Την ανασΤΑΤΟΣε (video+photos)

Την ανασΤΑΤΟΣε (video+photos)

Σε ένα ματς που χαρακτηρίστηκε από τις διαδοχικές ανατροπές, Κέρκυρα και Ατρόμητος τα… βρήκαν στο 2-2. Φλέρταραν με την παρθενική τους νίκη οι γηπεδούχοι, ωστόσο οι Περιστεριώτες διατήρησαν το δικό τους αήττητο χάρη σε γκολ του Τάτου που διόγκωσε το πρόβλημα των Φαιάκων.

Μάχη ζωής και θανάτου έδινε σήμερα η Κέρκυρα δεδομένου ότι το ξεκίνημά της στο πρωτάθλημα ήταν κάκιστο. Οι παίκτες του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς νίκησαν το άγχος και παρότι δεν… τρέλαναν με την εμφάνισή τους, έβγαλαν πολύ πάθος στο γήπεδο και κατάφεραν να μετατρέψουν το εις βάρος τους 1-0 σε 2-1, χάρη – και - σε ευγενική χορηγία των Τόμας και Ιτάνζ. Ο Ανδρέας Τάτος, όμως, δεν μπορούσε να συμβιβαστεί με την ήττα και με πανέμορφο σουτ στο 80’, κράτησε όρθιο τον μετριότατο Ατρόμητο διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

Ματς εικοσαλέπτου

Ο πολύ βαρύς αγωνιστικός χώρος και η αγωνιστική… αποχή δεν βοήθησαν αρχικά την Κέρκυρα και τον Ατρόμητο που στο πρώτο 25λεπτο περιορίστηκαν σε ανούσιες μάχες στη μεσαία γραμμή. Οι αισθήσεις των παικτών ξύπνησαν από το 26’ και έπειτα και αφού ο Θανάσης Καραγκούνης άνοιξε το σκορ με κεφαλιά έπειτα από συστημένη σέντρα του Σκόνδρα, βρίσκοντας τον δρόμο προς τα δίχτυα έπειτα από 19 ολόκληρους μήνες.

Ο χαφ των Περιστεριωτών είχε κάνει σεφτέ τον Μάρτιο του 2010 πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ κόντρα στον Ηρακλή (είχε ψηφιστεί και best goal της σεζόν 2009-10) και περίμενε υπομονετικά όλο αυτό το διάστημα για να πανηγυρίσει προσωπική εύστοχη προσπάθεια. Μετά το 1-0, ο Ατρόμητος έδειχνε να ελέγχει τον ρυθμό, ωστόσο η εικόνα του αγώνα άλλαξε πολύ σύντομα και δραστικά. Ο Ιωάννου προειδοποίησε τον Ιτάνζ στο 35’ με ένα σουτ που έφυγε πάνω από τα δοκάρια, εντούτοις ο Γραμμόζης ήταν εύστοχος τέσσερα λεπτά αργότερα και έδωσε στους συμπαίκτες του άλλη πνοή. Στα περίπου δέκα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, οι Φαίακες επισκέφθηκαν τρεις ακόμα φορές τα καρέ των Κυανόλευκων και αν ήταν πιο ψύχραιμοι, θα μπορούσαν να αναλύουν στην ανάπαυλα το πώς θα διατηρήσουν το προβάδισμα.

Γκολ για bloopers, γκολ για highlight

Ο,τι δεν κατάφερε η Κέρκυρα στα τέλη του πρώτου μέρους, το πέτυχε στις αρχές του δευτέρου, πετυχαίνοντας ένα γκολ σε φάση που θα μπει στα bloopers της χρονιάς. Στο 50’, λοιπόν, Τόμας και Ιτάνζ κοιτάζονταν στα μάτια χαζεύοντας ο ένας την ομορφιά του άλλου για περίπου δέκα δευτερόλεπτα, ωστόσο ουδείς έκανε κίνηση να διώξει τη μπάλα που βρισκόταν στο ενδιάμεσο. Ο Αγρίτης είχε σοβαρό λόγο να μπει ανάμεσά τους, έκλεψε τη μπάλα από τον Τόμας (δικό του ως επί τω πλείστον το λάθος) και με χαρακτηριστική άνεση την έστειλε στα δίχτυα.

Αφού χρειάστηκε λίγη ώρα για να συνέλθει από το λάθος που έκαναν οι παίκτες του, ο Γιώργος Δώνης αναγκάστηκε να ρισκάρει. Αρχικά μετέτρεψε το 4-3-3 σε 4-4-2 (σε ρόμβο) ρίχνοντας στη μάχη τον Μπρίτο και στο 67’ επιστράτευσε και τον Αναστασάκο αντί του Γιαννούλη. Η ομάδα του, πάντως, δεν έβγαζε την απαραίτητη ενέργεια για να πιέσει την Κέρκυρα που σχετικά εύκολα έλεγχε τον ρυθμό και κρατούσε το προβάδισμα. Στη μοναδική, ωστόσο, καλή στιγμή των Περιστεριωτών, ο Τάτος διόρθωσε το λάθος των συμπαικτών του και με ένα πανέμορφο αριστερό σουτ από το ύψος της περιοχής, έφερε το ματς στα ίσια (80’).

Στα λεπτά που ακολούθησαν, αμφότερες οι ομάδες ήθελαν να διεκδικήσουν το τρίποντο, χωρίς όμως να έχουν και διάθεση να ρισκάρουν, με αποτέλεσμα να μην δημιουργηθεί κάποια κλασική ευκαιρία.

Το τελικό 2-2 μάλλον αφήνει ανικανοποίητη την Κέρκυρα που έψαχνε το παρθενικό της τρίποντο και ικανοποιημένο τον Ατρόμητο, υπό την έννοια ότι για δεύτερο εκτός έδρας παιχνίδι (το πρώτο στην Τρίπολη), απέσπασε αποτέλεσμα παρότι δεν ήταν καλός. Κάτι που δεν συνέβαινε ποτέ τα προηγούμενα δύο χρόνια…

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας τη μετέφερε το Onsports, πατώντας ΕΔΩ.

Την ανασΤΑΤΟΣε (video+photos)

Unsupported video


Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved