Τζιωρτζιόπουλος: «Στην ψυχολογία θα κριθεί το ντέρμπι

Τζιωρτζιόπουλος: «Στην ψυχολογία θα κριθεί το ντέρμπι

Αν και παραδέχτηκε πως ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος από την ΑΕΚ σε όλους τους τομείς, ο Σταύρος Τζιωρτζιόπουλος επισήμανε πως το ντέρμπι θα κριθεί στην ψυχολογία.

Ο Έλληνας αριστερός μπακ μίλησε στον NOVAsport fm για το ντέρμπι του Σαββάτου, αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για το ντέρμπι σημείωσε: «Θεωρώ ότι αν μια ομάδα αυτή τη στιγμή έχει προβάδισμα είναι η ΑΕΚ μόνο και μόνο από το γεγονός ότι θα παίζουν περισσότεροι Έλληνες στην ενδεκάδα σε σχέση με εκείνη του Ολυμπιακού. Και αυτό μετράει, γιατί ξέρουν την ψυχολογία και ξέρουν τι σημαίνει ντέρμπι. Είναι ένα ματς με ιδιαιτερότητες, και θα κριθεί στην ψυχολογία. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μπροστά, σε θέματα ρόστερ, οργάνωσης, διοίκησης».

Για την αλλαγή προπονητή στην ΑΕΚ και πως αυτό θα επηρεάσει την ομάδα, σημείωσε: «Συνήθως υπάρχει έξτρα κίνητρο για τους παίκτες σε σχέση με τον προηγούμενο προπονητή, και δείχνουν μεγαλύτερη μαχητικότητα. Σε βάθος χρόνου θα φανούν τα αποτελέσματα, αλλά δε νομίζω άμεσα να αλλάξει κάτι. Θα είναι πολύ μικρές οι διαφορές. Εγώ είμαι κατά των αλλαγών. Μια ομάδα για να προοδεύσει πρέπει να γίνει κάτι ανάλογο με τον Εργοτέλη και τον Καραγεωργίου. Να δοθεί χρόνος και εμπιστοσύνη στον προπονητή και να υπάρχει στην ομάδα οικονομική σταθερότητα, κάτι που δεν υπάρχει στην ΑΕΚ τα τελευταία πέντε χρόνια. Να μην υπάρχει το κλίμα σήμερα είμαστε, αύριο δεν είμαστε στην ομάδα».

Για το δίλημμα του Κωστένογλου, Καράμπελας ή Κοντοές για το αριστερό άκρο της άμυνας, υποστήριξε: «Με τον Μιραλάς σε καλή κατάσταση, ο Κοντοές θα μπορέσει να τον καλύψει καλύτερα».

Κάνοντας ένα σχόλιο για το ελληνικό πρωτάθλημα, τόνισε: «Ολοι ξέρουμε ότι ισχύει αυτό που είχε πει ο Δώνης στον τελικό Κυπέλλου. Είδαμε στην Τουρκία σε ανάλογη περίπτωση, βγήκαν οι αποφάσεις σε χρόνο dt. Εδώ έξι μήνες έχουν περάσει και ακόμη έχουμε ομάδα Α και Β».

Για το σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται η ΑΕΛ Καλλονής τη νέα περίοδο, απάντησε: «Θα μας πει ο Αγιος Βασίλης τα Χριστούγεννα, θα μας το φέρει δώρο. Βλέπουμε πως γίνεται έφεση και κόντρα έφεση, μετά ακολουθούν τα πολιτικά δικαστήρια. Εμάς τους ποδοσφαιριστές δεν μας σκέφτεται κανένας. Οι παίκτες της Β’ δεν θα έχουν παιχνίδια μέχρι την επόμενη μεταγραφική περίοδο».

Για την Εθνική ομάδα και την καλή της πορεία, υποστήριξε: «Στην Εθνική μας σώζει το γεγονός ότι πολλά παιδιά παίζουν στο εξωτερικό, σε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα και έχουν παραστάσεις. Αλλα αυτό δεν θα γίνεται για πάντα. Πρέπει να δούμε τι γίνεται πίσω από την Ανδρών, στην Ελπίδων και τη Νέων. Αν υποστηρίζονται αυτά τα παιδιά, αν παίζουν στις ομάδες τους».

Τέλος για την δική του καριέρα, ο Τζιωρτζόπουλος είπε: «Οσο αντέχω θα συνεχίζω. Όταν δεν μπορώ, θα σταματήσω. Είμαστε στα μέσα Οκτωβρίου και δεν έχουμε δώσει κανένα επίσημο παιχνίδι. Μέσα σε επτά μήνες θα πρέπει να παίξουμε 35 παιχνίδια συν αυτά του Κυπέλλου. Ξαφνικά θα γίνουμε… Αγγλία».



Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved