Ντέρμπι εκδίκησης ή επιβεβαίωσης...

Ντέρμπι εκδίκησης ή επιβεβαίωσης...

Ο... χορός των ντέρμπι ανοίγει στη φετινή Super League με το αποψινό (15/10, 20:30) ματς, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, στο ΟΑΚΑ, για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ντέρμπι όχι μόνο για λόγους γοήτρου, αλλά και για βαθμολογικούς, καθώς, αν και νωρίς, οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας από 9 βαθμούς (τέσσερα παιχνίδια έχει δώσει η ΑΕΚ, τρία ο Ολυμπιακός).

Η ΑΕΚ, πληγωμένη από το περσινό 6-0 του «Γεώργιος Καραϊσκάκης», θα ψάξει την εκδίκησή της, για να πάρει το... αίμα της πίσω, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός θέλει μια νίκη επιβεβαίωσης, για να στείλει το μήνυμά του ότι και φέτος θα είναι το αφεντικό.

Στις εξέδρες του ΟΑΚΑ αναμένεται να βρεθούν αρκετοί φίλαθλοι της ΑΕΚ, με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις να κάνουν λόγο πως το κάτω διάζωμα (μόνο αυτό θα είναι ανοιχτό) μπορεί να γεμίσει από οπαδούς της Ένωσης.

Πάνοπλη η ΑΕΚ, με απουσίες ο Ολυμπιακός

Πάνοπλη θα παραταχθεί η ΑΕΚ, καθώς και οι Δέλλας, Καφές ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών τους και συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή από τον Νίκο Κωστένογλου. Μοναδικός απών από την αναμέτρηση θα είναι ο τραυματίας Κωνσταντόπουλος.

Αντίθετα, αρκετές απουσίες θα έχει ο Ολυμπιακός, καθώς ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Τοροσίδη, Γέστε, Φέισα, αλλά και τον Μανιάτη, ο οποίος είναι ανέτοιμος.

Τα πλάνα των δύο προπονητών

Ο Νίκος Κωστένογλου αναμένεται να παρατάξει την ΑΕΚ με τον Αραμπατζή κάτω από τα δοκάρια, τους Μανωλά και Κάλα στο κέντρο της άμυνας, με τον Γεωργέα στα δεξιά και τον Καράμπελα στα αριστερά.

Στα χαφ αναμένεται να είναι οι Βάργκας, Μάκος και Λαγός, με τον Λυμπερόπουλο στην κορυφή της επίθεσης και τους Λεονάρντο στα αριστερά του και Γκούντγιονσεν στα δεξιά του.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε φαίνεται να έχει καταλήξει σε μεγάλο βαθμό στην 11άδα του Ολυμπιακού. Κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να είναι ο Κοστάντσο, ενώ για το κέντρο της άμυνας επικρατέστεροι είναι οι Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλος, με τον Μαρκάνο να διεκδικεί θέση. Για τα δύο άκρα οι Χολέμπας (αριστερά) και Μοντέστο (δεξιά) θεωρούνται σίγουροι.

Στην τριάδα των χαφ αναμένεται να αγωνιστούν οι Μακούν, Ορμπάιθ και Ιμπαγάσα, με τον τελευταίο να έχει πιο ελεύθερο ρόλο. Στην επίθεση μοναδικό προωθημένος θα είναι ο Τζεμπούρ με τον Φουστέρ στα δεξιά και τον Μιραλάς στα αριστερά. Ωστόσο, θέση διεκδικεί και ο Αμπντούν για τα δεξιά. Αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε θα μείνει εκτός 11άδας ο Μακούν, ο Φουστέρ θα πάει στα χαφ και ο Ιμπαγάσα θα είναι δίπλα στον Ορμπάιθ.

Διαβάστε ακόμα:

Μαύρος στο Onsports: «Στα ντέρμπι η λογική πάει περίπατο»

Η «σκακιέρα» των προπονητών

Αγάπη που 'γινες... δίκοπο μαχαίρι

Το ντέρμπι σε αριθμούς

Τσίκινης: «Κλειδί η συγκέντρωση του Κωνσταντινέα»



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved