«Προσεκτικοί και χωρίς υπερβολές με Γκούντγιονσεν»

«Προσεκτικοί και χωρίς υπερβολές με Γκούντγιονσεν»

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να υπάρξει στην αποθεραπεία του Έιντουρ Γκούντγιονσεν, μετά το σοβαρό τραυματισμό του, όπως τόνισε ο γιατρός που τον εγχείρησε, Λάκης Νικολάου.

«Σε αυτές τις διαφορές ηλικίας δεν παίζει ρόλο, αν μιλάγαμε για άνθρωπο 70 ετών, παίζει. Είχε άσχημο τραυματισμό. Αντιμετωπίστηκε γρήγορα, δεν υπήρξαν απρόοπτα. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, χωρίς υπερβολές», είπε αρχικά στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM» ο Έλληνας ορθοπεδικός.

Αναφερόμενος στον ανάλογο τραυματισμό του Χρήστου Κωστή, τόνισε: «Στον Χρήστο είχα μια ιδιαίτερη αδυναμία. Ήταν ένα αξιαγάπητο παιδί. Ίσως παρασύρθηκε, γιατί έπαθε τον τραυματισμό του τότε που έληγε η 5ετία του και ήταν ευάλωτος στους μάνατζερ. Η αποθεραπεία πήγαινε καλά. Στον 5ο μήνα μπήκε στο ρυθμό της ομάδας και τότε ήταν ελεύθερος να αρχίσει διαπραγματεύσεις.

Η συμβουλή μου ήταν να ανανεώσει το συμβόλαιό του και να ξεπεράσει το σοκ μέσα στην ομάδα. Στη θαλπωρή των φιλάθλων. Να γινόταν ένα συμβόλαιο που θα του έδινε την άνεση να συζητήσει και με άλλες ομάδες. Όμως άρχισε να δοκιμάζεται σε άλλες ομάδες, μπήκε σε φουλ ρυθμό. Είναι σαν να έχεις ένα άγουρο φρούτο που θέλεις να το εκμεταλλευτείς.

Παίξαμε άσχημα με το χρόνο, ήμασταν πιο επιθετικοί. Αναγκάστηκε να ξαναχειρουργηθεί και να χάσει σχεδόν ένα χρόνο. Πήγε στην Άντερλεχτ και ο καθένας έλεγε ότι ήθελε, με αποτέλεσμα να βρεθεί πολύ πίσω. Από τα 25 του δεν είχε τη συνέχεια που θα έπρεπε».

Για το αν μπορεί ο Γκούντγιονσεν να αρχίσει τρέξιμο στους 3 μήνες, ο Νικολάου είπε: «Έχουμε μια μάχη με το χρόνο. Δεν μπορούμε να συντομεύσουμε το βιολογικό χρόνο. Μας ενδιαφέρει πολύ γρήγορα να μπει σε δραστηριότητες που δεν ενοχλούν. Μπορεί να κάνει ποδήλατο, πισίνα. Προοδευτικά και σταδιακά μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Αν είναι 3 μήνες, 4 ή 5 δεν μπορούμε να το πούμε. Προσπαθούμε να μειώσουμε το χρόνο, χρησιμοποιώντας και την τεχνολογία».

Ενώ για τον Ισλανδό μεσοεπιθετικό, τόνισε: «Μίλησα μαζί του, δεν έχει αμφιβολία ότι είναι σοβαρός τραυματισμός. Έχει δει και άλλους παίκτες. Εγώ λέω να μπει το συντομότερο δυνατό. Αν δεν είναι έτοιμος και ψυχολογικά και σωματικά, δεν μπορεί να μπει. Τα έχει καταλάβει όλα αυτά».

Στη συνέχεια, ζητήθηκε από τον Νικολάου να σχολιάσει τις ενστάσεις που έχει ο Ολυμπιακός ότι ο Γκούντγιονσεν θα έπρεπε να είχε αποβληθεί: «Δεν νομίζω. Ηταν διεκδίκηση, δεν υπήρχε πρόθεση. Στη σύγκρουση ο βαρύτερος τραυματισμός ήταν του επιθετικού. Δεν θα έδινα κίτρινη, δεν υπήρχε πρόθεση».

Τέλος, για το αν είναι σωστό να γίνονται συζητήσεις για ανανεώσεις συμβολαίων σε τέτοιες περιπτώσεις, είπε: «Έχουν αλλάξει πολλά στον επαγγελματισμό. Είμαι κοντά στη διοίκηση της ΑΕΚ και η οικονομική κατάσταση δεν μας έχει κάνει να χάσουμε την ηθική και τη λογική μας. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Θα σταθούν κοντά στον παίκτη. Τέτοια ψυχρότητα δεν αντιπροσωπεύει την ΑΕΚ».



Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved