«Προβάδισμα στον ΠΑΟΚ» (video)

«Προβάδισμα στον ΠΑΟΚ» (video)

O «Μίστερ φάουλ» του ελληνικού ποδοσφαίρου, Κώστας Φραντζέσκος, μιλάει στο Onsports για τη σημερινή (6/2) συνάντηση του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο παλαίμαχος παίκτης  ευχήθηκε να γίνει ένα καλό παιχνίδι, ενώ υπογράμμισε ότι το προβάδισμα στο ντέρμπι της Τούμπας το έχει ο ΠΑΟΚ.

-Θα το δεις το παιχνίδι στην Τούμπα;

«Ναι θα είμαι στη Τούμπα και θα το παρακολουθήσω με άλλους παλαιμάχους του ΠΑΟΚ. Θα είναι ο Αποστολίδης, ο Ορφανός, ο Λαγωνίδης και άλλα παιδιά που παίζαμε μαζί».

-Έχεις περάσει και από τις δύο ομάδες; Θα υποστηρίζεις κάποια;

«Θέλω να δω ένα όμορφο παιχνίδι με θέαμα, κάτι που λείπει αυτή τη στιγμή από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει, ποιος θα κερδίσει. Θέλω να δούμε φάσεις, γκολ και πάθος. Από εκεί και πέρα ας κερδίσει ο καλύτερος».

-Πώς το βλέπεις;

«Από τη μία ο Παναθηναϊκός έχει σημαντικές απουσίες, από την άλλη ο ΠΑΟΚ παίζει στην έδρα του μετά από μία μεγάλη νίκη στο Κύπελλο. Εγώ θα έδινα ένα ελαφρύ προβάδισμα στον ΠΑΟΚ».

-Ποιος θέλει πιο πολύ τη νίκη;

«Ο Παναθηναϊκός δεν έχει δικαίωμα για νέες απώλειες. Αν χάσει βαθμούς μέσα στην Τούμπα, ξέρει, ότι απομακρύνεται σημαντικά και από το στόχο του πρωταθλήματος. Όσο για τον ΠΑΟΚ, δείχνει ότι κυνηγάει με την ίδια θέληση όλα τα παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός όμως πιστεύω ότι έχει περισσότερη ανάγκη το αποτέλεσμα».

-Πώς κρίνεις την πορεία των δύο ομάδων μέχρι σήμερα;

«Ο ΠΑΟΚ είναι σταθερός. Αυτό είναι που μου αρέσει. Βαδίζει σωστά. Βρίσκεται σε τρεις διοργανώσεις και συνεχίζει. Ο Παναθηναϊκός από τη στιγμή που αποκλείστηκε από το Κύπελλο, μπορεί να ελπίζει πλέον μόνο στο πρωτάθλημα. Τα σκαμπανεβάσματα, πάντως, που είχε στην απόδοσή του δεν οφείλονται μόνο σε αγωνιστικά αίτια, αλλά κυριώς σε διοικητικά».

-Τι σου έχει κάνει εντύπωση στο φετινό πρωτάθλημα;

«Οι εκπλήξεις. Αναφέρομαι κυρίως στον Ολυμπιακό Βόλου, ο οποίος έχει δώσει πολύ θετικά δείγματα. Μακάρι όμως όλες αυτές οι ομάδες να έχουν διάρκεια και να στηρίζονται. Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο ποδόσφαιρο και να αφήσουμε τα υπόλοιπα στην άκρη. Μόνο έτσι θα εξελιχθούμε. Προς το παρόν αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ο παράγοντας, ο διαιτητής κτλ.».

-Ποιες στιγμές κρατάς από την παρουσία σου σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό;

«Από τον ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να ξεχάσω την αγάπη του κόσμου, τους ανθρώπους της ομάδας, τους συμπαίκτες μου, τις νίκες μας και όλες τις ωραίες στιγμές. Δεν φαντάζεται κανείς τη γλύκα του να πηγαίνεις στην Τούμπα και να βλέπεις φίλους από παλιά. Τώρα, στον Παναθηναϊκό έγινε το ξεκίνημά μου. Αυτό που θυμάμαι πιο έντονα είναι η πρώτη μου χρονιά, το νταμπλ και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Γενικά από όλο τον κύκλο μου ως ποδοσφαιριστής έχω κρατήσει μόνο τις καλές στιγμές, γιατί αυτές άξιζαν».

-Θα προτιμούσες να παίζεις μπάλα στον ΠΑΟΚ του Ζαγοράκη;

«Δεν έχω καθίσει ποτέ να σκεφθώ, τι θα γινόταν αν έπαιζα τώρα μπάλα. Ο λόγος είναι απλός. Το ποδόσφαιρο εξελίσσεται. Είναι λογικό πολλά να αλλάζουν, είτε θετικά είτε αρνητικά. Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να σκέφτεσαι τις ωραίες στιγμές που σου έχει χαρίσει».

-Από τα πιτσιρίκια σου στον Παναθηναϊκό, θα απειλήσει κανένα τον τίτλο του «Μίστερ φάουλ»;

«Η αλήθεια είναι ότι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο τα στημένα, οπότε δίνουμε κι εμείς βάση σε αυτό το κομμάτι. Οι στατιστικές μιλούν για ποσοστό 40-45% επίτευξης τερμάτων από στημένες φάσεις. Οπότε από τη στιγμή που τα παιδιά δουλεύουν πάνω σ' αυτό σίγουρα κάποια στιγμή θα μας ξεπεράσουν».

-Από τους προπονητές που συνάντησες εσύ, υπάρχει κάποιος που σε σημάδεψε;

«Είναι δύο οι προπονητές που έχουν ξεχωριστή σημασία για 'μένα. Ο Άγγελος Αναστασιάδης και ο Ευγένιος Γκέραρντ».

-Συνεχίζεις να παίζεις ποδόσφαιρο;

«Η αγάπη δεν ξεχνιέται και δεν την παρατάς εύκολα. Πολλές φορές μαζευόμαστε με φίλους είτε για φιλανθρωπικό σκοπό, είτε για το χαβαλέ και παίζουμε».

-Σκοράρεις ακόμα με φάουλ;

«Κοίτα, πάμε για το καλαμπούρι μας. Δεν μας νοιάζουν τα γκολ, αλλά εντάξει αν κερδίσει η ομάδα φάουλ συνήθως το εκτελώ!»

-Το καλοκαίρι συνεργάστηκες με το συνδρομητικό κανάλι για την εκπομπή του Μουντιάλ. Θα το έβλεπες μελλοντικά;

«Ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία. Όλοι με βοήθησαν να αισθανθώ άνετα, αλλά δε νομίζω, πως θα το συνέχιζα».

-Πάμε λίγο ξανά στην Τούμπα; Τι ρόλο θα παίξει η πρόκριση του ΠΑΟΚ και ο αποκλεισμός του ΠΑΟ αντίστοιχα στο Κύπελλο;

«Καθοριστικό θα έλεγα. Η ψυχολογία του ΠΑΟΚ είναι πολύ πιο ανεβασμένη μετά από τη νίκη επί του Ολυμπιακού. Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός κρατάει στα θετικά τη νίκη, η οποία βέβαια δεν ήταν αρκετή για να του χαρίσει την πρόκριση και προχωράει με αυτό που συνηθίζουμε να λέμε ότι "αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο».

-Θα κάνεις πρόβλεψη;

«Θεωρώ ότι και αγωνιστικά, αλλά και ψυχολογικά ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερα. Δεν θα το έπαιζα πάντως στο στοίχημα! Αυτά τα παιχνίδια είναι πολύ απρόβλεπτα».

Η καριέρα του Φραντζέσκου

Ο Κώστας Φραντζέσκος στη διάρκεια της καριέρας του συναντήθηκε επαγγελματικά με οκτώ συλλόγους (Παναθηναϊκό, ΟΦΗ, ΠΑΟΚ, Καλαμάτα, Ιωνικό Νίκαιας, ΑΕΛ Λάρνακας, Άρη και Προοδευτική). Με δύο, όμως, από αυτούς συνέδεσε το όνομά του.

Τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Στη Θεσσαλονίκη λατρεύτηκε μάλιστα τόσο, που χειροκροτήθηκε ακόμα και ως αντίπαλος του Δικεφάλου. Πρόκειται για την αξέχαστη 28η Ιανουαρίου 2001 και την αναμέτρηση ΠΑΟΚ-Καλαμάτα. Ο ΠΑΟΚ στο 30' προηγούνταν ήδη με 3-0.

Ο Φραντζέσκος πέρασε ως αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου μέρους, στο 60' η ομάδα του κέρδισε φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του Τοχούρογλου και στο 61' το αριστερό του πόδι οδήγησε τη μπάλα στα δίχτυα, ένα γκολ που χειροκρότησε ή καλύτερα σχεδόν πανηγύρισε η Τούμπα από την οποία είχε αποχωρήσει λίγους μήνες πριν.

Χατ τρικ μόνο με φάουλ

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία που απορρέουν από την ποδοσφαιρική του πορεία, είναι το χατ τρικ από τρεις άψογες εκτέλεσεις φάουλ στη συνάντηση του ΠΑΟΚ με την Καστοριά την περίοδο 1996-1997, κάτι που κανείς δεν έχει πετύχει από το 1959, οπότε και τοποθετείται η πρώτη διεξαγωγή επίσημου ελληνικού πρωταθλήματος.
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 3-2!

Φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού για τέσσερις σεζόν (1990-1994) και με ενδιάμεσο σταθμό τον ΟΦΗ (1994-1997) κατέληξε στον ΠΑΟΚ τον Γενάρη του 1997 για να παραμείνει μέχρι τον Ιούνιο του 2000, όποτε και μετακόμισε για την Καλαμάτα.

Ως ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού έχει αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ 3 φορές, σκοράροντας μάλιστα στις δύο από αυτές.
1991-1992 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 5-1 (3-1)
1992-1993 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 5-0 (1-0)
1993-1994 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-0 -

Διπλάσιες φορές αγωνίστηκε ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού, φορώντας την ασπρόμαυρη φανέλα, βρίσκοντας δίχτυα σε τρεις περιπτώσεις.

1996-1997 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-0 (1-0)
1997-1998 ΠΑΟΚ Παναθηναϊκός 2-1-
1998-1999 (1) Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-1 (0-1)
1998-1999 (2) ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-0 (2-0)
1999-2000 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-3 -
2000-2001 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-1 -

26/03/1997 o Κώστας Φραντζέσκος χαρίζει τη νίκη στον ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού στο 87ο λεπτό της αναμέτρησης, πως αλλιώς; Με εκτέλεση φάουλ!

«Προβάδισμα στον ΠΑΟΚ» (video)



Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved