Μήνου: «Η ΑΕΚ έχει ελπίδες αν…»

Μήνου: «Η ΑΕΚ έχει ελπίδες αν…»

Την πεποίθησή του πως η αλλαγή στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ που έφερε η αλλαγή προπονητή, μπορεί να υπερκεράσει την υπεροπλία στο ρόστερ του Ολυμπιακού, εξέφρασε ο Αντώνης Μήνου.

Ο παλαίμαχος πορτιέρο της Ένωσης, φιλοξενούμενος στον αέρα του «NovaΣΠΟΡ FM 94,6», υποστήριξε πως οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ελπίδες μόνο αν ο Κωστένογλου «συμμαζέψει την αγωνιστική αναρχία που παρουσίαζε η ομάδα μέχρι σήμερα», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επιτυχία του πρώην συνεργάτη του, Φερνάντο Σάντος με την Εθνική.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αντώνη Μήνου:

Για την επιτυχία του πρώην συνεργάτη του, Φερνάντο Σάντος, με την Εθνική: «Κάτι χρωστούσε και στον Σάντος η πορεία του στην Ελλάδα. Έφτασε πολλές φορές στην πηγή για να πετύχει κάτι σημαντικό, αλλά συγκυρίες και ατυχίες του στέρησαν το κάτι παραπάνω απ’ τη διαπίστωση ότι έκανε εξαιρετική δουλειά. Καιρός ήταν η τύχη να του τα δώσει πίσω αυτά που του στέρησε. Η πρώτη θέση φάνταζε δύσκολη, λόγω της παρουσίας της Κροατίας και στόχος ήταν, νομίζω, η πρόκριση -έστω και στα μπαράζ. Παρόλα αυτά, η Εθνική πέρασε απευθείας κι αυτό οφείλεται κατά πολύ στον Σάντος».

Για το πώς βλέπει τους αντιπάλους πριν το ντέρμπι: «Το μόνο που μπορεί ν’ αλλάξει παραμονές ενός ντέρμπι είναι η ψυχολογία. Ο προηγούμενος προπονητής της ΑΕΚ ενδεχομένως να είχε μια διαφορετική νοοτροπία. Η αλλαγή προπονητή, πάντως, πάντα βοηθάει ψυχολογικά τους παίκτες και η ΑΕΚ μπορεί να περιμένει καλά πράγματα, όσον αφορά αυτόν τον τομέα. Κι αυτό διότι γενικά -εκτός απ’ τα αγωνιστικό κομμάτι- υστερεί και σε ψυχολογία απ’ τον Ολυμπιακό, που έχει κάνει μεταγραφές και γενικά μοιάζει ισχυρότερος ως ομάδα».

Για το αγωνιστικό κομμάτι του ντέρμπι: «Η ΑΕΚ παρουσίαζε αγωνιστική αναρχία μέχρι τώρα, καμία ισορροπία στις γραμμές της. Αν το αλλάξει αυτό ο Κωστένογλου, αν φέρει κοντά τις γραμμές, η ΑΕΚ μπορεί να νικήσει. Αν κατέβει πολύ επιθετικά, δεν νομίζω ότι θα πάει καλά. Θα πρέπει να ποντάρει στο να φτιάξει ισχυρό κέντρο και να πάρει τον έλεγχο.

Μέχρι τώρα η ΑΕΚ έχει να δείξει ως ξεχωριστή παρουσία μόνο τον Λεονάρντο. Είναι κάτι που με εξέπληξε κι εμένα, για να πω την αλήθεια. Παρόλο που δεν είχε την απαιτούμενη εμπιστοσύνη, φαινόταν ο παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μπορεί να το κάνει και το Σάββατο. Ο Γκούντγιονσεν δεν μ’ έχει πείσει μέχρι τώρα, αλλά νομίζω ότι και ο προηγούμενος προπονητής έμοιαζε να μην έχει ρόλο.

Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να επιβάλλει τον ρυθμό του. Έχει υπεροπλία απ’ το κέντρο και μπροστά και είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Η ΑΕΚ πρέπει να παρουσιαστεί πολύ «σφιχτά» αμυντικά για να το καταφέρει, ωστόσο -ακόμα κι έτσι- η ποιότητα του αντιπάλου της είναι από μόνη της ικανή να δημιουργήσει προβλήματα».



Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved