Τα Σάββατα… μπορούν

Τα Σάββατα… μπορούν

Μόλις ένα γκολ με τη φανέλα του Ατρομήτου είχαν μέχρι χθες (15/10) Τάτος και Καραγκούνης, αλλά φαίνεται ότι ήξεραν πότε να ξαναχτυπήσουν. Ημέρα, Σάββατο…

Οι δουλειές που κάνουν στο γήπεδο, αρκετές. Ο ένας κατευθύνει σε συνεργασία με τον Πίτου Γκαρσία, το παιχνίδι του Ατρομήτου, ο άλλος δημιουργεί ρήγματα από τα πλάγια στις αντίπαλες άμυνες. Τόσο ο Ανδρέας Τάτος, όσο και ο Θανάσης Καραγκούνης, όμως, δεν φημίζονται για την ευχέρειά τους στο σκοράρισμα. Τη δουλειά αυτή την κάνουν συνήθως άλλοι, ωστόσο χθες οι δύο νεαροί μέσοι ήταν αποφασισμένοι να βρουν δίχτυα και με τα τέρματά τους διατήρησαν αήττητο τον Ατρόμητο. Το κοινό τους χαρακτηριστικό; Ότι και οι δύο μετρούσαν μέχρι χθες μόλις ένα γκολ στην καριέρα τους στο Περιστέρι. Το δεύτερο; Ότι τα προηγούμενα τέρματά τους, όπως ίσως και τα χθεσινά, είχαν ιδιαίτερη αξία και σημασία για την ομάδα τους… Η σύμπτωση; Και οι δύο είχαν σκοράρει Σάββατο. Όπως και τώρα…

Το best goal

Ο Καραγκούνης είχε ανοίξει πριν τον Τάτο λογαριασμό με τα δίχτυα. Πριν από 19 μήνες, και συγκεκριμένα το Σάββατο, 13 Μαρτίου του 2010, είχε ξεκινήσει μια κούρσα από τη θέση του αριστερού μπακ, έφτασε έξω από την αντίπαλη περιοχή, υποδέχθηκε τη μπάλα στην εξαιρετική ομαδική προσπάθεια του Ατρομήτου και… «σκότωσε» τον Πάρντο. Με εκείνο το 2-1 επί του Ηρακλή στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής, οι Περιστεριώτες ανάσαναν για τα καλά και ουσιαστικά εξασφάλισαν την παραμονή τους στην κατηγορία και ένα καλό πλασάρισμα στη βαθμολογία. Λίγο καιρό αργότερα, το τέρμα του 18χρονου τότε Καραγκούνη, ψηφίστηκε ως το καλύτερο γκολ της σεζόν 2009-10.

Αυτό κι αν ήταν κρίσιμο

Αν το μοναδικό γκολ του Καραγκούνη στη Σούπερ Λίγκα (πριν το σαββατιάτικο) ήταν μία φορά κρίσιμο, αυτό του Ανδρέα Τάτου ήταν δέκα! Αρχές Νοέμβρη του 2010 και τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο για τον Ατρόμητο. Η ομάδα προετοιμάζεται για ντέρμπι… ουραγών με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (10 αγωνιστική) γνωρίζοντας ότι ενδεχόμενη ήττα θα την αφήσει μόνη στον πάτο της βαθμολογίας. Τα πνεύματα είναι τεταμένα και στις αρχές της εβδομάδας η κατάσταση… ξεφεύγει.

Ο Γιώργος Δώνης αποφασίζει για πρώτη φορά να… τσιτώσει τους παίκτες του ζητώντας τους αφενός να παραμείνουν στις εγκαταστάσεις στο ενδιάμεσο των δύο προπονήσεων της ημέρας, αφετέρου να κλείσουν τα κινητά τους και να τα παραδώσουν. Κάποιοι αντιδρούν, αλλά η ιστορία γράφει. Το τρικ του κόουτς πιάνει τόπο. Ενας αγνώριστος από πλευράς πάθους Ατρόμητος, κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο της Νέας Σμύρνης στις 13 Νοέμβρη, 2010 (ημέρα Σάββατο) και με ένα γκολ του Τάτου στο πρώτο ημίχρονο, επικρατεί 1-0 του Πανιωνίου. Ο σκόρερ τρέχει και αγκαλιάζει τον προπονητή του και η ηρεμία επανέρχεται στο Μαζαράκη.

Είναι νωρίς ακόμα για να χαρακτηρίσει κάποιος κρίσιμα τα γκολ των Τάτου και Καραγκούνη, κόντρα στην Κέρκυρα. Σημαντικά, πάντως, τα λες ούτως ή άλλως γιατί μαζί με το αήττητο, ο Ατρόμητος διατηρεί και την καλή ψυχολογία ενόψει των δύο διαδοχικών εντός έδρας αγώνων. Όπως επίσης στέλνει και ένα μήνυμα στις ομάδες που θα τον αντιμετωπίσουν Σάββατα. «Τον Μήτρογλου φοβάστε, από αλλού θα το βρείτε…»

Το γκολ του Καραγκούνη

Το γκολ του Τάτου



Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved