Κωστένογλου: «Στείλαμε το πρώτο μήνυμα» (video)

Κωστένογλου: «Στείλαμε το πρώτο μήνυμα» (video)

Γλυκόπικρη γεύση άφησε στον Νίκο Κωστένογλου το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο προπονητής της ΑΕΚ δήλωσε ικανοποιημένος από την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του, ωστόσο ήταν «σκασμένος» από τον σοβαρό τραυματισμό του Γκούντγιονσεν.

Με την ατυχία του τα είχε ο 41χρονος τεχνικός, αφού είδε τον Ισλανδό να τίθεται νοκ άουτ για αρκετούς μήνες. Τουλάχιστον η εικόνα της ΑΕΚ τον βρήκε ικανοποιημένο αφού διαπίστωσε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Τα πρώτα λόγια του Κωστένογλου ήταν τα εξής:

«Είμαι στεναχωρημένος για τον σοβαρό τραυματισμό του Γκούντγιονσεν. Ενας τόσο πιοτικός παίκτης και τόσο καλός άνθρωπος που δεν θα τον έχουμε τους επόμενους μήνες. Για το παιχνίδι θέλω να πω ότι ήμασταν καλά διαβασμένοι. Είχαμε εικόνα σοβαρής ομάδας και ξέραμε τι θέλαμε. Πιέσαμε τον αντίπαλο που δεν έκανε ευκαιρία. Στην πρώτη φάση του ο Ολυμπιακός σκόραρε. Έπειτα διατηρήσαμε τις αρχές μας και ισοφαρίσαμε και αυτός είναι θετικό. Στο σημαντικό σημείο του αγώνα χάσαμε τον Γκούντγιονσεν. Θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Είμαι ικανοποιημένος. Θέλω οι οπαδοί να διακρίνουν ότι έχουμε αρχή και τέλος. Σήμερα το δείξαμε».

-          Ο Βαλβέρδε τόνισε ότι η ΑΕΚ έκανε υπερσπροσπάθεια. Ηταν πολύ πάνω από τις δυνατότητες της ομάδας η σημερινή εμφάνιση;

«Κάναμε υπερπροσπάθεια όντως. Έχουμε όμως και δυνατότητες. Η ΑΕΚ χρειάζεται περισσότερους και καλύτερους παίκτες. Εχει αδυναμίες το ρόστερ. Αλλά στόχος είναι να καλλιεργήσουμε τις αρετές των παικτών που έχουμε.Θεωρώ ότι από την πρώτη μέρα φάνηκε ότι ήμασταν ομάδα μέσα στο γήπεδο. Για αρχή είμαι ικανοποιημένος. Καταφέραμε ο Ολυμπιακός να μην κάνει φάσεις. Δεν παίξαμε πιοιοτικό ποδόσφαιρο αλλά αν έπρεπε κάποιος να κερδίσει αυτή ήταν η ΑΕΚ».

-          Εχετε πλέον σοβαρές απώλειες λόγω τραυματισμών. Πόσο σας προβληματίζει;

«Όταν αποδυναμώνεται το ρόστερ δεν αισθάνεσαι καλά ως προπονητής. Η πρώτη σκέψη είναι να δοθούν ευκαιρίες και σε άλλους ποδοσφαιριστές. Οι ίδιοι παίκτες δεν θα βγάλουν όλη τη χρονιά. Να δούμε τελικά ποια είναι και η αξία όλων των υπολοίπων. Ίσως αγωνιστούμε με ενδεκάδα ανάγκης και θα να υπάρχει επιείκεια. Θα είναι δύσκολο την Πέμπτη. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε δομή ως ομάδα».

-          Οι παίκτες σας έκαναν κατάθεση ψυχής;

«Η σωστή οργάνωση βοηθάει ώστε να ξοδεύεις λιγότερη ενέργεια,. Δεν είχαμε παιχνίδι αυτοθυσίας όμως.  Αυτό μας μειώνει ως ομάδα. Δεν μου αρέσει η ΑΕΚ να παίζει μόνο με την αυτοθυσία. Θα αποκτήσουμε ποιότητα σιγά - σιγά».

-          Υπάρχει τρόπος να κρατηθεί ψηλά το κίνητρο των ποδοσφαιριστών και στα υπόλιπα ματς;

«Τον να διαχειριστείς καταστάσεις μετά από μια καλή εικόνα είναι δύσκολο. Είναι ένα μειονέκτημα της ΑΕΚ. Χρειαζόμαστε πρώτιστα σταθερότητα στην απόδοση. Θα προσπαθήσω να περιορίσω τις διακυμάνσεις στην απόδοσή μας. Η ΑΕΚ από τη φύση της είναι μια ομάδα θεαματικήκαι επιθετική. Αυτοί οι παίκτες που έχουμε μπορούν καλύτερα. Σήμερα ήρθε το πρώτο μήνυμα».

-          Οι επιθετικοί πλέον είναι λίγοι. Θα πάρουν ευκαιρίες τα νέα παιδιά;

«Θα είμαι ειλικρινής. Υπάρχει έντονη σκέψη να προωθήσουμε νεαρά παιδιά.Αν δεν το κάνουμε σωστά θα είναι καταστροφικό. Δεν θα το κάνω για να κερδίσω τις εντυπώσεις. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν έτοιμα παιδιά. Θα μιλήσω με τη διοίκηση. Είναι μεγάλο το πρόβλημα στην επίθεση».

-          Γιατί στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ δεν ηταν τόσο καλή; Υπάρχει ζήτημα αυτοπειθαρχίας στην ομάδα;

«Η σκέψη μου ήταν να μπει και άλλος επιθετικός αλλά τραυματίστηκε ο Γεωργέας. Ήθελα να πάρουμε τη νίκη.Έβλεπα ότι ο Βαλβέρδε έβαλε δεξί μπακ τον Παπαδόπουλο. Δεν το έχω ξαναδεί. Το φοβήθηκε το ματς ο Ολυμπιακός.

Όσο για την πειθαρχία, μίλησα με τα παιδιά και τους είπα ότι θα είμαι αμείλικτος σε θέματα τέτοια. Θα τα εξαλείψουμε σύντομα. Από τη μία μέρα στην άλλη δεν γίνεται, θέλει διάλογο. Με σοβαρό τρόπο. Η αποβολή του Μάκου ήταν αδικαιολόγητη. Γενικά, όμως η διαιτησία ήταν πολύ καλή».

-          Σκεφτήκατε να στείλετε τον Λεονάρντο στον Παπαδόπουλο; Το ρόστερ της ΑΕΚ στα θεωρητικά εύκολα ματς θα είναι πιο δύσκολο να δημιουργήσει στο παιχνίδι;

«Έχω απαιτήσεις από τον ευατό μου και θέλω μια άλλη ΑΕΚ. Θέλουμε τη σταθερότητα. Δεν θα σκεφτούμε στα θεωρητικάεύκολα ματς έτσι. Ίσως είναι πιο δύσκολα αυτά τα παιχνίδια. Όμως χωρίς τον Γκούντγιονσεν θα δυσκολευτούμε. Δεν θα πρέπει να απορρίψουμε τους παίκτες που έχουμε. Να τους αξιολογήσουμε πρέπει.

Όσο για τον Λεονάρντο που βγήκε διότι κουράστηκε, δεν ταίριαζε πολύ να παίξει από εκεί ο Λαγός. Αναγκάστηκα να τον στείλω αριστερά».

-          Θεωρείτε προβλέψιμη ομάδα τον Ολυμπιακό;

«Ο Ολυμπιακός είναι η πιο ποιοτικλή ομάδα. Τον αναγκάσαμε να παίξει έτσι. Στοχεύσαμε κάτι και πήγε καλά. Άλλες φορές δεν πηγαίνει καλά. Είχαμε λίγες μέρες να δουλέψουμε, αλλά τα παιδιά πήγαν καλά».

-          Στο ημίχρονο κάνατε σκέψη να διατηρήσετε αριστερά τον Λεονάρντο;

«Σχεδιάσαμε άλλα και ο τραυματισμός του Γκούντγιονσεν μας τα χάλασε. Θέλαμε να παίξει εκεί ο Λεονάρντο. Στο 1-1 θα πρέπει να ελέγχουμε την κατάσταση. Ο Κάρλος είχε ένα πρόβλημα και δεν γινόταν να παίξει από το 46΄. Υπήρχαν λόγοι προσωπικοί που δεν γινόταν να μπει».

Κωστένογλου: «Στείλαμε το πρώτο μήνυμα» (video)



Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved