Μαυρογενίδης: «Στα ντέρμπι γράφεται η ιστορία»

Μαυρογενίδης: «Στα ντέρμπι γράφεται η ιστορία»

Ο Ολυμπιακός έχει ένα μικρό προβάδισμα σε σχέση με την ΑΕΚ για το ντέρμπι του Σαββάτου (15/10) στο ΟΑΚΑ, σύμφωνα με τον Δημήτρη Μαυρογενίδη.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των «ερυθρόλευκων» σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM», τόνισε πως ουδείς μπορεί να είναι απόλυτος στις προβλέψεις του για τα ντέρμπι, τα οποία παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες και μέσω αυτών γράφεται η ιστορία των ομάδων.

Αρχικά, ο πρώην διεθνής άσος, μίλησε για τα ντέρμπι που αγωνίστηκε κόντρα στην Ένωση: «Είμαι ικανοποιημένος που αγωνίστηκα σε πολλά ντέρμπι, τα περισσότερα των οποίων ήταν νικηφόρα. Κυρίως οι εποχές που υπήρχε το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας υπήρχε μια ιδιαιτερότητα, κυρίως λόγω της παρουσίας του κ. Μπάγεβιτς. Εγώ δεν ήμουν στην πρώτη χρονιά που επέστρεψε, αλλά την δεύτερη. Σε αυτά τα παιχνίδια υπήρχε μια ιδιαίτερη χροιά, λίγο πιο έντονη και από την στιγμή που καταφέραμε και πήραμε τη πρώτη μας νίκη, καταφέραμε και πήραμε καλύτερη ψυχολογία σαν ποδοσφαιριστές».

Για το τι σημαίνουν αυτά τα παιχνίδια για τους ποδοσφαιριστές, απάντησε: «Οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής που σέβεται τον εαυτό του και την προσπάθειά του, θέλει πολύ να παίζει σε αυτά τα παιχνίδια. Σε αυτά τα ματς μπορεί ένας παίκτης να καθιερωθεί στις συνειδήσεις του κόσμου. Αντίθετα, μια αρνητική εμφάνιση, μπορεί να τον στιγματίσει. Είναι τα παιχνίδια που μένουν στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστή. Όλα αυτά τα παιχνίδια έχουν ιδιαιτερότητα και εκεί γράφεται η ιστορία των ομάδων.

Όσον αφορά στις προβλέψεις του για το ντέρμπι, τόνισε: «Απόλυτοι δεν μπορούμε να είμαστε στο ποδόσφαιρο. Η ιδιαιτερότητα και η ομορφιά του ποδοσφαίρου είναι ότι μπορεί ο αδύναμος να νικήσει έστω και μια φορά τον δυνατό. Ο φετινός Ολυμπιακός με το ρόστερ έχει, έχει ένα προβάδισμα σε σχέση με όλους τους αντιπάλους. Δεν είναι ωραίο, αλλά η πραγματικότητα. Οι επενδύσεις που έχει κάνει είναι ξεκάθαρο πως έχει προβάδισμα απέναντι όλων».

Αναφορικά με την εμπιστοσύνη που δείχνει ο Ολυμπιακός στο πρόσωπο του Ερνέστο Βαλβέρδε, σχολίασε: «Νομίζω ότι αυτή πρέπει να είναι η φιλοσοφία των ομάδων. Ο κ. Βαλβέρδε έχει την εμπιστοσύνη από όλους. Ο προπονητής πρέπει να στηρίζεται και η ομάδα να βασίζεται στην φιλοσοφία του προπονητή. Έτσι πρέπει να γίνεται».

Για το αν ο Ολυμπιακός υπερέχει κόντρα στην ΑΕΚ, είπε: «Νομίζω ότι η περσινή ΑΕΚ ήταν πιο δυνατή σε σχέση με τη φετινή. Μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ έπρεπε να έχει διαφορετική εικόνα. Όμως, βλέπουμε πως σε όλα τα… κομμάτια χρειάζεται λύσεις. Αγωνιστικά, δεν υπάρχει χρόνος για τη συνέχεια, καθώς στην Ευρώπη, μάλλον έχει μείνει εκτός και μπορεί από νωρίς στο πρωτάθλημα να μείνει πίσω. Δηλαδή, πριν ξεκινήσει η σεζόν, μπορεί να μείνει εκτός στόχων. Η εικόνα της, στον αγώνα με την Ξάνθη ήταν αρκετά καλή, αλλά στα υπόλοιπα παιχνίδια δεν είχε καλή αγωνιστική εικόνα».

Ερωτηθείς πώς μπορεί να χάσει το συγκεκριμένο παιχνίδι ο Ολυμπιακός, υποστήριξε: «Νομίζω ότι εξαρτάται μόνο από αυτόν. Θεωρώ δύσκολο να χάσει το παιχνίδι. Στα ντέρμπι μπορούν να συμβούν τα πάντα. Μία φάση, μια αποβολή μπορεί να καθορίσει και να αλλάξει την εικόνα του παιχνιδιού».

Για το αν η διακοπή του πρωταθλήματος και η αλλαγή προπονητή στην ΑΕΚ μπορεί να επηρεάσει τον Ολυμπιακό, ανέφερε: «Η αποχή επηρεάζει τους πάντες. Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει ρυθμό και μέσω των προπονήσεων γιατί έχει δύο ενδεκάδες που πρέπει να αποδείξουν την αξία τους και να πάρουν ευκαιρίες. Αυτό ίσως είναι ένα αβαντάζ και έχει καλύτερο ρυθμό. Η κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, επηρεάζει τους πάντες. Θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο δυνατές οι ομάδες. Θα είχαν και περισσότερες πιθανότητες στην Ευρώπη».

Αναφορικά με την έλευση του Νίκου Κωστένογλου στην Ένωση, δήλωσε: «Νομίζω ότι αν κοιτάξουμε στο παρελθόν τις ομάδες που έχουν αλλάξει προπονητή, παρουσιάζονται βελτιωμένες. Επηρεάζονται οι ποδοσφαιριστές από μία αλλαγή. Θεωρώ όμως, ότι τα προβλήματα που έχει η ΑΕΚ δεν έχουν να κάνουν ούτε με τον προηγούμενο προπονητή, ούτε κ. Κωστένογλου. Είναι κυρίως διοικητικά».

Παράλληλα, ο Δημήτρης Μαυρογενίδης μίλησε για το… φαινόμενο της μη πληρωμής ποδοσφαιριστών: «Να μην είναι πληρωμένοι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές είναι συζητήσιμο. Οι ξένοι δεν το δέχονται εύκολα. Έχουμε δει ότι μερικοί ξένοι που έχουν χάσει κάποια χρήματα, μετά από λίγο διάστημα, έχουν βρεθεί στα δικαστήρια. Να αγαπάμε όλους τους ποδοσφαιριστές αλλά να μην είμαστε τόσο προσωπολάτρεις. Έρχονται να βοηθήσουν, αλλά το σημαντικό κομμάτι είναι το οικονομικό».

Αναφορικά με το γεγονός πως το ελληνικό στοιχείο της ΑΕΚ θα είναι έντονο και αν μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο, είπε: «Μπορεί να παίξει ρόλο. Το πάθος και η θέληση είναι καλό στοιχείο για την αγωνιστικότητα μιας ομάδας. Αλλά δεν είναι το κυρίαρχο. Ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι μπορεί και να μην έχει κανένα Έλληνα. Για τα μάτια τα δικά μου και των φιλάθλων του Ολυμπιακού, αυτό δεν είναι ωραία εικόνα».

Για τους παίκτες των δύο ομάδων που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, σχολίασε: «Σίγουρα η εμπειρία του Νίκου Λυμπερόπουλου, αν παίξει, ξέρει τι πρέπει να κάνει. Δραστήριος και παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά, είναι ο Λεονάρντο. Δείχνει ότι με μία προσωπική ενέργεια μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω. Στα στημένα η ΑΕΚ έχει καλά κορμιά. Περιμένουν περισσότερα από τον Γκούντιονσεν. Ο Κάλα και ο Κάρλος δείχνουν ποιότητα αλλά το σημαντικό είναι ότι σε αυτά τα παιχνίδια χρειάζεται πάθος. Στον Ολυμπιακό υπάρχουν πολλοί που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ο τρόπος παιχνιδιού του Ολυμπιακού μπορεί να κάνει πρωταγωνιστή κάθε παίκτη».

Ακόμα, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, μίλησε και για το γεγονός πως οι Τοροσίδης, Μανιάτης, Ζαραδούκας και σε λίγο διάστημα ο Χολέμπας θα ενισχύσουν την Εθνική ομάδα: «Είναι πολύ καλό για τα παιδιά που η προσπάθειά τους έχει αναγνωριστεί. Είναι το καλύτερο να αγωνίζεσαι στην Εθνική. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός που βοηθάει την ομάδα. Νομίζω στην Ελλάδα έχουμε έλλειψη δημιουργικού χαφ».

Για τη νέα επιτυχία της Εθνικής μας ομάδας, ανέφερε: «Το λέγαμε πως σαν Έλληνες δεν έχουμε μια ταυτότητα. Πλέον υπάρχει και έχει τη σφραγίδα του κ. Ρεχάγκελ και του κ. Σάντος σε μια πιο βελτιωμένη… έκδοση. Έχει να κάνει με τις προσπάθειες των παικτών, που έχουν κρατήσει την ομάδα, κάτω από αντίξοες συνθήκες. Το πρωτάθλημα έχει χαμηλό επίπεδο. Απέναντι στον κόσμο και στα Μέσα που κρίνουν τα πάντα. Αυτοί κρατούν την Εθνική ψηλά. Αξίζει μπράβο σε όλους».

Τέλος, αναφορικά με τα επαγγελματικά του… βήματα, σχολίασε: «Εδώ και καιρό, έχω πάρει τα διπλώματα και μαζί με τους Καραταΐδη και Σαββίδη ασχολούμαστε με Ακαδημίες που έχει ο Κούλης στο Μενίδι. Έχει ενδιαφέρον με τις δυσκολίες τους. Η παιδεία που έχουμε για το ποδόσφαιρο είναι λίγο περίεργη. Τα ξέρουμε όλα και βιαζόμαστε. Έχει ενδιαφέρον. Δεν με ενδιαφέρει να ασχοληθώ επαγγελματικά».



Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved