Ο πρίγκιπας, η Arboris και το ΔΣ…

Ο πρίγκιπας, η Arboris και το ΔΣ…

Η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός συνεδριάζει σήμερα (17/10, 10:00) με θέμα συζήτησης την πρόταση της Arboris Capital αλλά και την εκ νέου προσπάθεια αντικατάστασης των παραιτηθέντων από το ΔΣ μελών. Ο ρόλος της πρότασης του πρίγκιπα.

Στις 4 Οκτωβρίου 2011 είχε γίνει Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, στην οποία ωστόσο δεν υπήρχε η απαραίτητη πλειοψηφία για να παρθούν αποφάσεις που αφορούσαν την αντικατάσταση των μελών που παραιτήθηκαν από το ΔΣ μετά την αδρανοποίηση των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη αλλά και για την πρόταση που είχε καταθέσει ο Ανδρέας Βγενόπουλος για ΑΜΚ 15 εκατ. ευρώ.

Επαναληπτική η Γενική Συνέλευση

Το δεύτερο πλάνο έχει εγκαταλειφτεί εδώ και καιρό, με την παρουσία τριών ενδιαφερόμενων πλέον για την ΠΑΕ, ενώ το ζήτημα της αντικατάστασης των μελών παραμένει άσχετα αν τα 13 μέλη που υπάρχουν τώρα μπορούν να «τρέξουν» την ΠΑΕ και να προχωρήσουν ως ένα σημείο σε αποφάσεις. Βάσει καταστατικού, σήμερα (17/10) επαναλαμβάνεται η Γενική Συνέλευση με το ίδιο θέμα, αλλά και με το θέμα της Arboris Capital που ζητάει εξουσιοδότηση να βρει επενδυτή έτοιμο να αγοράσει το 90% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Από τη στιγμή ωστόσο που κανείς από τους μετόχους δε θα δώσει το «παρών», δύσκολα θα παρθούν αποφάσεις. Η Γενική Συνέλευση αναμένεται να είναι και πάλι τυπική, χωρίς απαρτία, και χωρίς αποφάσεις. Έτσι, δύσκολα θα πάρει κάποια έγκριση σήμερα η Arboris Capital, ενώ δε θα αντικατασταθούν και τα μέλη που έχουν παραιτηθεί.

Πάει ξανά στο ΔΣ η Arboris

Όλα δείχνουν ότι θα παραμείνουν τα 13 μέλη που βρίσκονται και σήμερα στο ΔΣ και θα συνεδριάσουν εκ νέου την Τετάρτη (19/10) για να αποφασίσουν ξανά για την Arboris αφού το συγκεκριμένο θέμα θα παραπεμφθεί σε αυτούς εκ νέου. Σημαντικό ρόλο σε αυτό βέβαια, παίζει και η πρόταση του πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ και η στάση της πλευράς Βαρδινογιάννη που φαίνεται να δείχνει προτεραιότητα στον Σαουδάραβα.

Δεν ανησυχεί και αισιοδοξεί ο πρίγκιπας

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εξελίξεις, τα βήματα που αναμένεται να γίνουν είναι συγκεκριμένα και σε περίπτωσης που υλοποιηθούν το 54,7% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα περάσει στα χέρια του πρίκιπα! Αναμένεται σήμερα να περάσουν στους δικηγόρους του Γιάννη Βαρδινογιάννη όλα τα πιστοποιημένα έγγραφα και άμεσα θα αρχίσουν οι επαφές για την σύνταξη και υπογραφή του MOU μεταξύ των δυο πλευρών.

Αμφότεροι θέλουν να έχει τελειώσει το θέμα ως την Τετάρτη (19/10) και αν αυτό συμβεί ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού θα αποστείλει επιστολή-πρόσκληση στον πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ έτσι ώστε να έρθει στην Ελλάδα για τις τελικές συζητήσεις και υπογραφές. Αυτό αναμένεται να γίνει ως την Παρασκευή (21/10) με την αισιοδοξία από την πλευρά του Σαουδάραβα να είναι διάχυτη για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.



Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved