Εκστρατεία «Αργοναυτών» για Ευρώπη

Εκστρατεία «Αργοναυτών» για Ευρώπη

Στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα ανέβηκε η Καβάλα, που επικράτησε με 1-0 της Κέρκυρας στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής.


«Χρυσός» σκόρερ για το «συγκρότημα» του Χένρικ Κάσπερτσακ ήταν ο Νικουλάε στο 41’. Με το «τρίποντο» οι «Αργοναύτες» μπήκαν στην πεντάδα των πλέι οφ και ονειρεύονται την έξοδο στην Ευρώπη, έχοντας 31 βαθμούς, δύο περισσότερους από τον 6ο Άρη. Από την άλλη, οι «Φαίακες» παρέμειναν στους 24 βαθμούς, τρεις πάνω από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

Παιχνίδι κέντρου είχαμε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη και να μην μπορούν να βρουν ρυθμό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο 20λεπτο να περάσει χωρίς κάποια σημαντική ευκαιρία.

Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης, ήταν για τους φιλοξενούμενους, στο 24’ με τον Μακρή που άλλαξε με τον Τσίγκα, αλλά το σουτ του πρώτου κόντραρε στον Καρντόσο που έπεσε στα πόδια του και κατέληξε κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα ήρθε η… απάντηση από την Καβάλα, με τον Ονουάτσι, ο οποίος έχασε μεγάλη ευκαιρία, καθώς έκανε το σουτ, μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, πολλά μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 29’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι, όταν ο Νικουλάε μπήκε στην περιοχή, ο Γραμμόζης τον ανέτρεψε, αλλά ο διαιτητής Βοσκάκης έδειξε να συνεχιστεί η αναμέτρηση, κάτι που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τους «Αργοναύτες».

Η πίεση της Καβάλας συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά. Στο 32’ ο Ντικρόκ απείλησε την εστία του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, αλλά το δυνατό σουτ που έκανε έξω από την περιοχή, ύστερα από απομάκρυνση του Μακρή, έφυγε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του πορτιέρο των «Φαιάκων».

Στο 38’ το «συγκρότημα» του Χένρικ Κάσπερτσακ έχασε μία ακόμα καλή ευκαιρία, όταν ο Ονουάτσι κινήθηκε από τα αριστερά, έκανε την σέντρα, αλλά ο Νικουλάε δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας που κατέληξε άουτ.

Η υπεροχή της Καβάλας έφερε… καρπούς στο 41’ με τον Νικουλάε. Συγκεκριμένα, ο Ρίος βρήκε με εξαιρετική κάθετη πάσα τον Ρουμάνο επιθετικό και αυτός με πλασέ στην κίνηση, νίκησε τον Κωνσταντόπουλο, κάνοντας το 1-0 για τους «κυανόλευκους».

Η Κέρκυρα θέλησε να… απαντήσει στο 43’ με τον Τσίγκα, ύστερα από σέντρα του Κοντοδήμου, αλλά ο Γκαλίνοβιτς ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε χωρίς δυσκολία, στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να πιέσουν για να πετύχουν το τέρμα της ισοφάρισης, αλλά αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αφήσουν κενούς χώρους, κάτι που θέλησαν να εκμεταλλευτούν οι γηπεδούχοι.

Μάλιστα, στο 71’ οι «Αργοναύτες» έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν ο Ρίος έκανε την μπαλιά, ο Μαϊστόροβιτς δεν κατάφερε να διώξει, η μπάλα «στρώθηκε» στον Ονουάτσι, που έκανε το σουτ, μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα, η Καβάλα έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της, όταν ο Νικουλάε εκτέλεσε το φάουλ, ο Ντουγκλάο πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κωνσταντόπουλου και στην συνέχεια, οι αμυντικοί απομάκρυναν.

Ζήσατε λεπτό προς λεπτό τον αγώνα πατώντας ΕΔΩ



Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved