Σήμερα το ραντεβού με Axiom και Αμερικανούς

Σήμερα το ραντεβού με Axiom και Αμερικανούς

Ραντεβού με τους εκπροσώπους του Γιάννη Βαρδινογιάννη θα έχουν τα στελέχη της Axiom Capital, αλλά και μεγαλοστέλεχος του fund από τις ΗΠΑ που θέλει να επενδύσει στον Παναθηναϊκό, έτσι ώστε να έχουν μια πρώτη επαφή οι δύο πλευρές. Ο ρόλος του Κένι Ζούκερμαν. Δεν καταθέτουν πρόταση οι Αμερικάνοι, ζητούν πρώτα όλα τα οικονομικά στοιχεία.

Η… κούρσα για την απόκτηση του 54,7% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός συνεχίζεται, με τον πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ να βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με την πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη, αλλά και το fund από τις ΗΠΑ να «μπαίνει» δυνατά στην υπόθεση με την βοήθεια της Axiom Capital.

Όπως σας ενημέρωσε χθες (12/10) το Onsports, στην Ελλάδα βρίσκεται ήδη ο υπεύθυνος των οικονομικών της Axiom Capital, Ντέιβιντ Σινκλέρ αλλά και ο Γιώργος Παναγιώτου, στέλεχος της αγγλικής εταιρίας, που συνοδεύονται από μεγαλοστέλεχος του αμερικανοϊσραηλινού fund που θέλει να επενδύσει στον Παναθηναϊκό παίρνοντας το 54,7% των μετοχών της ΠΑΕ. Οι άνθρωποι της Axiom είχαν χθες (12/10) μια πρώτη επαφή με το δικηγορικό γραφείο που έχει τις μετοχές του Γιάννη Βαρδινογιάννη και προγραμμάτισαν για σήμερα ραντεβού των δυο πλευρών.

Ο ρόλος του Ζούκερμαν

Το «παρών» στο ραντεβού θα δώσει και το στέλεχος του fund που θέλει να κάνει την επένδυση, όπως και ο Κένι Ζούκερμαν, γνωστός μάνατζερ παικτών του NBA και του NFL, που έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στο να υπάρξει το ενδιαφέρον των Αμερικανών για τον Παναθηναϊκό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ζούκερμαν έχει κάνει κι άλλες φορές συνεργασία με την Axiom και ήταν αυτός που έριξε την ιδέα για την αναζήτηση επένδυσης στην Ελλάδα και το «τριφύλλι».

Πρώτα τα οικονομικά στοιχεία

Στο ραντεβού που θα γίνει σήμερα (13/10), δεν πρόκειται βέβαια να κατατεθεί κάποια πρόταση. Οι εκπρόσωποι της Axiom Capital και το στέλεχος του fund θα ζητήσουν όλα τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έτσι ώστε να έχουν στα χέρια τους τα απαραίτητα για να κάνουν τον έλεγχο που επιθυμούν. Αυτό που θέλουν να διαπιστώσουν οι Αμερικανοί είναι αν όσα έχουν μάθει ως τώρα για τα οικονομικά του «τριφυλλιού» επαληθεύονται και από τα επίσημα οικονομικά στοιχεία.

Η ενημέρωση που έχουν ως τώρα, αναφέρει πως άμεσα θα χρειαστούν 20 εκατ. ευρώ για να μην έχει προβλήματα η εταιρεία και στη συνέχεια, για να «βγει» και η επόμενη χρονιά χωρίς κανένα πρόβλημα θα απαιτηθούν 30 εκατ. ευρώ. Όλα αυτά βέβαια, άσχετα με τα χρήματα που θα απαιτηθούν για την ανέγερση γηπέδου στο Βοτανικό.

Προτεραιότητα το γήπεδο

Όπως σας έχει αποκαλύψει εξαρχής το Onsports, το ενδιαφέρον του εν λόγω fund για τον Παναθηναϊκό είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το έργο του γηπέδου. Οι επενδυτές και οι άνθρωποι της Axiom έχουν κάνει ξεκάθαρο πως θα προχωρήσουν σε συμφωνία μόνο αν μπορεί να γίνει το γήπεδο στο Βοτανικό και στην πορεία έχει την δυνατότητα να αποφέρει κέρδη. Αν διασφαλίσουν αυτό, τότε το αργότερο σε 10 μέρες θα υπάρξει και η επίσημη πρόταση, πάντα μέσω της Axiom, προς την πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Μετά την σημερινή συνάντηση ωστόσο, θα φανεί σε μεγάλο βαθμό το κατά πόσο έχει μέλλον η ιστορία με το fund, ή αν ο Σουλτάν Αλ Σαούντ θα συνεχίσει να «παίζει» μόνος του στην προσπάθεια απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.



Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved