Σιμάο: «Νίκη στην Ξάνθη και τίτλος»

Σιμάο: «Νίκη στην Ξάνθη και τίτλος»

Η Ξάνθη πάντα δυσκολεύει τον Παναθηναϊκό στα Πηγάδια, όπως ο ίδιος δήλωσε, ωστόσο ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ αισιοδοξεί ότι οι «πράσινοι» θα κατακτήσουν τη νίκη και… μακροπρόθεσμα το πρωτάθλημα.

Ο αμυντικός μέσος του Παναθηναϊκού μίλησε στην κάμερα της NOVA για την κυριακάτικη αναμέτρηση με την Ξάνθη, το επεισόδιο και τις τωρινές σχέσεις του με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, το μέλλον του στην Παιανία, τα διοικητικά του συλλόγου, αλλά και το πρωτάθλημα που θέλει σαν… τρελός.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σιμάο στη NOVA

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την τελευταία αναμέτρηση του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα. Τι αντίδραση περιμένεις από την ομάδα σου στον αγώνα με την Ξάνθη;

«Έχει περάσει μεγάλο διάστημα από το τελευταίο μας παιχνίδι, όμως τον περασμένο μήνα δουλέψαμε σκληρά για να είμαστε έτοιμοι για τους αγώνες που έρχονται. Προσπαθούμε να μην χάσουμε τον ρυθμό. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό στο παιχνίδι με την Ξάνθη».

Τι παιχνίδι περιμένεις;

«Είμαστε ο Παναθηναϊκός και όταν παίζουμε στην Ξάνθη, είναι πάντα δύσκολα παιχνίδια. Τουλάχιστον έτσι είναι τις τελευταίες σεζόν που έχω αγωνιστεί εκεί. Είναι μια καλή έδρα, όμως ο Παναθηναϊκός τις περισσότερες φορές φεύγει νικητής και ελπίζω πως το παιχνίδι που έρχεται, θα είναι ένα από τα καλύτερα μας παιχνίδια μετά από το μεγάλο διάστημα απουσίας από τους αγώνες. Ελπίζω να τα πάμε καλά και να κατακτήσουμε τους βαθμούς».

Υπάρχει βελτίωση στην ομάδα μέσα σε αυτόν τον μήνα;

«Με τον προπονητή που έχουμε πάντα βελτιωνόμαστε. Μας διδάσκει πράγματα, μας δείχνει τον σωστό τρόπο και προσπαθεί να βγάλει τον καλύτερο εαυτό από κάθε ποδοσφαιριστή. Μας λέει πάντα τι να κάνουμε και αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή, όταν ο προπονητής σου λέει τι πρέπει να κάνεις για να κερδίσεις ένα παιχνίδι. Κάνει καλά τη δουλειά του και προσπαθούμε κι εμείς να κάνουμε καλά τη δουλειά μας. Έχουμε βελτιωθεί αρκετά στο παιχνίδι μας. Παίξαμε δύο φιλικές αναμετρήσεις και ακόμα και εκεί φάνηκε η βελτίωση σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο».

Η παρεξήγηση που είχες με τον προπονητή σου ανήκει πια στο παρελθόν;

«Φυσικά, όλα είναι καλά. Αυτό συνέβη πριν αρκετό καιρό και αναγνωρίζω ότι έκανα λάθος. Έκανα λάθος και το ξέρω, όμως όταν νιώθεις ότι θα ...εκραγείς από κάτι που έχεις ακούσει, είναι ανθρώπινο... Μπορεί κάποιες στιγμές να έχεις νεύρα, ίσως περισσότερα απ' ότι πρέπει. Εξαρτάται από τις συνθήκες. Τότε αισθάνθηκα ότι έπρεπε να το κάνω. Θα μπορούσα να πω κάτι με καλύτερο τρόπο, πλησιάζοντας τον προπονητή και λέγοντας του: "κόουτς αυτό δεν μου άρεσε" και τότε θα μου απαντούσε. Κάτι που έγινε αργότερα, όμως η προηγούμενη συμπεριφορά μου ήταν λάθος. Είναι έμπειρος, σε μια ηλικία μεγαλύτερη από τον πατέρα μου και μου είπε τι θέλει από εμένα και πως πρέπει να φέρομαι και να δουλεύω όταν είμαι κοντά του και συνεργάζομαι μαζί του.

Και αυτό ήταν το πιο σημαντικό για εμένα. Προσπάθησα να αλλάξω, πιστεύω ότι κέρδισα και πάλι την εμπιστοσύνη του και θα προσπαθήσω να την διατηρήσω για πάντα. Γιατί μερικές φόρες ακόμα και αν νομίζεις ότι έχεις δίκιο, δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι έτσι... Άργησα, αλλά μια εβδομάδα αργότερα ζήτησα συγγνώμη από τον προπονητή μου και μου είπε τι θέλει από εμένα. Από τότε, δουλεύω σκληρά για να επιστρέψω στην ομάδα, να κερδίσω τη θέση μου και να γίνω φίλος του, αν βέβαια θέλει να γίνω φίλος του».

Νιώθετε επηρεασμένοι από τα διοικητικά προβλήματα;

«Η ομάδα παραμένει επικεντρωμένη στο στόχο της, ακόμα και αν γνωρίζουμε όλα όσα συμβαίνουν γύρω της. Αποφασίσαμε όλοι μας, να μην ασχολούμαστε με τα  διοικητικά προβλήματα, αλλά να μας απασχολούν μόνο τα προβλήματα που θα έχουμε στο γήπεδο. Ακόμα και αυτά, νομίζω ότι τα αντιμετωπίζουμε καλά. Δουλεύουμε σκληρά για να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν έξω από την ομάδα, γιατί στα αποδυτήρια δεν νομίζω ότι έχουμε προβλήματα. Έχουμε καλούς προπονητές, είμαστε όλοι φίλοι και δουλεύουμε σκληρά»

Θεωρείς πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα;

«Ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα, είναι το φαβορί αφού κέρδισε πέρυσι τον τίτλο, όμως πριν από αυτόν εμείς κερδίσαμε. Και σε καμία περίπτωση δεν θα είναι έκπληξη να κερδίσουμε φέτος έναν τίτλο ή το νταμπλ.  Αυτό θέλουμε και γι' αυτό δουλεύουμε. Για να κατακτήσουμε τίτλους. Θέλουμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Θέλουμε να κερδίσουμε και τον Ολυμπιακό, όμως ακόμα και αν δεν γίνει πιστεύω ότι θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα»

Σκέφτεσαι το μέλλον σου;

«Έχω ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Στο τέλος της σεζόν μένω ελεύθερος, όμως είμαι πάντα ανοικτός σε μια πρόταση από τον Παναθηναϊκό. Γιατί ο σύλλογος με έχει βοηθήσει πολύ όλα αυτά τα χρόνια και πάντα θα είμαι ανοικτός σε μια πρόταση για παραμονή στην ομάδα. Αν δεν θέλουν να ανανεώσουν το συμβόλαιο μαζί μου για παράδειγμα, τότε θα χρειαστεί να επιλέξω τι χρειάζομαι στη ζωή μου και με τη δουλειά μου, θα μπορέσω να κάνω τα σωστά μελλοντικά βήματα. Όμως τώρα είμαι συγκεντρωμένος στη δουλειά μου και αυτό θέλω να κάνω. Κάποιος μου είπε κάποτε ότι αν θέλεις να γίνει καλός παίκτης ή να κερδίσεις χρήματα ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, πρέπει να δουλέψεις σκληρά»

Θα φοράτε πλέον νέα φανέλα... Σου άρεσε;

«Είναι πραγματικά όμορφη. Καλή, πολύ καλή. Είναι λίγο πιο στενή και αθλητική γραμμή, το υλικό είναι λίγο διαφορετικό από αυτό της περασμένης σεζόν και είναι λίγο πιο ελαφριά. Ελπίζω να ...πετάξουμε στα επόμενα παιχνίδια, φορώντας τις νέες μας εμφανίσεις».



EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved