Έτοιμος για δύο ΑΜΚ ο πρίγκιπας

Έτοιμος για δύο ΑΜΚ ο πρίγκιπας

Ο Σουλτάν Αλ Σαούντ ετοιμάζεται να κάνει δικό του το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και σύμφωνα με το πλάνο του 70 εκατ. ευρώ θα μπουν στα ταμεία του «τριφυλλιού».

Μετά τις χθεσινές (13/10) εξελίξεις, ο Σαουδάραβας επενδυτής έχει ξανά προβάδισμα έναντι των άλλων υποψήφιων να εμπλακούν με τα διοικητικά του Παναθηναϊκού και οι επόμενες μέρες αναμένεται να είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Θα φανεί ξεκάθαρα το αν τελικά θα υπάρξει συμφωνία του Γιάννη Βαρδινογιάννη με τον Σουλτάν Αλ Σαούντ και αν ο Παναθηναϊκός θα περάσει σε άλλο επίπεδο.

Βάζει 70 εκατ. ευρώ!

Με βάση το πλάνο που έχει καθορίσει, από την αρχή της εκδήλωσης του ενδιαφέροντός του, ο πρίγκιπας Σουλτάν αναμένεται με το… «καλημέρα» να βάλει 20 εκατ. ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Αυτό θα γίνει μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, στην οποία δε θα πάρει μέρος ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έτσι ώστε το ποσοστό του να περάσει στα χέρια του 26χρονου Σαουδάραβα.

Σύμφωνα με τα σχέδια του πρίγκιπα, μετά την πρώτη ΑΜΚ θα προκηρυχθεί άμεσα και δεύτερη, ύψους 50 εκατ. ευρώ – ποσό που ο Σαουδάραβας έχει πει πως προορίζεται για τις μεταγραφές – τα οποία εκ νέου θα μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Πέρα λοιπόν από τα 70 εκατ. ευρώ που θα βάλει ο πρίγκιπας στο «τριφύλλι», είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί το ποσοστό που θα έχει στην κατοχή του πάνω από το 54,7% αν οι άλλοι μέτοχοι δε συμμετάσχουν στις ΑΜΚ.

Συνάντηση με τον Βαρδινογιάννη και όχι μόνο

Ως το Σάββατο (15/10) θα πρέπει να έχουν ωστόσο φτάσει όλα τα πιστοποιημένα έγγραφα στα χέρια των δικηγόρων του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Η πλευρά του πρίγκιπα Σουλτάν διαβεβαιώνει ότι όλα θα γίνουν όπως έχουν συμφωνηθεί και πως το επόμενο βήμα θα είναι η υπογραφή του MOU μεταξύ των δυο πλευρών. Δεν αποκλείεται μάλιστα αυτό να συζητηθεί και να υπογραφεί στη συνάντηση που θα έχει ο πρίγκιπας Σουλτάν Αλ Σαούντ με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, μετά την άφιξη του Σαουδάραβα στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρίγκιπας Σουλτάν έχει στο μυαλό του και το θέμα του γηπέδου, κάτι που σημαίνει ότι είναι έτοιμος να χρηματοδοτήσει τη συνέχιση του έργου στο Βοτανικό το οποίο έχει άδεια οικοδομής σε ισχύ και καμία πιθανότητα να «μπλοκάρει» εκ νέου, με αποτέλεσμα να κάνει επαφές και με φορείς της πολιτείας στην παρουσία του στην Ελλάδα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συναντηθεί με τον υπουργό ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αφού ο Σουλτάν Αλ Σαούντ έχει σκοπό να επενδύσει στην Ελλάδα και εκτός Παναθηναϊκού.

Εκτός όλων αυτών, ο πρίγκιπας Σουλτάν θέλει να δώσει το «παρών» στο γήπεδο την επόμενη εβδομάδα. Ο Παναθηναϊκός στις 22/10 υποδέχεται τον Εργοτέλη στο ΟΑΚΑ και θέλει να δει ένα γεμάτο γήπεδο και την ομάδα να παίρνει την νίκη, αυτό είναι που περιμένει σύμφωνα με το περιβάλλον του, έτσι ώστε να ξεκινήσει… με το δεξί η παρουσία του στο γήπεδο της ομάδας που φιλοδοξεί να αποκτήσει.



Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved