Φερέιρα: «Διαφορετικοί φέτος, πάμε για τον τίτλο»

Φερέιρα: «Διαφορετικοί φέτος, πάμε για τον τίτλο»

Στο διαφορετικό πρόσωπο που δείχνει φέτος ο Παναθηναϊκός στάθηκε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μετά τη νίκη στην Ξάνθη.

Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε για την μεγαλύτερη ομαδικότητα που δείχνει το «τριφύλλι» σε σχέση με πέρσι ενώ επισήμανε πως τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό δυσκόλεψαν αρκετά τόσο λόγω του δυνατού αέρα όσο και λόγω της αποβολής του Βιτόλο.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα υπογράμμισε πως αναγκαστικά έπρεπε να αλλάξει τα πλάνα του ενώ παραδέχθηκε πως μετά το δεύτερο γκολ της Ξάνθης πέρασε στο παιχνίδι τον Καντέ για να μπορέσει να διαφυλάξει το υπέρ του σκορ και να κρατήσει ο Παναθηναϊκός τη νίκη που τον έφερε στην κορυφή της βαθμολογίας.

«Νομίζω ότι φέτος ο Παναθηναϊκός είναι διαφορετική ομάδα, περισσότερο αλληλέγγυος. Ο μήνας αυτός χωρίς παιχνίδια ήταν περίπλοκος για μας. Χρειάζονται και οι επίσημες υποχρεώσεις για να φανεί η δουλειά των προπονήσεων», είπε αρχικά ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Στη συνέχεια, ο Πορτογάλος προπονητής τόνισε: «Ο πιο δύσκολος αντίπαλος στο παιχνίδι αυτό ήταν ο άνεμος. Πιστεύω πως όταν ήμασταν 11 εναντίον 11 ήμασταν καλύτεροι, μετά την αποβολή έπρεπε να διαφοροποιήσουμε τα πλάνα μας. Στο β’ μέρος μπήκαμε καλά, σημειώσαμε και το τρίτο γκολ, όμως ο άνεμος που επανήλθε δριμύς μας δυσκόλεψε. Η Ξάνθη έκανε ότι έπρεπε».

Επίσης, ο Φερέιρα υποστήριξε ότι: «Εμείς δεχθήκαμε δύο γκολ που ήταν πολύ όμορφα και στη συνέχεια θεώρησα πως έπρεπε να διαφυλάξω το αποτέλεσμα και γι’ αυτό έβαλα τον Καντέ, για να σιγουρέψω τη νίκη μας. Συγχαίρω τους παίκτες μου για τον τρόπο που έπαιξαν παρά το γεγονός ότι αγωνιστήκαμε για αρκετή ώρα με 10 παίκτες».

Όσο για το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει τον τίτλο, είπε: «Η σημερινή νίκη, το αποτέλεσμα με τον Ατρόμητο και ο τρόπος που αγωνιστήκαμε  και οι συνθήκες που συναντήσαμε, αποδεικνύουν ότι μπορούμε να χτυπήσουμε το πρωτάθλημα εφέτος. Έχουμε όλες τις δυνατότητες. Έχουμε τραυματίες και νομίζω πως χάσαμε και τον Βύντρα.  Έχουμε και απουσίες αλλά πρέπει να συνεχίσουμε την σοβαρή και σκληρή δουλειά με σκοπό πάντα την νίκη. Δεν κατανόησα πολύ καλά την αποβολή του Βιτόλο. Όπως δεν κατάλαβα και την αποβολή του Βυντρα πέρυσι στο κύπελλο με τον ίδιο διαιτητή νομίζω... Δεν την κατανόησα. Δεν κατάλαβα επίσης γιατί δεν αποβλήθηκε ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Όταν έχουμε μια τέτοια κατάσταση όπως διαμορφώθηκε με έναν τερματοφύλακα και έναν επιθετικό, πρέπει να αποβάλλεται ο τερματοφύλακας».

Για τον Στέφανο Καπίνο, συμπλήρωσε: «Ο Καπίνος συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις. Καλές εμφανίσεις σε μια ομάδα που παίζει με 10 παίκτες σε δυο ματς. Είναι νέος με πολλές δυνατότητες και με πολύ δρόμο μπροστά του και είναι όλα στο χέρι του. Πρέπει να δουλέψει σκληρά. Γενικά, όπως στρώνει κανείς κοιμάται...Αν στρώσεις καλά θα κοιμηθείς καλά. Πάντως, ήταν δύσκολο ματς το σημερινό με φανταστικά γκολ».

Σε ερώτηση για τις διοικητικές εξελίξεις, απάντησε: «Για θέματα εξωαγωνιστικά όπως τα διοικητικά , δεν θα ήθελα να τοποθετηθώ».

Τέλος, για τον Αντώνη Πετρόπουλο σχολίασε: «Ο Αντώνης ο Πετρόπουλος είναι πολύ καλός επιθετικός. Σήμερα είχα και την επιλογή του Κλέιτον. Αυτό δεν μειώνει τον Πετρόπουλο»



Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved