Μπάντοβιτς: «Με μια νίκη αλλάζουν όλα…»

Μπάντοβιτς: «Με μια νίκη αλλάζουν όλα…»

Παρότι η Κέρκυρα επέστρεψε με άδεια χέρια στην βάση της από τα Γιάννενα και το παιχνίδι με τον ΠΑΣ, ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς θεωρεί «οδηγό» για τον προσεχή αγώνα με τον Ατρόμητο την εμφάνιση στους «Ζωσιμάδες».

Ο Μαυροβούνιος τεχνικός υποστήριξε πως με μια νίκη θα αλλάξουν τα πάντα στην ομάδα και θα αποτελέσει ουσιαστικά τον βατήρα εκκίνησης για την αναρρίχησή της στις υψηλότερες θέσεις της βαθμολογίας.

«Στο τελευταίο παιχνίδι, βάσει της εικόνας μας, το αποτέλεσμα μας αδικεί. Οι παίκτες μου αντέδρασαν πολύ καλά μετά το γκολ που δεχθήκαμε νωρίς, κυνηγήσαμε το ματς μέχρι το 95’, είχαμε πολλές ευκαιρίες, ήμασταν αρκετά καλοί, αλλά μας έλλειψε το γκολ. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το πάθος και τη διάθεση των παιδιών, κρατάω πολλά θετικά και, ως προς αυτό, το ματς στα Γιάννινα είναι ένας “οδηγός”. Έστω κι αν, αγωνιστικά, το προσεχές με τον Ατρόμητο είναι λίγο διαφορετικό» τόνισε σχετικά με το παιχνίδι του Ατρομήτου, προσθέτοντας:

«Είναι μια δύσκολη ομάδα, αήττητη. Σε θέμα τακτικής θα δούμε πώς θα πρεσάρουμε, είναι σημαντικό να έχουμε καλή αμυντική οργάνωση, ώστε να κρατήσουμε το μηδέν πίσω. Να λειτουργήσουμε σωστά –τόσο ατομικά, όσο και ομαδικά- για να πάρουμε αυτό που θέλουμε».

Για το εάν προσδίδει χαρακτήρα «τελικού» στο ματς με τον Ατρόμητο: «Όπως ήρθαν τα πράγματα, μπορείς να το πεις. Δεν μου αρέσει και δεν περνάω στους ποδοσφαιριστές μου το… τελεσίδικο του “πρέπει να κερδίσουμε”. Aυτό που θέλω είναι να τα δώσουν όλα, απ’ το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και να έχουν το πάθος που είχαν στα περισσότερα παιχνίδια – πλην εκείνων με Παναιτωλικό και Πανιώνιο. Έχουν δυνατότητες, το τελευταίο ματς θα μας βοηθήσει στην ψυχολογία, το μόνο που απομένει είναι το αποτέλεσμα. Μια νίκη θα αλλάξει τα πάντα και οι παίκτες θα μπορέσουν πιο εύκολα να δείξουν, αυτά που βγάζουν στις προπονήσεις».

Για τον Κώστα Μήτρογλου: «Είναι ένας ποδοσφαιριστής με φοβερή αίσθηση του γκολ, ο οποίος, μέσα στην περιοχή, ανά πάσα στιγμή, μπορεί, από μισή ευκαιρία, να κάνει τη ζημιά. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, ωστόσο δεν είναι μόνο ο Μήτρογλου. Σύμφωνοι, ως τώρα, είναι ένας παίκτης – κλειδί, αλλά υπάρχει όλη η ομάδα. Υπάρχουν τρόποι να τον αντιμετωπίσουμε, με ομαδική και ατομική τακτική».

Για την επόμενη μέρα σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος: «Εμένα δεν με πειράζει καθόλου. Ξέρω τι κάνω και πιστεύω σ’ αυτό. Μπορεί τα αποτελέσματα ακόμη να μη μας έχουν βγει. Αλλά η δουλειά που κάνουμε –και το ξέρουν και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές- είναι καλή και δουλέψαμε πολύ από την πρώτη μέρα. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι οι παίκτες να είναι καλά. Εγώ είμαι πολύ ήρεμος και ξέρουν όλοι πολύ καλά ότι, είτε χάνουμε, είτε κερδίζουμε, έχω ισορροπία. Δεν αλλάζει τίποτα. Είμαι έτοιμος και να φύγω αύριο και σε πέντε χρόνια! Θα είναι άδικο και για μένα και για τους παίκτες, αλλά ποτέ στη ζωή δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Εύχομαι, ωστόσο, όλα να πάνε καλά, καθώς είμαι ευτυχισμένος εδώ που είμαι και πολύ ευχαριστημένος που δουλεύω με εξαιρετικούς επαγγελματίες.

Για την… κατάρα των τραυματισμών: «Είμαστε πολύ άτυχοι, απ’ τις αρχές της σεζόν. Δεν αναφέρομαι στις θλάσεις, που δεν είχαμε πολλές. Αλλά στις περιπτώσεις του Τσίγκα, του Μίχου, του Παρασκευαϊδη, του Μπουκουβάλα, τώρα του Λαμπρόπουλου. Παίκτες, που ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Δυστυχώς, είναι απ’ τις περιπτώσεις, που δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Ο Μπάρκογλου έχει ένα τράβηγμα. Mε πείραξε πολύ, καθώς είχα κάποιες σκέψεις για το παιχνίδι. Αλλά έχουμε ακόμη τρεις μέρες, για να αποφασίσουμε πως, από άποψη τακτικής, θα μπορέσουμε να πάρουμε το ματς».

Για την φημολογία περί «τελειωμένων» παικτών: «Με τον Γραμμόζη δεν συμβαίνει τίποτα. Έχουμε συζητήσει και ατομικά, όπως το κάνω και με όλα τα παιδιά. Πιστεύω ότι σκέφτομαι λογικά κι έχω καλή επικοινωνία με όλους. Του εξήγησα κάποια πράγματα. Πρόκειται για έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή, τον οποίο θέλω στην ομάδα. Πιστεύω σ’ αυτόν και ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Σίγουρα, περιμένω περισσότερα από κάποιους ποδοσφαιριστές και εκτιμώ ότι από το Σάββατο θα βγάλουν όσα βγάζουν στην προπόνηση. Θα βελτιώσουν τον ρυθμό τους, ώστε και η ομάδα να εμφανίζεται στο εξής καλύτερη. Κανένα πρόβλημα και με κανέναν».

Για τον επαγγελματισμό των παικτών του: «Τόσο ως παίκτης, που έχω περάσει από τρεις μεγάλες ομάδες, όσο και ως προπονητής, είναι απ’ τους καλύτερους επαγγελματίες, που έχω συνεργαστεί. Όπως γνωρίζετε, έχουν έρθει πολλοί νέοι. Τον ρυθμό και τον επαγγελματισμό, που είχαμε πέρσι, τον έχουμε και φέτος, στον ίδιο βαθμό. Ούτε δικαιολογίες ψάχνω, ούτε θέλω να τους καλύψω. Αλλά αυτή είναι η αλήθεια και, πάνω σ’ αυτό, θεωρώ ότι πρέπει να πάρω θέση. Προσπαθούν πολύ, έχουν μεγάλη διάθεση και θέληση, όπως κι εγώ, να αλλάξουμε τα πράγματα και θα τα καταφέρουμε» τόνισε, ενώ, απαντώντας σε δημοσίευμα περί… νυχτοπερπατημάτων, απάντησε εξίσου εμφατικά: «Να σας ενημερώσω ότι είχαν άδεια από μένα, καθώς την επομένη υπήρχε ρεπό».

Για το εάν εμφανίζεται έλλειμμα παίκτη – ηγέτη μετά την αποχώρηση του Στολτίδη: «Βάσει της, μέχρι τώρα, εικόνας αυτό φαίνεται. Όμως, το να βρεις παίκτη να καλύψεις το κενό του Στολτίδη είναι πάρα πολύ δύσκολο. Ακόμη και μια μεγάλη ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός, ψάχνει ακόμη τον αντικαταστάτη του και δεν τον βρίσκει. Ο Στολτίδης είναι μια μεγάλη προσωπικότητα εντός κι εκτός του αγωνιστικού χώρου. Υπάρχουν, όμως, σ’ εμάς κάποιοι παίκτες έμπειροι, που έχουν περάσει και από μεγάλες ομάδες και είμαι πεπεισμένος ότι στα επόμενα παιχνίδια, θα είναι αυτοί που θα σηκώσουν το βάρος. Αλλά ξαναλέω, τον Στολτίδη είναι δύσκολο να τον αντικαταστήσεις»

Υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές, που μπορούν καλύτερα. Και πιστεύω ότι και μέσα απ’ την προπόνηση, τις αναλύσεις και την πρακτική που κάνουμε, να ανεβάσουν την απόδοσή τους. Χωρίς, βεβαίως, να ρίχνω ευθύνες σε κανέναν. Εγώ είμαι ο πρώτος, εγώ βγαίνω μπροστά. Και δεν θα ακούσετε ποτέ από μένα να πω, μετά από μία ήττα “συγγνώμη” ή ό,τι άλλο. Δεν έχω να ζητήσω “συγγνώμη”, γιατί προσπαθώ και δίνω τα πάντα για την ομάδα. Όταν νιώθεις καλά μέσα σου, δεν χρειάζεται να ζητήσεις “συγγνώμη”».

Για τα μεταγραφικά: «Ο Ηλιάδης είναι, στην ουσία, παίκτης της ομάδας, απλά περιμένουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης του δελτίου του. Μπορεί να γίνει μέχρι την Παρασκευή, ώστε να τον έχω στη διάθεσή μου για το ματς με τον Ατρόμητο. Αλλιώς, απ’ την επόμενη εβδομάδα. Κατά τα άλλα, θα δούμε, έχουμε ακόμη λίγο διάστημα μέχρι την Παρασκευή. Έχω συζητήσει και με τον κ. Λυράκη και με τον πρόεδρο και  υπάρχουν κάποιες πιθανότητες να κάνουμε μια συγκεκριμένη μεταγραφή».

Για το γεγονός ότι το πρόγραμμα του ΑΟΚ, μετά τον Ατρόμητο, προβλέπει… αγνώστους: «Πρέπει να γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι δύο ομάδες, ώστε να δούμε με ποιον έχουμε να κάνουμε. Όπως λέμε κι εμείς οι προπονητές, “σκέφτομαι μόνο το επόμενο παιχνίδι”. Όμως, γενικά, μας προβληματίζει η κατάσταση. Είναι άδικο και γι’ αυτές τις ομάδες να μην ξέρουν πού θα παίξουν και αν θα παίξουν. Εύχομαι εντός των ημερών η εικόνα να ξεκαθαρίσει, να ξέρουμε κι εμείς ποιον θα αντιμετωπίσουμε, ποιον θα μελετήσουμε, να διαμορφώσουμε τα πλάνα και τα προγράμματά μας. Μακάρι την Τρίτη να λυθεί το θέμα και την επόμενη Κυριακή να έχουμε αγώνα. Το προτιμώ απ’ το να περιμένουμε δυο – τρεις εβδομάδες, χωρίς επίσημο παιχνίδι. Δεν σκέφτομαι εάν είναι καλύτερο για μας να γίνει το Πρωτάθλημα με 14 ή 16 ομάδες. Σημασία έχει το πώς θα είμαστε εμείς. Είμαι συγκεντρωμένος στο να είμαστε εμείς καλά. Εμείς καθορίζουμε το μέλλον μας»

Τέλος, δεν παρέλειψε να στείλει κι ένα μήνυμα στον κόσμο: «Όταν κερδίζεις και είναι όλα καλά, είμαι της άποψης ότι δεν χρειάζεσαι κανένα. Όταν, όμως, περνάς μια δύσκολη φάση, χρειάζεται στήριξη και συμπαράσταση σ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Το ίδιο ισχύει και στη ζωή. Όταν το παιδί σου κάνει ένα λάθος ή έχει μια άτυχη στιγμή, θα το στηρίξεις. Έτσι κι εμείς χρειαζόμαστε τη στήριξη, τη βοήθεια του κόσμου. Θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο το Σάββατο. Πιστεύω ότι θα είναι δίπλα μας απ’ την αρχή ως το τέλος».



Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved