Μακούν: «Νιώθω δυνατός και θέλουμε νίκη με ΑΕΚ»

Μακούν: «Νιώθω δυνατός και θέλουμε νίκη με ΑΕΚ»

Ο Ζαν Μακούν παραχώρησε εξασέλιδη συνέντευξη σε εφημερίδα και αναφέρθηκε σε πολλά ζητήματα, από την ΑΕΚ μέχρι την κρίση στην χώρα μας.

Στον «Γαύρο» μίλησε ο Καμερουνέζος μέσος του Ολυμπιακού για το επερχόμενο ντέρμπι της Super League, για την προσαρμογή του στην Ελλάδα, για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, για το Champions League και για το μέλλον της καριέρας του, μεταξύ άλλων.

Παρακάτω όσα είπε για την «Ένωση»:

«Αυτή τη στιγμή νιώθω πολύ δυνατός ψυχολογικά. Νιώθω απόλυτα έτοιμος τόσο σε πνευματικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Εάν με επιλέξει ο προπονητής μου είμαι έτοιμος και θέλω πολύ να δείξω τι μπορώ να κάνω, θα δώσω τα πάντα για το καλό της ομάδας μου. Είναι προφανές ότι με την ΑΕΚ ο στόχος είναι η νίκη. Είναι το μοναδικό αποτέλεσμα που σκεφτόμαστε. Κάθε μέρα γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι και στα επόμενα παιχνίδια που έρχονται θα είμαστε ακόμη πιο βελτιωμένοι».

Για την προσαρμογή του και τις αγωνιστικές του απαιτήσεις δήλωσε:

«Χρειάστηκα κάποιο χρόνο προσαρμογής, αλλά τώρα είμαι έτοιμος. Στην αρχή δεν ήταν εύκολο. Ήταν όλα πρωτόγνωρα. Η χώρα, η ομάδα, οι άνθρωποι, οι συμπαίκτες. Κάθε άνθρωπος χρειάζεται κάποιο διάστημα σε μία αλλαγή στη ζωή του. Πλέον έχω μπει στο κλίμα και ξέρω ακριβώς τι ζητάει ο κόουτς.

Δεν κρύβω ότι θέλω να παίζω περισσότερο, αλλά καταλαβαίνω και τον προπονητή που έχει να διαλέξει 11 παίκτες από τους 30. Εγώ αυτό που μπορώ να κάνω είναι να δείξω μέσα στον αγωνιστικό χώρο ποιος είμαι και τι μπορώ να κάνω για να διεκδικήσω τη θέση μου με πράξεις και όχι με λόγια».

Για τον προπονητή του στους «ερυθρόλευκους» δήλωσε:

«Μας μιλάει ωραία, μας κάνει να δουλεύουμε σκληρά και κάθε μέρα στην προπόνηση δείχνει ότι μας εμπιστεύεται όλους. Στα μέχρι τώρα παιχνίδια έχουμε αγωνιστεί όλοι, είτε βασικοί είτε ως αλλαγές, επομένως αποδεικνύει ότι μας εμπιστεύεται όλους. Μου αρέσει πολύ το σύστημα, ο τρόπος που αγωνιζόμαστε. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να παίξουμε ωραία και να κάνουμε καλές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και στο Champions League».

Για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού είπε:

«Θέλω να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που με επέλεξε και με έφερε στην ομάδα, όπως και στον προπονητή και σε όλους όσους με επέλεξαν μέσα στην ομάδα και ήρθα στον Ολυμπιακό. Ο πρόεδρος αγαπάει όλο τον κόσμο. Αγαπάει πάρα πολύ την ομάδα και όλους τους παίκτες. Ενθουσιάστηκα από τον τρόπο που με υποδέχθηκε και από αυτά που μου έλεγε κατά τη διάρκεια της υπογραφής του συμβολαίου μου. Μου εξήγησε πόσο δεμένη ομάδα είναι ο Ολυμπιακός και πως όλα δουλεύουν στην εντέλεια στον σύλλογο γιατί είμαστε όλοι μία οικογένεια και εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, και μου ζήτησε να βοηθήσω κι εγώ να πάμε τα χρώματα του Ολυμπιακού όσο πιο ψηλά γίνεται σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Δεν επεκτάθηκε στο θέμα της πιθανής παραμονής του στον πειραιώτικο σύλλογο:

«Αυτή τη στιγμή προέχει να πάρουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Στη συνέχεια φαντάζομαι ότι θα γίνουν κάποιες συζητήσεις και θα δούμε. Άλλωστε ακόμη είναι πολύ νωρίς. Πολλά θα εξαρτηθούν και από τι θα δείξω στον αγωνιστικό χώρο».

Ενώ για την πορεία της ελληνικής ομάδας στο Champions League είπε:

«Με την απόδοσή μας να βελτιώνεται συνέχεια και την ανεβασμένη μας ψυχολογία από τις συνεχόμενες νίκες θεωρώ ότι μπορούμε να νικήσουμε την Ντόρτμουντ και μετά όλα θα είναι διαφορετικά. Θα τα δώσουμε όλα στα επόμενα τρία παιχνίδια και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε την πρόκριση, τουλάχιστον για τους ομίλους του Europa League. Δεν έχουμε πει όμως την τελευταία μας κουβέντα σχετικά με την πρόκριση στους 16 του Champions League».

Ακόμα, φάνηκε αηδιασμένος από την κρίση των ξένων για την χώρα μας:

«Για μία τόσο όμορφη χώρα, όταν υπάρχουν προβλήματα το καταλαβαίνεις στον αέρα, την ατμόσφαιρα. Μεταξύ μας οι παίκτες το συζητάμε αυτό, αλλά προσωπικά εύχομαι η χώρα να ξεπεράσει όλη αυτή την άσχημη κατάσταση και ελπίζω σύντομα να συζητάμε για άλλα πράγματα.

Προσωπικά με έχει πειράξει πάρα πολύ ο τρόπος που αντιμετωπίζουν την Ελλάδα, γιατί όποτε μιλάω με κάποιον, ακόμη και πριν υπογράψω, μου λέει: Ξέρεις στην Ελλάδα υπάρχει κρίση. Και εμένα αυτό με εκνευρίζει πάρα πολύ. Σίγουρα δεν είναι εύκολο ούτε ευχάριστο να προσπαθείς να εξηγήσεις μερικά πράγματα, ενώ θεωρώ πως είναι πολύ δύσκολο για τους Έλληνες.

Πάντως πρέπει να βγάλουμε το καπέλο στους οπαδούς μας, γιατί σε κάθε αγωνιστική είναι εκεί και τραγουδούν για μας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό που μας ακολουθούν παντού. Τόσο στην έδρα μας όσο και σε άλλα γήπεδα».



Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved