Σολάκης στο Onsports: «Σκίζει από οργάνωση ο Αστέρας»

Σολάκης στο Onsports: «Σκίζει από οργάνωση ο Αστέρας»

Λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα και συγκεκριμένα στις 15 Δεκεμβρίου, θα σβήσει 37 κεράκια στην επετειακή τούρτα των γενεθλίων. Ε και; Ο Ηλίας Σολάκης συνεχίζει απτόητος την διαδρομή του στα γήπεδα, κερδίζοντας με το… σπαθί του τον σεβασμό των αντίπαλων αμυντικών και τερματοφυλάκων.

Παρά τα χρονάκια που κουβαλάει στην πλάτη του, η ικανότητά του στο σκοράρισμα δεν τον άφησε στο «ράφι», έπειτα από το άδοξο τέλος της θητείας του στον Βόλο. Το γκολ κυλά εν αφθονία στο αίμα του και τον κάνει περιζήτητο στην αγορά ακόμη και στα ποδοσφαιρικά...γεράματα!

Κάτι περισσότερο ασφαλώς γνωρίζουν στον Αστέρα και έσπευσαν να... αλλάξουν δαχτυλίδια μαζί του, μετά το «ναυάγιο» του καραβιού στον Βόλο. Ο 37χρονος επιθετικός μίλησε στο Onsports για την νέα σελίδα που άνοιξε στην πολύχρονη καριέρα του και τον «γάμο» με την ομάδα της Αρκαδίας.

Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις από το περιβάλλον και τις συνθήκες εργασίας στην Τρίπολη;

«Οι εντυπώσεις είναι πολύ καλές. Ήρθα σε μια ομάδα με οικογενειακό κλίμα και άριστα οργανωμένη σε όλους τους τομείς. Σκίζει από οργάνωση ο Αστέρας. Το γεγονός πως δεν λείπει τίποτα, προσφέρει την δυνατότητα στους παίκτες να παραμένουν αφοσιωμένοι αποκλειστικά και μόνο στα αγωνιστικά τους καθήκοντα».

Ποιοι ήταν οι βασικοί λόγοι που σε οδήγησαν στην απόφαση να επιλέξεις τον Αστέρα για επόμενο σταθμό της καριέρας σου;

«Είχα προτάσεις από 2-3 ομάδες της Football League, όπως επίσης και από συλλόγους που διεκδικούν την άνοδό τους στην Super League. Επέλεξα τον Αστέρα για όλο το «πακέτο» και κυρίως, για την οργάνωση που χαρακτηρίζει τον σύλλογο. Μου δόθηκε η δυνατότητα να παραμείνω σε επίπεδο Super League και θεωρώ ότι στο τέλος έκανα την καλύτερη επιλογή».

Φοβήθηκες κάποια στιγμή πως μπορεί να χαλάσει η μεταγραφή λόγω των δικαστικών περιπετειών του Αστέρα και της πρωτόδικης απόφασης για τον υποβιβασμό του στην Football League;

«Λογικό ήταν να υπάρχει μια ανησυχία, έπειτα από όλα όσα ζήσαμε και περάσαμε στον Βόλο. Οι άνθρωποι της ομάδας, βεβαίως, από την πρώτη στιγμή ήταν καθησυχαστικοί και σίγουροι για την αθώωση της ομάδας και στο τέλος δικαιώθηκαν».

Μπορεί να επηρεαστεί η αγωνιστική εικόνα της ομάδας από την... ταλαιπωρία που τράβηξε σε δικαστικό επίπεδο;

«Όχι δεν νομίζω. Από την στιγμή που ο Αστέρας βγήκε αναίμακτος από αυτή την ιστορία και δεν είχε καμία απώλεια, όλα θα πάνε καλά».

Πόσο ψηλά πάνω από τον πήχη θεωρείς ότι μπορεί να περάσει ο φετινός Αστέρας;

«Εφόσον δείξουμε χαρακτήρα στα εναπομείναντα παιχνίδια μέχρι την ολοκλήρωση του α΄γύρου μπορούμε να μαζέψουμε έναν ικανοποιητικό αριθμό βαθμών που θα μας κάνει να πατήσουμε γερά στα πόδια μας. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε χωρίς άγχος την παραμονή που θα πρέπει να αποτελεί και τον πρωταρχικό μας στόχο».

Πώς σου φαίνεται η ισπανική παροικία παικτών που συνάντησες στην Τρίπολη;

«Το συγκεκριμένο φαινόμενο με τους πολλούς ξένους παίκτες, παρουσιάζεται σε πολλές ομάδες και όχι μόνο στον Αστέρα. Είναι θεμιτό να έρχονται ποιοτικοί ποδοσφαιριστές από το εξωτερικό, καθώς έτσι ανεβαίνει η δυναμική του ελληνικού πρωταθλήματος».

Στην Τρίπολη θα΄χεις για παρέα και ορισμένους από τους πρώην συμπαίκτες σου (Μπρέσκα, Αλβαρες) στον Βόλο…

«Εκτός από φίλους μου, πρόκειται για δύο πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Στην Τρίπολη, πάντως, μιας και το ανέφερες, συνάντησα και τον Ροτζέριο με τον οποίο γνωριζόμαστε από την κοινή μας θητεία στον Βόλο».

Πόσα γκολ έχεις κρατημένα στην «κάβα» ενόψει της φετινής σεζόν;

«Δεν θέλω να λέω μεγάλα πράγματα. Ηρθα να βοηθήσω τον Αστέρα να πετύχει τους στόχους του. Αυτό που έχει την μικρότερη σημασία είναι πόσα γκολ θα σημειώσω εγώ».

Το φετινό καλοκαίρι ήταν το πιο έντονο και δύσκολο της καριέρας σου;

«Ανεπιφύλακτα ναι, εάν σκεφτείς ότι κάναμε την πρώτη συγκέντρωση στις 19 Ιουνίου στον Βόλο και συμπληρώσαμε τέσσερις μήνες προετοιμασίας. Η τελική γεύση ήταν πικρή κι αυτή είναι που δυστυχώς μένει στο τέλος, καθώς οι ευχάριστες αναμνήσεις περνάνε εύκολα».



ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved