να βοηθήσουν τον σύλλογο. Δυσκολεύουν τα πράγματα και δεν ξέρω τι θα γίνει αν δεν πουν «ΟΚ» οι Βατσινάδες. Αν δεν έρθει η διμερή συμφωνία δεν ξέρω που θα φτάσουμε. Προσωπικά δεν μπορώ να συνεχίσω να παλεύω. Μας έχουν κόψει τα φτερά».

Ο Νίκος Μαχλάς είπε επίσης ότι: «Δεν ξέρω τι σκοπό έχουν οι άνθρωποι αυτοί. Όλοι αγαπάνε την ομάδα. ας προσπαθήσουν να βρούμε μια λύση για το καλό της ομάδας. Καλώ όλους να βρούμε μια λύση. Είναι άδικο κάποιοι να ματώνουν, να προσπαθούν και να κάνουν κακό κάποιοι άλλοι. Εύχομαι να βρεθεί μια λύση. Αυτά ήθελα να επισημάνω. Περιμένω μέχρι την Τετάρτη να βρεθεί μια λύση, γιατί δεν ξέρω πως θα γίνουν τα πράγματα στη συνέχεια. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο».

Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις για τον Νίκο Μαχλά.

Για το αν «πετάει το μπαλάκι» στους αδερφούς Βατσινά, απάντησε: «Δεν υπάρχει μπαλάκι να πετάξω. Από τη στιγμή που τα χρήματά τους τα έχουμε δεχθεί. Ζούμε σε δύσκολες στιγμές. Η ΠΑΕ ΟΦΗ δεν ανήκει σε μένα, αλλά σε όλους. Το δικό μου κομμάτι είναι ποδοσφαιρικό και θέλω να βελτιώνομαι και δεν μπορώ να αντέξω. Θέλω να πω πως σε συναντήσεις που έχουν γίνει είναι και για τους δύο καλό αυτό που θέλουμε να πετύχουμε. Είναι το ζήτημα όμως που με έχει στεναχωρήσει. Δίνουμε τα χρήματα αλλά με διευκόλυνση. Να βοηθήσουν μια ομάδα που μόνο προβλήματα έχει. Να τη χαιρόμαστε όλοι».

Για την κόντρα μεταξύ Βατσινά και Κουράκη, ανέφερε: «Ίσως να υπάρχει κόντρα, αλλά χάνεται η ουσία. Μέσα από το νομό μας να υπάρχουν τέτοια προβλήματα; Χάνουμε το δίκιο μας. Αυτό είναι που με στεναχωρεί. Είναι καταξιωμένοι στο χώρο τους. Μόνο κακό στην ομάδα κάνουν. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε».

Για το αν ο ΟΦΗ μπορεί να δώσει κάτι στην παρούσα φάση: «Τι να δώσουμε; Τους δίνουμε δύο εφόδια. Απορώ πως βρίσκομαι εδώ και σας μιλάω. Θέλει μεγάλο στομάχι. Όλα αυτά που έχουμε είναι σοβαρά προβλήματα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι υπάρχουν. Δεν έχουμε ένα μεγαλομέτοχο που να μπορεί να ανταπεξέλθει. Τα χρήματα των τηλεοπτικών και του ΟΠΑΠ; Δε θα μπορεί ο ΟΦΗ να προχωρήσει αν μας τα κόψουν και τα δύο».

Για τα εφόδια που έχει ο Νίκος Μαχλάς ως πρόεδρος του ΟΦΗ, υπογράμμισε: «Δεν έχω εφόδια. Είμαι ένα με τον κόσμο, με τη διοίκηση και τους ανθρώπους που παλεύουν. Ότι μπορούμε το έχουμε κάνει ήδη. Αφιερώνουμε πολύ χρόνο για την ομάδα. Εδώ έγκειται το «έχω τη δύναμη να βρίσκομαι εδώ». Αν δεν έχω οικονομικά να διαχειριστώ, δεν ξέρω ποια είναι η λύση, αν θα παραιτηθώ. Χωρίς να σπάσεις αυγά, ομελέτα δεν φτιάχνεις. Δεν το λέω για να βάλω σε σκέψεις κάποιους άλλους. Δεν έχω άλλα εφόδια! Κάπου σταματάνε και οι αντοχές. Ήδη έχω καταστρέψει πολλά πράγματα. Δεν θέλω να αναφέρω για εμένα. Σημασία έχει τι γίνεται για την ομάδα. Πρέπει όλοι να είμαστε αγαπημένοι. Το έχουμε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό. Θέλω ο κόσμος να είναι αυτός και οι συνεργάτες μου, να είμαστε ένα. Δεν έχει ξαναγίνει ο κόσμος, η διοίκηση, οι ποδοσφαιριστές να είμαστε ένα. Ποδοσφαιριστές 5-6 μήνες απλήρωτοι. Θέλω τη βοήθεια όλων και ας καταλάβουν αυτοί οι άνθρωποι πως η ομάδα έχει να χάσει».

Όσο για το οικονομικό πλάνο του ΟΦΗ, επισήμανε: «Το πλάνο που έχει γίνει για την ομάδα, περιλαμβάνει αυτούς τους ποδοσφαιριστές που είναι πολύ ποιοτικοί. Το γνωρίζουν πόσο έχουμε ρίξει το μπάτζετ. Έχουμε καταφέρει να πληρώνουμε τους ποδοσφαιριστές στην ώρα τους. Υπάρχει έλλειμμα 1,5 εκ. από προηγούμενες προσφυγές και προς τρίτους. Αν μας κόψουν τα χρήματα αυτά, όταν έχεις να κάνεις με μετρητά, καταλαβαίνετε τι τρύπες καλύπτονται και το κακό που προκαλείται αν δεν τα έχουμε».

Για το τι περιμένει στη συνέχεια, ο Νίκος Μαχλάς απάντησε: «Εύχομαι σήμερα να γίνει ένα ακόμα βήμα και από την έκκληση που κάνω οι άνθρωποι αυτοί να βοηθήσουν. Αν φτάσουμε στα δικαστήρια θα είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ανάκληση απόφασης. Γιατί να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, ενώ μπορούμε να βρούμε λύση στην πρόταση που έχουμε κάνει. Νομίζω ότι βοηθάς τον εαυτό σου γιατί θα πάρεις τα χρήματα, αλλά και την ομάδα».

Σε ερώτηση για το τι πιστεύει ότι θέλουν οι αδερφοί Βατσινά, σχολίασε: «Δεν μπορώ να καταλάβω τι σκέφτονται. Είναι άδικο αυτό που γίνεται. Παρ’ όλο που έχω περάσει πάρα πολλά, δεν θέλω να εκδικούμαι. Δεν μπορώ να φέρομαι άσχημα. Δεν είναι ο Κουράκης πρόεδρος. Εγώ είμαι πρόεδρος και διοικώ την ομάδα. Θέλω να δείξουν σεβασμό στο πρόσωπό μου και στην ομάδα, όπως κάνω και εγώ».

Τέλος, ο Νίκος Μαχλάς υπογράμμισε ότι: «Μέσα από τα προβλήματα πιο δυνατός και βρίσκεις επικοινωνία. Τα χρήματα δεν σε κάνουν χαρούμενο, αλλά χωρίς αυτά δεν μπορείς να συνεχίσεις. Υπάρχει ένας προπονητής, αντάξιος της φιλοσοφίας του ΟΦΗ. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές τρομεροί σαν άνθρωποι και με μεγάλη ποιότητα ποδοσφαιρική. Αν έχεις ένα θερμό κόσμο, όλα αυτά συντελούν για την καλή λειτουργία της ομάδας. Όταν βάζουμε το εμείς πάνω από το εγώ, αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Ήμασταν ανέτοιμοι με τον Ατρόμητο αλλά συνεχίσαμε και είδατε τα αποθέματα που έχει αυτή η ομάδα».



Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved