Μαντινάδα για... πλέι οφ

Μαντινάδα για... πλέι οφ

Ο Εργοτέλης παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα επικράτησε με 2-0 του Πανιωνίου στο Παγκρήτιο.

Οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου είχαν τα ηνία του αγώνα στο μεγαλύτερο διάστημα και χωρίς να ιδρώσουν έφτασαν σε αυτό το άνετο σκορ. Πλέον, είναι ισόβαθμοι με 28 βαθμούς με τον Άρη και ουσιαστικά δικαιούνται να κάνουν όνειρα για πλέι οφ. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ο Εργοτέλης δεν δέχεται γκολ για 5ο συνεχόμενο παιχνίδι.

Στην αντίπερα όχθη ο Πανιώνιος επανήλθε στις κακές, προ Λεμονή, εμφανίσεις και σίγουρα προβλημάτισε, κυρίως όσον αφορά την αμυντική του λειτουργία. Οι «κυανέρυθροι» θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο στη συνέχεια, αν θέλουν να μείνουν στα μεγάλα σαλόνια. Η ομάδα της Ν. Σμύρνης έμεινε με δέκα παίκτες από το 45', λόγω αποβολής του Κουμορτζί.

Ο Εργοτέλης άρχισε πιο δυνατά τον αγώνα με τον Μπούντιμιρ να στέλνει την... προειδοποητική βολή στο 3ο μόλις λεπτό, όταν για λίγο δεν κατάφερε να πλασάρει τον Μάχο.

Τρία λεπτά αργότερα, ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου έκανε λάθος υπολογισμό της φάσης με αποτέλεσμα να διώξει άτσαλα την μπάλα. Ο Βερπακόφσκις έβγαλε τη σέντρα στη συνέχεια της φάσης, ο Μπούντιμιρ έπιασε την κεφαλιά κι από κοντά ο Σασιασβίλι άνοιξε το σκορ.

Όπως ήταν φυσικό, το γρήγορο γκολ του Εργοτέλη προκάλεσε εκνευρισμό στους παίκτες του Πανιωνίου, οι οποίοι ουσιαστικά ήταν ακίνδυνοι επιθετικοί. Οι Κρητικοί είχαν το πλήρη έλεγχο του αγώνα και οι φιλοξενούμενοι την πρώτη φορά που ανησύχησαν τον Δασκαλάκη ήταν σε μια ωραία προσπάθεια του Κοντοέ (30').

Στο 38' ο Μπουντιμίρ χάνει εξαιρετική ευκαιρία, όντας μόνος του απέναντι στον Μάχο, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μπέτο δεν μπορεί να νικήσει τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου από πλάγια θέση.

Ήταν φανερό πλέον ότι την άμυνα του Πανιωνίου την είχε πιάσει πανικός (εμφανής η απουσία του Σιόβα)  με τους Κρητικούς να... βολτάρουν ανενόχλητοι στην περιοχή του Μάχο. Και δεν έφτανε η κακή εμφάνιση  των «κυανέρυθρων» ήρθε και η ανοησία του Κουμορτζί, ο οποίος έβαλε τρικλοποδιά εκτός φάσης στον Μπέτο, με αποτέλεσμα να δει την κόκκινη κάρτα του Σπάθα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εργοτέλης μπήκε με κεκτημένη ταχύτητα από το πρώτο μέρος και ουσιαστικά σφράγισε τη νίκη με ένα εκπληκτικό γκολ του Τζούνιορ (46’), ο οποίος «κρέμασε» τον Μάχο.

Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι χαμήλωσαν στροφές, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στον Καραγεωργίου ο οποίος φώναζε στους παίκτες του να συνεχίζουν να επιτίθενται.  Οι Πανιώνιος εκμεταλλεύτηκε τη χαλαρότητα των Κρητικών και έχασαν μεγάλη ευκαιρία να μειώσουν με τον Γκαλίτσιο στο 66’.

Ύστερα απ’ αυτή τη φάση σοβαρεύτηκαν οι παίκτες του Καραγεωργίου σοβαρεύτηκαν και σε αυτό βοήθησε και η είσοδος των νεαρών Καρέλη και Χρυσοφάκη, που προσπάθησαν να χριστούν σκόρερ, αλλά τελικά έμεινε αυτό το 2-0.

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό τον αγώνα πατώντας ΕΔΩ



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved