Βαλβέρδε: «Δεν έχουμε δεδομένο τον τίτλο» (video)

Βαλβέρδε: «Δεν έχουμε δεδομένο τον τίτλο» (video)

Την κακή εμφάνιση του Ολυμπιακού παραδέχτηκε στις δηλώσεις του ο τεχνικός των Πειραιωτών, Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Ισπανός υποστήριξε ότι οι παίκτες του δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του δεν έχει εξασφαλίσει από τώρα τον τίτλο. Παράλληλα, ο Βαλβέρδε τόνισε ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος από τα όσα είδε στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού:

«Ήταν ένα παιχνίδι με πολύ χαμηλούς ρυθμούς, που δεν μένουν στην ιστορία. Είχαμε δύο όμορφα γκολ όμως. Στο πρώτο από τη στιγνμή που σκοράραμε ήμασταν καλοί. Είχα;με τον έλεγχο. Στο δεύτερο ξεκίνησε καλύτερα η ΑΕΚ. Οι πολλές διακοπές επηρέασαν αφού δεν είχε συνέχεια το ματς. Ήταν ένα παιχνίδι χωρίς ενδιαφέρον. Πιστέψαμε στο κάτι παραπάνω προς το τέλος, όμως δεν καταφέραμε να κάνουμε κάτι».

-          Μόνο οι διακοπές έπαιξαν ρόλο ή σκεφτόταν η ομάδα την Ντόρντμουντ;

«Δεν έχει σχέση με την Ντόρντμουντ. Η ΑΕΚ έπαιξε με μακρινές μπαλιές και εμείς προσπαθούσαμε να αντιδράσουμε. Απλά δεν παίξαμε καλά».

-          Τί έφταιξε και η ομάδα δεν βρήκε ρυθμό;

«Εχουμε ξαναπαίξει το ίδιο άσχημα. Καταρχήν να αναγνωρίσουμε ότι έπαιξε και ο αντίπαλος. Εμείς δεν μπορέσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και ο λόγος είναι οι διακοπές του αγώνα για διάφορους λόγους. Δεν γινόταν να αποκτήσουμε ρυθμό. Δεν είναι δικαιολογία αυτή. Όμως όταν δεν έχεις τη μπάλα στα πόδια σου δεν γίνεται να δημιουργήσεις αυτό που θέλεις. Είναι ένα ντέρμπι και το φυσιολογικό είναι να έχει πολλές διακοπές. Ηταν μεγάλος ο ανταγωνισμός. Όλα τα ντέρμπι εκτός από το 6-0 ήταν έτσι. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να ξέρεις να τα παίζεις. Μπορούν να κριθούν σε έναν τσακωμό, μία αποβολή, ένα λάθος».

-          Τί ακριβώς θέλατε να πετύχετε με την αλλαγή του Μέλμπεργκ; Για να βελτιώσετε τον ρυθμό της ομάδας το κάνατε;

«Ήταν υποχρεωτική λόγω τραυματισμού η αλλαγή του Φουστέρ. Ήθελα να δυναμώσω το κέντρο. Ήταν απόφαση με ρίσκο και δεν είχα άλλες λύσεις για δεξί μπακ. Ο Λυμπερόπουλος δημιουργούσε προβλήματα και φάνηκε στο γκολ. Ήθελα να δυναμώσω το κέντρο».

-          Για ποιο λόγο οι παίκτες ήταν ανέτοιμοι για αυτό που αντιμετώπισαν; Συμβιβαστήκατε με την νισοπαλία στο δεύτερο ημίχρονο;

«Αυτές είναι προσωπικές σας εκτιμήσεις. Εμείς πήγαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Ίσως να μην το πετύχαμε, όμως δεν συμβιβαστήκαμε με την ισοπαλία. Όταν αναλύουμε το ματς πριν τη σέντρα το κάνουμε σκεπτόμενοι ότι έχουμε και αντίπαλο.Υπάρχει η αίσθηση ότι θα κερδίζουμε όλα τα ματς χωρίς προσπάθεια. Υπάρχει η αντίληψη ότι από τον Οκτώβριο είμαστε πρωταθλητές. Αυτό είναι λάθος . Το έχω πει ότι η σεζόν θα είναι δύσκολη, θα πρέπει να προσπαθήσουμε σε όλα τα ματς. Η ΑΕΚ είχε την περηφάνια της και μας χάλασε το παιχνίδι. Έχουμε κάνει καλύτερες εμφανίσεις, αλλά δεν είχαμε δεδομένη τη νίκη. Προσπαθήσαμε. Αλλά θα είναι πολύ δύσκολη χρονιά η φετινή. Αποδείχτηκε ότι η ΑΕΚ έπαιξε πιο δυνατά από τα άλλα ματς. Ήθελε να αποδείξει ότι μπορεί να κάνει πράγματα. Κια το κατάφερε. Εμείς θα χρειαστεί να προσπαθήσουμε πολύ».

-          Φάνηκε ότι ο Ολυμπιακός χρειαζόταν παραγωγή φάσεων. Σας προβληματίζει ότι σήμερα η ομάδα σας έβγαλε λίγες φάσεις;

«Μας απασχολεί αυτό διότι μόνο δύο φάσεις πολύ δύσκολο να κερδίσεις. Μας έλειπε η ταχύτητα στην επίθεση. Προσπαθούσαμε να επιτεθούμε αλλά μας έλειπε η δημιουργία. Η ΑΕΚ τα κατάφερνε καλύτερα και φάνηκε».

-          Τελικά είστε ικανοποιημένος; Τον Μακούν γιατί τον βάλατε στο 91΄;

«Δεν είμαι ευχαριστημένος. Θα προτιμούσα τη νίκη. Η ομάδα προσπάθησε να φύγει νικήτρια. Όσο για τον Μακούν, είχα σκοπό να τον βάλω μετά την κόκκινη του Μάκου για να ενισχύσω την ομάδα επιθετικά. Αλλά μετά την αποβολή  του Μοδέστο αποφάσισα να συνεχίσω έτσι. Δεν είχα πρόθεση να κάνω άλλη αλλαγή. Αν δεν είχε αποβληθεί ο Μάκος δεν θα είχα κάνει άλλη αλλαγή».

Βαλβέρδε: «Δεν έχουμε δεδομένο τον τίτλο» (video)



Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved