Τρίτο και… φαρμακερό

Τρίτο και… φαρμακερό

Ο Γιώργος Παράσχος ούτε είναι ο προπονητής που διαθέτει το «μαγικό ραβδάκι», ούτε είναι αυτός που θα σου αλλάξει δραματικά την ψυχολογία μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.


Όμως, μια και μόνο κίνηση του, όπως και μερικές ακόμα λεπτομέρειες ήταν αρκετές ούτως ώστε ο Ηρακλής να πανηγυρίσει χθες στις Σέρρες την πρώτη του νίκη εκτός έδρας και την έκτη συνολικά στον «μαραθώνιο» της Σούπερ Λίγκας.

Και αυτή η κίνηση ποια ήταν; Να αναθέσει ρόλους και να προωθήσει στην προκειμένη περίπτωση τον Σεμπαστιάν Πίτου Γκαρσία στον άξονα με στηρίγματα τους Μάρα, Αραμπατζή, Μαχόπ. Δηλαδή άφησε μόνο τον Ρικάρντο Ντάνι να κάνει την αθόρυβη δουλειά και συνάμα την πιο ουσιαστική μέσα σ’ ένα παιχνίδι.

Το σύστημα των κυανόλευκων ήταν 4-1-4-1 και πρόκειται για το τρίτο που έχει δοκιμάσει ο «Γηραιός» τη φετινή περίοδο και όπως αποδείχτηκε φυσικά εκ του αποτελέσματος και το… φαρμακερό. Το συγκρότημα του Καστοριανού τεχνικού για ένα ημίχρονο πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση και «καθάρισε» το ματς.

Πάντως, ακόμα και στο δεύτερο μισό που επέστρεψαν οι μνήμες από τις τελευταίες πρόσφατες αναμετρήσεις ο Ηρακλής δεν απειλήθηκε με τους Σερραίους να έχουν την φλύαρη υπεροχή. Έτσι, είναι ξεκάθαρο ότι το σύστημα που εφάρμοσε ο Παράσχος έπιασε… τόπο και μάλιστα άμεσα. Όλα συνηγορούν ότι αυτή θα είναι η διάταξη της ομάδας και στον επόμενο αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, χωρίς να αποκλειστεί κάποιο άλλο ενδεχόμενο.

Ωστόσο, το Onsports σας παρουσιάζει τις βασικές αιτίες που το σύστημα διαφοροποιήθηκε εντός πέντε ημερών. Από την έναρξη της χρονιάς ο Ηρακλής υπό τις οδηγίες του Μαρίνου Ουζουνίδη ακολουθούσε πιστά το 4-2-3-1, που παίζουν σχεδόν όλες οι ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Αμυντικά οι κυανόλευκοι εμφανιζόντουσαν άψογοι, αλλά επιθετικά οι ευκαιρίες ήταν ελάχιστες.

Παράλληλα, οι ποδοσφαιριστές συνεχώς κυνηγούσαν την μπάλα από τα πόδια των αντιπάλων τους. Όταν τα πράγματα άρχιζαν να γίνονται δύσκολα ο Ουζουνίδης πήρε το ρίσκο να πράξει κάτι που κανείς δεν το περίμενε. Στις 19 Δεκεμβρίου στο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ, στο Καυτανζόγλειο ο «Γηραιός» ξεκίνησε με δύο καθαρόαιμους επιθετικούς (4-4-2).

Τους Σολτάνι, Γιάκομπ. Το αποτέλεσμα ήταν θετικό αφού ο Ηρακλής πέτυχε την πιο εύκολη νίκη του τη φετινή περίοδο επί της Ένωσης με σκορ 2-0. Όμως, ο τότε τεχνικός της ομάδας δεν είχε υπομονή και καθώς έβλεπε στα ματς της συνέχειας να μην υπάρχει αντίκτυπο γύρισε στο… αγαπημένο του 4-2-3-1.

Πλέον, το 4-1-4-1 αποτελεί το τρίτο σύστημα της σεζόν και τα πρώτα νέα τουλάχιστον από τις Σέρρες ήταν ενθαρρυντικά. Επιπλέον, εφόσον δουλευτεί ακόμα περισσότερο οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν για μεγαλύτερη διάρκεια το πλάνο του προπονητή τους…



Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved