Από όλα έχει το… μενού!

Από όλα έχει το… μενού!

Τι και αν το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό δεν είχε νικητή; Ο Παναθηναϊκός φιλοδοξεί να καλύψει αυτό το κενό… πίνοντας νερό στα «Πηγάδια», όπου δοκιμάζεται από την Ξάνθη, στην αναμέτρηση που δεσπόζει στο... δεύτερο πιάτο της 6ης αγωνιστικής της Super League.

Πιο γευστικό… επιδόρπιο δεν θα μπορούσε να υπάρξει από τη… μάχη των «ασπρόμαυρων» στην Τούμπα ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, η οποία κλείνει το πρόγραμμα, ενώ έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο αγώνας του Παγκρήτιου ανάμεσα στον Εργοτέλη που ευελπιστεί να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, κόντρα στον Άρη ο οποίος ψάχνει ακόμα το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα! Να… τριτώσει το καλό εκτός έδρας φιλοδοξεί ο Πανιώνιος  που ταξιδεύει στους «Ζωσιμάδες», εκεί όπου τον περιμένει ο φορμαρισμένος (τουλάχιστον μέχρι πριν τη διακοπή) ΠΑΣ, ο οποίος μετρά δύο νίκες και μία ισοπαλία στους τελευταίους τρεις αγώνες του!

Ξάνθη – Παναθηναϊκός (16:00, ΝΕΤ)

Οι «πράσινοι» θέλουν να επιστρέψουν με το τρίποντο στις αποσκευές τους από την ακριτική πόλη, μετά από σχεδόν έναν μήνα αγωνιστικής απραξίας λόγω προγράμματος (είχαν κληρωθεί με την… αλφαβήτα) και διακοπής του πρωταθλήματος! Ένα τρίποντο που θα τους επαναφέρει στο… ρετιρέ της βαθμολογίας όπου συγκατοικούν ΑΕΚ, Ατρόμητος και Ολυμπιακός.

Στην προσπάθειά τους αυτή, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα εκτός από την έλλειψη ρυθμού, «πονοκεφαλιάζει» και για τη γραμμή κρούσης της ομάδας αφού στη φαρέτρα του διαθέτει μόλις έναν καθαρόαιμο επιθετικό, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Αντώνη Πετρόπουλο! Μετά τον Τοτσέ που ταλαιπωρείται από τράβηγμα, εκτός πλάνων του Πορτογάλου τεχνικού έμεινε και ο Ρούντολφ εξαιτίας ενοχλήσεων στον προσαγωγό, ενώ στην Αθήνα έμειναν και οι Κοτσόλης, Χριστοδουλόπουλος, Σεϊταρίδης, Νίνης, Μπιάρσμιρ, Ιωαννίδης, αλλά και ο τιμωρημένος Καρνέζης! Η… λειψανδρία αυτή μάλιστα έφερε στην αποστολή τους… αμούστακους Μαυρία, Φουρλάνο, Ταμπάκη και Καπίνο, με τον τελευταίο μάλιστα να παίρνει θέση βασικού κάτω από τα δοκάρια. Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σιμάο, Κατσουράνης, Κουίνσι, Ζέκα, Λέτο και Πετρόπουλος ή Κλέιτον, αναμένεται να συνθέσουν τη βασική ενδεκάδα του «τριφυλλιού».

Την ίδια ώρα, στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο Μαρίνος Ουζουνίδης αναμένεται να ρίξει στη μάχη την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, έχοντας να αντιμετωπίσει μόλις μία ενδεκαδάτη απουσία. Αυτή του τραυματία Σπύρου Βάλλα.

Ο Μακεδόνας τεχνικός, το διάστημα της διακοπής δούλεψε πάνω στην αμυντική λειτουργία των Ακριτών, ευελπιστώντας το πολύ καλό ποδόσφαιρο που αποδίδουν οι ποδοσφαιριστές του να συνδυαστεί επιτέλους και με τους απαραίτητους βαθμούς! Σοβαρό ωστόσο ελαφρυντικό στην… έλλειψη των τελευταίων, το πρόγραμμα «Γολγοθάς» των πρώτων αγωνιστικών (αντιμετώπισαν μέχρι τώρα κατά σειρά ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Άρη) το οποίο ολοκληρώνεται κόντρα στους «πράσινους».

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος της αισιοδοξίας που διαρρέεται έντονα από τους ανθρώπους της ομάδας οι οποίοι υποστηρίζουν πως είναι θέμα χρόνου η Ξάνθη να φθάσει στη βαθμολογική θέση που αξίζει βάσει εικόνας!

ΠΑΣ Γιάννινα – Πανιώνιος (16:00, Novasports2)

Να ξεκινήσουν έτσι όπως σταμάτησαν οι ποδοσφαιριστές του πριν τη διακοπή ευελπιστεί ο Στεφάν Ντεμόλ κόντρα στον πάντα επικίνδυνο Πανιώνιο. Πώς; Με το πόδι κολλημένο στο γκάζι! Ο ΠΑΣ τρέχει ένα σερί τριών αήττητών αγώνων (3-1 με Αστέρα Τρίπολης εντός, 2-2 με Παναιτωλικό εκτός και 2-1 με Κέρκυρα εντός) ευελπιστώντας πως ο κόσμος του - ο οποίος αναμένεται να δώσει για μία ακόμα φορά δυναμικό «παρών» στους «Ζωσιμάδες» - θα τον ωθήσει στην τρίτη διαδοχική εντός έδρας νίκη και γιατί όχι στην κορυφή της βαθμολογίας!

«Εδώ είναι Ζωσιμάδες» προειδοποιεί άλλωστε η πινακίδα στο γήπεδο των Ιωαννίνων και οι γηπεδούχοι θα ήθελαν λίγη από την αύρα του «Άνφιλντ»!

Ο Βέλγος τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Χρήστου Πατσατσόγλου ο οποίος το Σάββατο (15/10) υπεβλήθη σε αρθροσκόπηση και θα μείνει στα… πιτς για περίπου ένα μήνα, όπως και των επίσης τραυματιών Φέγκρους και Ντάσιου, αλλά και του τιμωρημένου Πάντου.

Επικίνδυνη εκτός έδρας αποστολή για τον Πανιώνιο ο οποίος φλερτάρει επίσης με τα πάνω στρώματα της βαθμολογίας και ταξιδεύει στην όμορφη πόλη των Ιωαννίνων, σίγουρα όχι για βόλτα στη λίμνη! Οι «κυανέρυθροι» φιλοδοξούν να γίνουν η πρώτη ομάδα που αποδρά με το διπλό από την καυτή έδρα του ΠΑΣ, διευρύνοντας παράλληλα το… απόλυτο που έχουν μέχρι στιγμής μακριά από τη Νέα Σμύρνη. Αποστολή που γίνεται ακόμα δυσκολότερη αν αναλογιστεί κανείς πως ο Τάκης Λεμονής δεν θα έχει στη διάθεσή του τον πολυτιμότερο ποδοσφαιριστή του μέχρι στιγμής. Ο λόγος για τον Φαμπιάν Εστογιανόφ ο οποίος έμεινε εκτός των τελευταίων προπονήσεων του Πανιωνίου λόγω επέμβασης στην οδοντοστοιχία του! Στα Γιάννινα δεν ταξίδεψε ούτε ο Μιλοβάνοβιτς (ταλαιπωρείται από θλάση) που φέρεται να μην έχει μπει ακόμα στο κλίμα της ομάδας, ενώ αντίθετα στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν κανονικά οι Σάμαρης και Γιόνσον οι οποίοι ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν, όπως και ο Σκέμπρι που επέστρεψε από τις υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα της Μάλτας.

Εργοτέλης - Άρης (18:15, Novasports 2)

Ποιος θα περίμενε πως μετά το πέρας πέντε αγωνιστικών, το περσινό… πολυβόλο του Σάκη Τσιώλη, όχι μόνο δεν θα είχε πανηγυρίσει την πρώτη νίκη, αλλά θα έψαχνε ακόμα τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα!

Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός είχε την ευκαιρία να δουλέψει με ηρεμία το διάστημα της διακοπής προκειμένου να αναστρέψει το κακό κλίμα που είχε δημιουργηθεί λόγω του άσχημου ξεκινήματος του Άρη, γνωρίζοντας καλά πως η καλύτερη γιατρειά δεν είναι άλλη από ένα εκτός έδρα τρίποντο. Τρίποντο το οποίο θα λειτουργήσει καταλυτικά στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του, τονώνοντας τη χαμένη αυτοπεποίθησή τους. Ανασταλτικός παράγοντας, με την ελπίδα να μην αποδειχθούν τροχοπέδη, τα πολλά προβλήματα τραυματισμών για τους «κίτρινους», αφού στην Κρήτη δεν ταξίδεψαν οι τραυματίες Σηφάκης, Τσέζαρεκ, Γκαρσία, Βράνιες και Τόχα, καθώς και οι τιμωρημένοι Καστίγιο και Σολτάνι.

Στην καλύτερού του φάση ωστόσο δεν είναι ούτε Εργοτέλης αφού με μόλις τέσσερις βαθμούς στο… σακούλι και τρεις διαδοχικές ήττες (1-0 από ΑΕΚ εκτός, 3-2 από Ολυμπιακό εντός και 1-0 από ΟΦΗ εκτός) ψάχνει το τρίποντο που θα του δώσει βαθιά βαθμολογική ανάσα ακόμα και αν βρισκόμαστε στις πρώτες αγωνιστικές. Ο Νίκος Καραγεωργίου μάλιστα, με μοναδικό πρόβλημα τον τραυματία Αθανασίου αναμένεται να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα στο… χαλί του Παγκρήτιου, αφού μετά την αντικατάσταση του χλοοτάπητα, ο αγωνιστικός χώρος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

ΠΑΟΚ-ΟΦΗ (20:30, Novasports 1)

Η ήττα στο «Καραϊσκάκης» την προηγούμενη αγωνιστική από τον Ολυμπιακό αποτελεί ήδη παρελθόν για τον ΠΑΟΚ , αφού όπως υποστήριξε και ο Λάζλο Μπόλονι «μία χάνεις, μία κερδίζεις», ωστόσο η επιστροφή στις νίκες και στον ίσιο… δρόμο των επιτυχιών απέναντι στον ΟΦΗ είναι ο μοναδικός στόχος του «Δικέφαλου».

Ο Ρουμάνος τεχνικός είναι αναγκασμένος να παρατάξει τους Θεσσαλονικείς (που με νίκη απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής), για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι χωρίς τον Πάμπλο Κοντρέρας, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής, κάνοντας πλέον αγώνα δρόμου για το ντέρμπι του «Κλεάνθης Βικελίδης» κόντρα στον Άρη την ερχόμενη εβδομάδα. Το χρίσμα αντίθετα πήρε ο νεαρός επιθετικός Απόστολος Γιάννου ο οποίος άκουσε για πρώτη φορά το όνομά του ανάμεσα σε εκείνα που ανακοίνωσε ο Μπόλονι.

Όσον αφορά στη σύνθεση της βασικής ενδεκάδας, ο 58χρονος τεχνικός, παρά το γεγονός πως κράτησε κλειστά τα χαρτιά του στις τελευταίες προπονήσεις, δεν αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές. Κάτω από τα δοκάρια έτσι θα βρίσκεται ο Κρέσιτς, στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά, οι Λίνο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Έτο, ενώ ρόλο αμυντικού χαφ θα επωμιστεί ο Γκαρσία, βλέποντας τις πλάτες των Ίβιτς (αριστερά) και Φωτάκη (δεξιά). Τον μοναδικό προωθημένο τέλος Αθανασιάδη, θα πλαισιώσουν οι Σαλπιγγίδης (δεξιά) και Βιεϊρίνια (αριστερά).

Από τη νίκη στη μάχη της Κρήτης προέρχεται ο ΟΦΗ που ταξιδεύει στην Τούμπα με σκοπό να διεκδικήσει ό, τι του αναλογεί από μία εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον φορμαρισμένο ΠΑΟΚ. Ο Νίκος Αναστόπουλος δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των ανέτοιμων Πίτσου και Μονιάκη, των τραυματιών Σαχσανίδη, Χαριτωνίδη, Μπούρμπου, και Βάντο, αλλά και του Τζ. Λόπεζ που έμεινε στην Κρήτη για να προφυλαχθεί. Ο «Αλενατόρε» μάλιστα φέρεται να έχει κατασταλάξει στα 8/11 της ενδεκάδας καθώς οι Κάλαϊτζιτς, Βερόν και Ρόβας διεκδικούν δύο θέσεις στα αμυντικά χαφ, οι Μάντζιος, Καμπάνταης μία θέση στην κορυφή της επίθεση, ενώ οι Σίσιτς, Χόρχε Λόπεζ αυτή του δεξιού επιθετικού.



Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved