Καταραμένες… πριμαντόνες

Καταραμένες… πριμαντόνες

Ο σοβαρός τραυματισμός του Έιντουρ Γκούντγιονσεν επισκίασε το μεγάλο ντέρμπι του Σαββάτου (15/10) της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Ο Ισλανδός άσος άθελά του συνέχισε την «κατάρα» των μεγάλων ξένων αστεριών που στην πρώτη τους χρονιά στην Ελλάδα «χτυπήθηκαν» από τη… μοίρα.

Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός της Ένωσης, έγινε ο τρίτος ξένος αστέρας που… βίωσε τη «σκληρότητα» του ελληνικού πρωταθλήματος, καθώς είχαν προηγηθεί οι σοβαροί τραυματισμών του Ζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα με τον Ολυμπιακό και τον Καρλ Χάινς Φλίπσεν με τον Παναθηναϊκό. Το Onsports σας παρουσιάζει την… κατάρα των ξένων «δεκαριών».

Ζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός ήρθε το καλοκαίρι του 1999 στον Πειραιά από την Μπαρτσελόνα και από τις πρώτες του εμφανίσεις με τα «ερυθρόλευκα» έδειξε μερικά σημάδια του εξαιρετικού του ταλέντου. Όμως, ο «Ζιο» θα θυμάται για πάντα την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Ηρακλή, στο Καυταντζόγλειο στις 4 Δεκεμβρίου.

Ο Ζιοβάνι σημείωσε στο 39’ το τέταρτο γκολ των «ερυθρόλευκων» στη νίκη με 4-3 επί του «Γηραιού», ωστόσο στο σημείο που «στιγμάτισε» τον Βραζιλιάνο ήταν το τάκλιν του Σέμου στο 70’ από το οποίο υπέστη ρήξη χιαστών και έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου έξι μήνες. Ο υψηλόσωμος φορ επέστρεψε σε αναμέτρηση του Ολυμπιακού, στις 3 Μαΐου του 2000 στον αγώνα απέναντι στον Ιωνικό, όταν μπήκε ως αλλαγή στο 66’ στην θέση του Αλέξη Αλεξανδρή στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Καρλ Χάινς Φλίπσεν

Σχεδόν το ίδιο… δρομολόγιο με τον Ζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα ακολούθησε και ο Καρλ Χάινς Φλίπσεν. Ο Γερμανός άσος έφτασε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 1999 για λογαριασμό του Παναθηναϊκού και έδειξε πως θα μπορούσε να γίνει ο «ηγέτης» των «πράσινων».

Ωστόσο, στις 9 Δεκεμβρίου, πέντε μέρες αργότερα από τον τραυματισμό του Ζιοβάνι, αντιμετώπισε το «χτύπημα» της… μοίρας. Συγκεκριμένα, στις 9/12 ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια για τη φάση των ομίλων του Champions League. Στο 23ο λεπτό της αναμέτρησης, όλα… πάγωσαν για τον Γερμανό, καθώς σε μία επέλασή του από τα δεξιά, το πόδι του «κόλλησε» στο χορτάρι και υπέστη ρήξη χιαστών και συνδέσμων.

Ο «Κάλε» υποβλήθηκε σε διπλή χειρουργική επέμβαση και έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου οκτώ μήνες, καθώς επέστρεψε στις 2 Αυγούστου του 2000 σε παιχνίδι Κυπέλλου με τον Εθνικό στη Νέα Φιλαδέλφεια, μπαίνοντας στο 57’ στην θέση του Γκαλέτο.

Έιντουρ Γκούνγιονσεν

Ο «κύκλος των χαμένων… δεκαριών» συνεχίστηκε με τον Ισλανδό επιθετικό της Ένωσης. Ο πρώην άσος της Μπαρτσελόνα έφτασε το καλοκαίρι του 2011 στην Ελλάδα για την ΑΕΚ, όμως λίγους μήνες αργότερα ήρθε… αντιμέτωπος με ένα σοβαρό τραυματισμό

Στις 15 Οκτωβρίου του 2011, οι «κιτρινόμαυροι» υποδέχθηκαν τον Ολυμπιακό και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων δέχθηκε το «χτύπημα» της… μοίρας. Σε μία διεκδίκησή του με τον Φράνκο Κοστάντσο, ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν βρέθηκε στο έδαφος και χρειάστηκε το αυτοκινητάκι των τραυματιοφορέων για να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ισλανδός εξετάστηκε από το ιατρικό επιτελείο της Ένωσης, όπου διαπιστώθηκε πως έχει υποστεί κάταγμα κνήμης και περόνης, έναν από τους πιο σοβαρούς τραυματισμούς για ποδοσφαιριστές, κάτι που θα τον κρατήσει εκτός αγωνιστικής δράσης από 4 έως 6 μήνες.

Τζιμπρίλ Σισέ

Ο Γάλλος άσος θα μπορούσε να είναι ο… οδηγός του Έιντουρ Γκούντγιονσεν. Ο διεθνής επιθετικός «κόσμησε» με την παρουσία του τα προηγούμενα δύο χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο, ωστόσο κατά την… άφιξή του υπήρχαν πολλά ερωτηματικά για την κατάσταση της ετοιμότητάς του, εξαιτίας των σοβαρών τραυματισμών που είχε αντιμετωπίσει.

Ο Τζιμπρίλ Σισέ, στις 30 Οκτωβρίου του 2004 στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Μπλάκμπερν Ρόβερς υπέστη κάταγμα κνήμης και περόνης, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου έξι μήνες, μια και επέστρεψε τον Απρίλιο του 2005, ακόμα πιο δυνατός. Μάλιστα, την ίδια χρονιά, κατέκτησε το τρόπαιο του Champions League με τους «κόκκινους» κόντρα στην Μίλαν, ευστοχώντας στην διαδικασία των πέναλτι, στον ανεπανάληπτο τελικό της Κωνσταντινούπολης.

Στη διετή παρουσία του στην Ελλάδα, ο έμπειρος επιθετικός της Λάτσιο, παρουσιάστηκε… ταύρος, καθώς ήταν από τους πρωταγωνιστές των «πράσινων» με τους οποίους πανηγύρισε την κατάκτηση του νταμπλ την σεζόν 2009-2010.



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved