Παράσχος: «Αδιανόητο να μην νικήσει ο Ολυμπιακός»

Παράσχος: «Αδιανόητο να μην νικήσει ο Ολυμπιακός»

Αδιαφιλονίκητο φαβορί για το σαββατιάτικο ντέρμπι του ΟΑΚΑ Με την ΑΕΚ θεωρεί τον Ολυμπιακό ο Γιώργος Παράσχος.

Ο έμπειρος τεχνικός του Λεβαδειαού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Πρωταθλητή», επισήμανε πως οι «ερυθρόλευκοι» υπερτερούν της Ένωσης σε όλα, με το μοναδικό δυνατό σημείο της ΑΕΚ να είναι τα στημένα.

Ο Παράσχος τόνισε αρχικά: «Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή Ολυμπιακός και ΑΕΚ δεν μπορούν να συγκριθούν. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα με πάρα πολλές λύσεις σε όλες τις γραμμές, εν αντιθέσει με την ΑΕΚ των γνωστών προβλημάτων. Σε μεγάλο βαθμό θεωρώ ότι η νίκη περνάει από τον άξονα. Και με τους παίκτες που έχει ο Ολυμπιακός, όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στα άκρα του, είναι πολύ δύσκολο για την ΑΕΚ να κρατήσει το μηδέν πίσω. Αντίθετα, δεν νομίζω ότι για τον Ολυμπιακό είναι τόσο δύσκολο να κρατήσει ανέπαφη την εστία του, υπό την έννοια ότι η ΑΕΚ έχει παρουσιάσει μία αργή ομάδα που δεν μπορεί εύκολα να απειλήσει τον αντίπαλό της. Το μόνο στο οποίο μπορεί να έχει πρόβλημα ο Ολυμπιακός είναι τα στημένα, ένας τομέας στον οποίο η ΑΕΚ φαίνεται να έχει μία έφεση».

Για τον Ιμπαγάσα και την ανάπτυξη του Ολυμπιακού, υπογράμμισε: «Πολλά θα κριθούν από την απόδοση του Ιμπαγάσα καθώς πρόκειται για παίκτη που προκαλεί προβλήματα σε οποιαδήποτε άμυνα. Στη λειτουργία του κέντρου του Ολυμπιακού ωστόσο θα παίξει για άλλη μια φορά μεγάλο ρόλο και ο Ορμπάιθ, που η ομάδα στο πρόσωπό του φαίνεται να έχει βρει τον ιδανικό κόφτη. Όσο αθόρυβος είναι, άλλο τόσο πολύτιμος αποδεικνύεται. Αλλά δεν είναι μόνο θέμα κέντρου, μήπως στην άμυνα δεν έχει λύσεις ο Ολυμπιακός; Η απουσία του Τοροσίδη είναι σημαντική, αλλά βλέπουμε ότι υπάρχουν λύσεις από πίσω του και πολύ αξιόλογες. Προσωπικά θεωρώ αδιανόητο να χάσει από την ΑΕΚ».

Για την αλλαγή προπονητή στην ΑΕΚ, σχολίασε: «Η αλλαγή προπονητή μπορεί να αλλάζει την ψυχολογία, όμως στην προκειμένη περίπτωση δεν ξέρω τι αποτέλεσμα θα έχει με δεδομένο ότι από όσα ξέρω οι παίκτες της ΑΕΚ δεν είχαν ιδιαίτερα προβλήματα με τον Μανόλο Χιμένεθ. Αντίθετα, φαινόταν να παίζουν για εκείνον. Οπότε δεν ξέρω αν αυτό αλλάζει τόσο την ψυχολογία...».

Αναφερόμενος στον Κονστάντσο, είπε: «Στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει να βγάζουμε συμπεράσματα πάρα πολύ γρήγορα και να καταδικάζουμε παίκτες. Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω εγώ είναι πως ξαφνικά ένας ποδοσφαιριστής με την καριέρα του Κονστάντσο μπορεί να εξελιχθεί σε μετριότητα. Για μένα είναι καθαρά ψυχολογικό το θέμα. Έχει ανάγκη από δύο – τρία καλά ματς. Αυτό θα κάνει και τον κόσμο να τον εμπιστευτεί περισσότερο και τον ίδιο να νιώσει γερά στα πόδια του».

Για το επόμενο ματς του Ολυμπιακού με την Ντόρτμουντ στο Champions League, σημείωσε: «Ο Ολυμπιακός ακόμα και να χάσει από την ΑΕΚ, κάτι που τόνισα ότι τι θεωρώ αδιανόητο, ουσιαστικά δεν χάνει κάτι ιδιαίτερο, σε ότι έχει να κάνει με τη βαθμολογία, καθώς ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή του πρωταθλήματος, ενώ δεν έχει και άλλες απώλειες. Η πιθανή απώλεια την νίκης νομίζω ότι θα του κάνει κακό στον τομέα ψυχολογία για ένα τέτοιο ματς. Μπορεί να μιλάμε για διαφορετικούς αγώνες, ωστόσο είναι πολύ σημαντικό σε ένα τέτοιο ματς να πηγαίνεις με καλή ψυχολογία. Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε φόρμα και νομίζω ότι μπορεί να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις του και με την Ντόρτμουντ. Είναι μια καλή ομάδα, ωστόσο στο Καραϊσκακη ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει τη νίκη και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο για τη συνέχεια».

Τέλος, σε ότι αφορά την ομάδα του τον Λεβαδειακό, τόνισε: «Είμαστε σε κατάσταση αναμονής. Θα δούμε... Γιατί έτσι όπως είναι τα πράγματα δεν μπορείς να λες μεγάλα λόγια, από τη στιγμή που τα δεδομένα αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη».



Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved