«Νίκη, αφιερωμένη στον κόσμο μας»

«Νίκη, αφιερωμένη στον κόσμο μας»

Νίκη που φέρνει τον Ολυμπιακό ακόμα πιο κοντά στην επίτευξη του φετινού του στόχου, ο οποίος δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, χαρακτήρισε αυτήν κόντρα στην Skoda Ξάνθη, ο Ερνέστο Βαλβέρδε μιλώντας στην Συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με την ακριτική ομάδα.

Ο Ισπανός τεχνικός των «ερυθρόλευκων» επεσήμανε, εξάλλου, ότι το δέκατο συνεχόμενο «τρίποντο» στο Φάληρο φέτος, θα βοηθήσει την ομάδα και ψυχολογικά, ιδιαίτερα μετά τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟ στο κύπελλο.

Αναλυτικά τα όσα είπε στους εκπροσώπους του Τύπου, στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Ερνέστο Βαλβέρδε:

«Ήταν δύσκολο γιατί η Ξάνθη μας δυσκολεύει στο Καραϊσκάκη και όχι λόγω του ματς της Τετάρτης. Αυτό που μας επηρέασε ήταν η κούραση που είχαν οι παίκτες μας και που βγήκε στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Γι' αυτό μπήκαμε δυνατά στον αγώνα και προσπαθήσαμε να έχουμε υψηλό ρυθμό. Θέλαμε να βάλουμε ένα γρήγορο γκολ…

Επίσης στο β' μέρος προσπαθήσαμε να πετύχουμε ένα γκολ παραπάνω για να μην έχουμε στο τέλος του ματς το άγχος. Όπως και να έχει η σημερινή νίκη ήταν πολύ σημαντική καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος του πρωταθλήματος. Και οι τρεις αυτοί βαθμοί μας φέρνουν πιο κοντά στο πρωτάθλημα…»

Για το 10x10 στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά και το σερί των 9 νικών, ο Βαλβέρδε τόνισε:

«Δεν το ήξερα... Ακόμη καλύτερα για εμάς... Είμαστε ακόμη πιο ευχαριστημένοι! Σίγουρα αυτό είναι πολύ καλό για εμάς. Ήταν μία πολύ ιδιαίτερη μέρα επειδή ήμασταν επηρεασμένοι από το χθεσινό μνημόσυνο. Είναι μία ευκαιρία να το αφιερώσουμε στον κόσμο μας που μας συγκίνησε ακόμη και με την ενός λεπτού σιγή. Ας ελπίσουμε πως θα κερδίσουμε και τα υπόλοιπα πέντε ματς στο γήπεδό μας, γιατί η βάση του να κερδίσεις έναν τίτλο είναι το τι θα κάνεις στην έδρα σου…»

Για το αν ο τίτλος κρίνεται ουσιαστικά στα δύο προσεχή ματς του Ολυμπιακού, με Άρη και Παναθηναϊκό, ο Ισπανός τεχνικός υπογράμμισε:

«Δεν το ξέρουμε αυτό. Ποτέ δεν μπορούμε να πηγαίνουμε πέρα από το επόμενο παιχνίδι. Το μυαλό μας είναι στον Άρη. Κάθε φορά που κερδίζουμε τρεις βαθμούς δυσκολεύουμε ακόμη πιο τον Παναθηναϊκό. Είναι σημαντικό να πάρουμε τη νίκη με τον Άρη για να ασκήσουμε ακόμη πιο μεγάλη πίεση στον αντίπαλό μας. Όμως όταν είναι να πάμε να παίξουμε με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ πρέπει να είμαστε από όλες τις απόψεις δυνατοί. Μερικές φορές οι τελικοί κερδίζονται και άλλοτε χάνονται. Τώρα όμως το μυαλό μας είναι στον Άρη...

Δεν πιστεύω ότι είναι θέμα σοβαρότητας οι πολλές χαμένες ευκαιρίες… Η ομάδα είναι πολύ σοβαρή και ξέρει τι πρέπει να κάνει. Μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο να παίξουμε όπως θέλουμε… Εμείς πάντα παίζουμε δίχως χώρο. Είμαστε περιορισμένοι γιατί βρίσκουμε κλειστές άμυνες. Εμείς προσπαθούμε να κυριαρχήσουμε..

Αυτό έγινε και εδώ και στην Τούμπα. Βρήκαμε κλειστές άμυνες και ομάδες που παίζουν με αντεπιθέσεις. Να παίζεις έτσι είναι εύκολο. Να παίζεις, όμως, όπως εμείς και δίχως χώρο είναι δύσκολο. Όταν δεν σου αφήνουν χώρους, τότε μπορεί να κάνεις λάθη. Αυτό που μας ευχαριστεί είναι πως η ομάδα μας απέκτησε καλή ψυχολογία…»

Για το ότι το 1-0 μοιάζει να είναι το… αγαπημένο σκορ του Ολυμπιακού φέτος, ο «Txingurri» τόνισε:

«Θα μας στεναχωρούσε πιο πολύ αν χάναμε με 1-0. Κάνουμε φάσεις για πιο πολλά γκολ και μάλλον είμαστε η ομάδα με τα πιο πολλά τέρματα στο πρωτάθλημα, έτσι δεν είναι; Εάν είμαστε τόσο καλή ομάδα και σκοράρουμε έτσι φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι το να βάλεις γκολ…»

Όσον αφορά στην επανεμφάνιση του Ντουντού, έπειτα από απουσία δύο μηνών λόγω τραυματισμού, ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε:

«Είναι αλήθεια πως ο Ιμπαγάσα τα έχει δώσει όλα και έχει παίξει σε υψηλούς ρυθμούς. Η επιστροφή του Ντουντού θα τον βοηθήσει, όπως θα βοηθήσει και τον Μοντέστο να ξεκουραστεί. Ο Ιμπαγάσα για εμάς είναι πολύ σημαντικός. Είναι απαραίτητος στην ομάδα για να έχουμε τον χαρακτήρα που θέλουμε. Η επιστροφή του Ντουντού λοιπόν είναι ένα πολύ καλό νέο…»



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved